Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarowka31 bla bla bla

cesarskie ciecie na zyczenie?????????

Polecane posty

Gość ciezarowka 31 bla bla bla
pytankooooo kochana powiedz mi jak wyglada tutaj to szycie lepiej niz w Polsce???

Gość pytam sie bo nie wiem
Dlaczego chcecie miec cesarskie ciecia? Czemu nie chcecie rodzic normalnie? Pytam sie bo jestem ciekawa.

przeczytaj post od poczatku to sie dowiesz dlaczego

Gość blockhead
pytanko dziekuje za odpowiedz. Chyba za duzo o tym mysle i strach mnie oblatuje. pytam sie bo nie wiem ja nie chce miec, ale ze wzgledow medycznych byc moze bede musiala.

blockhead to jestesmy w odwrotnej sytuacji ja chce miec cc i boje sie sn drugi raz.zreszta to nie o sam strach chodzi poprzednia ciaze przenosilm dwa tygodnie z cc jest o tyle dobrze ze znasz date ciecia. my mieszkamy tutaj sami bez rodziny chcialabym zeby moj maz byl przy mnie przy cc ale co wtedy z dzieckiem.mamy bezdzietnych znajomych i nie ufam im na tyle zeby z nim dziecko zostawic nawet na te pare h a jak bede miala wyznaczona date cc to wtedy moja mama wezmie urlop i przylci na dwa lub trzy tygodnie. moj maz tez sm sobie z dzieckiem nie poradzi bo ma lewe rece do opieki nad dzieckiem net trzy dni to duzo zamartwilabym sie co sie dzieje z coreczka w domu. a tak masz date i mozna planowac

Gość Pytankoooo
Ja mialam "sliczne" ciecie w pl. mega nisko. Ze nawet przy najbardziej skapych majtkach nie bylo widac. Jak sie tu pokazuwalam w uk to sie wszyscy wrecz zachwycali jaka malutka mam kreseczke. Balam sie wiec jak mnie ciachna tu w uk ale zrobili b ladnie, troszke nad poerwsza linia ale nadal nic a nic nie widac przy majtkach. Zeby tak zobrazowac to ta ostatnia kreska z uk jest ok 2 cm ponizej skory gdzie wlosy sa ( wiec za trzecim razem pewnie zrobia tuz gdzie linia wlosow sie konczy czyli nadal majtki beda zalrywac ja) . A ta pierwsza z pl to tak 4 cm , moze 3,5 od niepwlosionej czesci skory. X Nie wiem jak to wykasnic :/ ale obie sa na owlosionej (choc ja sie gole calkowicie :)))) ) czesci skory czyli zawsze mam obie zakryte majtasami :)

Gość Pytankoooo
Aa no i wlasnie dzieki temu ze mialam termin i godzine cc to sobie ustawilam tesciowa i ona zajela mi sie starszym. A ze dzieci mialy w szkolach tydzien wolnego i tesciowa tez bo miala urlop to dzien przed cc i potem ma kolejne 5 dni starszy byl u niej. Potem moj maz mial 2 tyg dodatkpwe wolne bo ojcom przysluguje 1-2 tyg wolnego dodatkowo na nowo narodz dziecko ( z tym ze za poerwszy tydz notmalnoe placili jak za urlop a za drugi tydz to juz nic, ale niemniek jenak nie musial brac sicka czy brac dni z prawdziwego urlopu wiec poniewaz mamu strasze dziecko to wykorzystal 2 tyg pomimo ze drugi tydz bezplatny). Wiec moglam spokojnie dojsc do siebie. I potem na 4 tydz od cc musialam sama raniutko kawal do szkoly ze starszym.

to dobrze moja znajoma tez miala cc w polsce ciecie ladne tylko taka falbanka jej sie zrobila dziwna.dziekuje za odpowiedz pocieszylas mnie bo jestem szczupla i nie wyobrazam sobie korzystac z jednoczesciowego kostiumu ze wzgledu na blizne.ja tez bylam szyta w kroku nie mam porownania ale mysle,ze tez dobrze mam to zrobione bo nawet nie jest to wyczuwalne pod palcem.milego dnia pytankooo:)

ja od poczatku ciazy mialam planowane cc ze wzgledu na zwezone wymiary miednicy. i ciesze sie, ze przez cala ciaze nie zamartwialam sie o bol porodowy, skurcze bo wiedzialam ze tylko mnie skroja, zszyja i po sprawie. najgorzej wspominam zgage od cc

moj maz tez mial dwa tygodnie tatusiowego platnego ale nieduzo chyba ok 120 funtow. pytankooo mam jeszcze do Ciebie pytanie moze troch glupie ale wole Ciebie zapytac niz poloznej bo moze pomyslec ze rodze dzieci ze wzgledu na kase. czytalam na stronach rzdowych ze becikowe na drugie dziecko juz mi sie nie nalezy na pierwsza corcie dostalam 500 funtow.ostatnio znajoma sprzedwczyni ze sklepu polskiego powiedziala mi ze jej kumpela dostala normalnie becikowe mniej ale dostala. Mysle,ze chyba ktoras z nich klamie a informacje a stronie rzadowej sa prawdziwe.Wiem,ze 190 funtow ktore dawano n witaminy w ciazy tez zlikwidowali bo polozna sama mi powiedziala o tym.

