Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbrzydka

Problem z wyglądem krocza po nacięciu

Polecane posty

Gość bbrzydka

Urodziłam 3 miesiące temu, byłam nacinana. Rana paskudnie się zagoiła, nawet lekarz się krzywił jak to zobaczył, jest gruba i długa. Jestem załamana, wstyd mi przed mężem, czuję się oszpecona bo to wygląda okropnie. Jeszcze nie współżyliśmy, nawet sobie nie wyobrażam żeby on mnie tam dotknął i poczuł ta narośl. Lekarz mówił, że mam bliznowca i nawet jak się zapadnie to blizna będzie bardzo szeroka i nieestetyczna.

Zamiast się zamartwiać pierwsze powiedź mężowi czego się może spodziewać. Może się okazać że jemu to wcale nie przeszkadza. Są różne kremy na blizny np no scar albo cepan. Laserowo też można to poprawiać jeśli tak będzie ci to przeszkadzać.

Gość bbrzydka
Ale nic nie sprawi, że szeroka blizna zrobi się wąska. Tak samo było po operacji wyrostka - gruba dżdżownica, po której mam teraz bliznę na szerokośc palca. Mężowi się to nie podoba i mnie tym bardziej więc seks był zwykle przy przygaszonym świetle. Boję sie, że mnie zostawi jak to zobaczy, będzie się brzydził.

Gość to zostaw matoła
skoro nie ciebie kocha tylko twoje ciało - albo ty jesteś głupia albo on jest kretynem

Gość a ja mam inne zdanie
nie dziwne, dlatego wybralam cesarke, a po blixnie juz prawie sladu nie ma

Po cesarce tez by miała bliznowca bo to taka skłonność.

Gość sdfghjjjjjjjjjjjjj
fuck ;/ smutno by mi bylo gdyby moj maz krytykowal moje cialo... co to za burak musi byc...

Gość na orencz ale na poważnie
suer masz męża, któremu nie podoba się (rozumiem = przeszkadza) jakaś blizna. Ja tez mam nieciekawą po wyrostku, ale mój mąż jak ją zobaczył (ja byłam załamana, ryczałam przed pierwszym stosunkiem po operacji jak miałam się rozebrać) powiedział, że jestem najpiękniejsza i żadna szrama tego nie zmieni, dotyka jej, oswoił ją, a dzięki temu i ja już o niej zapomniałam. Dupek z twojego meża i tyle. Jakbyś miała w nim oparcie i zapewniałby ci poczucie bezpieczeństwa, nawet nie przyszłoby ci do głowy to, co tu napisałaś. Współczuję strasznie dziewczyno.

Gość to po cholerę
robiłaś tego dzieciaka skoro teraz głupia blizna to TAAAAAAKI problem ? Przez bliznę na brzuchu kochałaś się z mężem przy przygaszonym świetle ? :O Ja pyerdole, co to za kretyństwo się rozmnaża, to brak słów :O A jak dzieciak - czego mu nie życzę, bo i tak mu przecież nie poszło jak chodzi o rodziców - zachoruje i odbije się to na jego wyglądzie, to jak ten twój pacan mąż będzie się z nim obchodził ? Przez szmatę dotykał i po ciemku ? Czy wy w ogóle znacie takie pojęcia jak miłość, akceptacja i wsparcie ? Masakra :O

Gość Kryszak Bęś
Matko znowu tu wlazła ta AnKa^^ chyba się pokwapię i napiszę do administratora, trzeba leczyc oszustwo..

Gość Ania Anulka 288282
A czy szpitala nie możesz pozwac o odszkowowanie? bo jakby nie było jest to oszpecenie ciala i jak dla mnie nie ma róznicy czy to nos komuś popsują czy miejsce intymne, liczy sie Twoja psychika, jeśli cierpisz psychicznie z tego powodu, stracilas swoje poczucie wartosci itd, udaj sie do psychologa niech dokladnie opisze że to co zrobili lekarze a wiec nie umiejetnie nacieli badz nieumiejetnie zszyli jest bezposrednia przyczyna twojego stanu. Pamietaj ze ten kto rozstroii zdrowie drugiemu na powyzej 7 dni moze byc zasadzwone odszkodowanie i zadoscuczucnie na twoja korzysc. laserowe usuwanie blizny dlaczego autorka ma pokrywac na swoj koszt, za to powinien szpital wysokie odszkowowanie zaplacic oraz zadosuczynienie za doznane krzywdy psychiczne które sa nie do ocenienia.

Gość jhbgfcdxsza
A ja mam pytanie. Pytam powaznie. Mialam ciezki porod, przy koncu mialam zzo, porod kleszczowy. Mialam zalozonych ponad 40 szwow. Jestem dwa lata po porodzie i ja nie widze zadnej blizny. Owszem zaraz po porodzie czulam szwy (od wejscie do pochwy w kierunku pupy ale to bylo na jakies 3 - 4 centymetry i teraz tego nie widac albo ja nie widze). To gdzie ja popekalam wewnatrz? Zawsze mnie to zastanawialo. I o co tak naprawde chodzi? Skora w tym miejscu nie jest idealnie gladka, sa wloski itd., wiec ...

Gość może być kilka przyczyn
nawet najgorsze bliznowce z czasem stają się cieńsze i płaskie warto je masować bo to przyspiesza gojenie, najlepszy jest Cepan lub Contractubex na głupiego męża i głupie kompleksy nie ma rady

Gość ndjdj
Powiem ci tak,blizna to pikus,ciesz sie ze ci pochwa nie wylazi bo wtedy to juz pewnie rozwod

Gość bbrzydka
Te 2 blizny, które mam sa obiektywnie brzydkie, ja męża nie winię bo i dla mnie sa one ochydne, chyba nie widziałyście nigdy bliznowca bo gdybyscie same takiego miały, to dopiero można się wypowiedzieć. Ja jestem załamana. To co mam po wygojeniu bliznowca po wyrostku wygląda mniej więcej jak u tej pani, z tym że u mnie to jest po prawej stronie od pępka, bardzo szeroka blizna: http://icantwincitiesblog.blogspot.com/2011/01/scar.html A bliznowiec w kroczu wygląda mniej więcej tak: http://www.magraemergente.com/wp-content/uploads/2007/11/infiltrao-queloide-609x250.jpg

Gość t34tffff
Masakra jakaś :O

Gość peper
Widocznie taka Twoja "uroda",że masz tendencję do bliznowców. U mnie to samo,nawet jak podrapałmnie kot,to zrobił się bliznowiec,nie wspomnę jak wygląda moja szyja po operacji tarczycy. Ciesz się,że masz zdrowe dziecko i nie zamartwiaj się na zapas-minie trochę czasu i na pewno bliznowiec też się zmieni.Jak się z tym żle czujesz,to przecież nie musisz od razu pokazywać się tam.... Seks po porodzie też jest inny,więc trzeba fajnie zacząć a nie robić problemy ....Powodzenia!

Gość no i co w tym
nic strasznego nie widzę w tych linkach, gdzie niby ta masakra ? Ile masz lat ? A ile ma mąż ? Może wy po prostu jesteście jeszcze bardzo niedojrzali ? Dojrzały człowiek wie, że ciało może chorować i może zmieniać się jego wygląd. I że nie ma sensu robić z tego nie wiadomo jakiego halo. Serio, nie rozumiem w czym problem, te stare blizny nie wyglądają tak źle. Bez przesady.

Gość ciezarowka31
ja tez mialam nacinane krocze porod zakonczony proznociagiem ale nie mam zadnej blizny nawet sladu nie ma lekarz tak ladnie mnie zszyl. mysle ze dziewczyna powinn wybrac sie do psychologa i zabrac swojego meza bo problem tkwi chyba raczej w ich glowach.

Gość kapustkaagnieszka
Ta pierwsza blizna na zdjęciu moze nie wydaje sie straszna ale to zalezy od światła, ja mam podobną i to wygląda okropnie, nie jest to niteczka tylko taka właśnie jak palec szeroka. Wstyd komukolwiek to pokazać. Bliznowiec okropny, ciekawe która chciałaby miec takie paskudztwo na cipce?

Gość no i co w tym
nikt by nie chciał, ale między "nie chciałabym", a "uważam, że to masakra i koniec życia intymnego", jest jescze sporo miejsca na inne podjeście.

Gość kapustkaagnieszka
Dlaczego tu wypowidajaą sie osoby, których to nie dotyczy, ja będąc posiadaczką bliznowca zgodzę się, że to widok okropny i dołujący dla kobiety, bo znam to z autopsji. Dla was to nie wasze ciało, nie wasze życie więc co z tego, że któaś tam ma paskudztwo na brzuchu, nic nie szkodzi, wszystko pięknie. Tylko kto jak nie inne kobiety komentują takie blizny na plaży.

Gość ja miałam bardzo brzydką
bliznę po operacji na przedramieniu i bardzo się jej wstydziłam, ale po smarowaniu Cepanem zrobiła się całkiem płaska i tylko troszkę jaśniejsza niż moja skóra, nie widać prawie wcale.

mam duuuzzzaaa blizne od szyji wzdluz tylka an calym kregosupie przez 2 operacje i jakos wcale sie tym nie przejmuje

Gość Kasumii (sleepy kasumi)
Może powinnaś wybrać się do innego lekarza? Porozmawiać z dermatologiem lub poszukać rady na medycznym forum, gdzie otrzymasz fachową pomoc? Te blizny na zdjęciach (drugi link mi nie działa) nie wyglądają tak źle. Myślałam, że zobaczę coś znacznie gorszego. Z drugiej strony, może powinnaś też wybrać się do dobrego psychologa, gdyż zdaje mi się, że bardzo boisz się o wygląd swego ciała i o to, że mąż będzie się Ciebie brzydził (ten seks przy zgaszonym świetle).

Gość buniaaaa27
Dziewczyno peoblem tkwi w twoim mezu a nie bliznowcu,ja mam po ciazy mega celitis,wiszacy brzuch,cycki do pasa,lekko przednia sciana pochwy mi wylazi,a maz twierdzi ze nie kochal mnie nigdy bardziej i ze jestem dla niego najpiekniejsza

Gość gość
zwykle nie wypowiadam sie na forach, ale zrobie wyjatek bo bardzo Ci współczuje gdyż sama mam ten problem. U mnie nietsty nie jest to jedynie kwestia estetyczna, bo mój bliznowiec w kroczu po prostu strasznie mnie boli. Nie pamiętam juz jak sie siedzi czy chodzi nie czując bólu. Co tu mówić o współżyciu jak samo aplikowanie leków sprawia ogromny ból? Jestem 5 miesięcy po porodzie, od początku na lekach. Mój mąż jest dla mnie dużym oparciem, ale zastanawiam sie czasem ile nawet najwspanialszy facet jest w stanie wytrzymać bez seksu? Mam nadzieję że znajdziesz jakieś rozwiązanie dla siebie, bo wiem jakie to trudne dla kobiety.pozdrawiam i zycze powowdzenia