Gość Pytankoooo
Ja tez jestem drobna 157cm i 48 kg wiec tez sie ciesze ze mohe spokojnie zakladac bikini ;)) X Dla mnie to tez byl ogromny komfort psychiczny ze nic mbie nie zaskoczy, bole, skurcze, jakis dlugotrwaly porod, i moze sie to wyda smoeszne ale ja nawet nalam sie ze jak zaczne przec to kupe zrobie :/// wszystkoego sie balam, nie mowiac ze widzialam jak mnie "tam" rozrywa i ze potem bol, ani zalatwic sie , a i ze sex bedzie juz nie taki albo ze bede sie bala potem kochac ( to tez lekarzowi podalam jako jeden z powodow) No a najorsze sie balam ze dziecko mi sie zablokuje albo inne takie. Ja naprawde sie balam tego wszystkiego! Ale jak pisalam wczesniej, jakby kazali dla dobra dziecka naturalnoe rodzic to i tydzien bym rodzic mogla bo zdrowie dziecka dla mnie najwazniejsze!!!

Gość Pytankoooo
Jezeli masz juz jedno dziecko ktore nie ma 16 lat i wyzej to nie przysluguje becikowe :/ Uwazam ze to akurat noe fair bo naparwde masa wydatkow jest na takie malenstwo na poczatek! Sama wiesz zreszta! I niestety nie dostalam becikowego. Ale mam dodatki na dzieci od panstwa co moesiac wiec nie narzekam, jednak taka jednorazowa wieksza pomoc b sie przydaje przy wyprawce.

Gość Pytankoooo
A no i z tym urlopem to tak jak poszesz jakos 120 tyg wiec jak tak policzylam to 240 za 2 tyg czyli jakby za jeden tydzien dostal kase jak za normalny swoj urlop a drugi tydzien za free ;)

Gość Pytankoooo
Zle sformuowalam zdanie " jezeli masz jedno dziecko ktore jest ponizej 16 roku zycia to na drugie noe dostaniesz becikowego" jezeli mialabys pierwsze 16 letnie lub starsze to wtedy dostalabys na to drugie.

czyli wychodzi na to,ze nie ma co sluchac ludzi bo glupoty gadaja tylko najlepiej na stronach rzadowych czytac.Dziekuje pytankooo za szczere odpowiedzi mam jeszcze jedno pytaniem ale nie chce naduzywac Twojej zyczliwosci:P

Gość Pytankoooo
Pytaj smialo :)

Gość ciezarowka31 bla bla bla
Z pewnoscia dowiem sie tez tego od lekarza przed zabiegiem ale wole wiedziec teraz bo mnie to ciekawi.do zabiegu idziesz w samej koszuli?? czy majtki i podpaske tez masz miec od razu??? jestem ciekawa czy po zabigu zaczynasz od razu krwawic?? acha i jeszcze na jeden dzien przed cc idziesz do lekarza po jakis zastrzyk tak?? z tego co wyczytalam...

Gość Pytankooooo
Nie moge sobie przypomniec czy od poloznej na ostatniej wizycie czy tez w liscie z data cesarki dostalam 2 tabl. ( ale chyba mi je przyslali w liscie). Tam byla instrukcja jak je lyknac( to jakies neutralizatory kwasow zoladkowych zeby nie mdlilo- w pl dostalam tuz przed cc do wypicia obrzydliwy plyn). Mialam w dniu cc zjesc lekkoe sniadanie z wyjatkiem kilku produktow ktore byly wymienione i wtedy lyknac pierwsza tabl. Ale nie pamietam czy przed czy po sniadaniu. Druga tabl mialam polknac kilka godz pozniej, tez bylo dokladnoe napisane kiedy. X Jakos b wczesnie mialam byc w szpitalu bo robili wywiad itp itd, byla moja chirurg i znow pytania o uczulenia itp itd... I okazalo sie ze jwstem 3 w kolejce no chyba ze jakies nagle cc wypadnie to wtedy sie opozni. X Dostalam koszule od nich bo musiala byc sterylna i bez zanych majtek bylam.i maz dostal caly stroj spodnie i koszula :) mial tylko swoje gacie , aaa i nawet buty dostal. Wygladal jak lekarz ;))) X Po cc lezalam bo nogi znoeczulone i mialam tam cos podlozone, a po ok 5 h jak mnoe podniesli tzn wczesniej sobie bylam na polsiedzaco i karmilam maluszka to wtedy dali mi mega duza podpaske ( mialam tez swoje ale oni mieli takie xxxl) i majty mialam swoje jednorazowe ( radze wziac dwa rozm najmniekszy i ja uzywalam tych bo nie spadaly mi z tylka i nie wypadala podpaska i wieksze w razie by jednak cos uwoeralo w malych). Wlasciwie nic nie krwawilam!!! W szoku bylam , tylko jakoes delikatne plamienie! Oni jakos odessali chyba tak ile sie dalo. W pl lalo sie ze mnie jak z kaczki! A jak kazali tule lezec to mnie myly pielegniarki i obrzydliwe to bylo. Tu czysciutko!! X Z ciekawostek w uk mialam gazy ale bezzapachowe. Myslalam ze to cos ze mna nie tak ale lekarz sam pytal czy mam to czy nie i powiedzial ze to normalne i ok jest. X Po cc maz zajmowal sie na sali malym , potem jak mnie zszyli to zawiezli mnie na sale pooperacyjna a maz poszedl juz z malym tam gdzie byly nasze rzeczy. Ja bylam osobno 20 min i tam dwie pielegniarki sprawdzaly vo chwile cisnienie, kroplowle mialam jeszcze ta z sali operacyjnej ( zarabista byla, bo ja przy szyciu poczulam mdlosci to od razu ja podkrecili i juz mi w selunde przeszlo :) ) pytaly czy ok. A potem juz do rodzinki pojechalam i wreszcie nakarmilam mojego glodomora ktory darl sie tak po wyjeciu ze szok byl b glodny! Na rekach u meza sie uspokoil troche. Ale potem dossal sie na 5 godz!!!! A potem jadl tez co chwile ale chwile nawet przysypial. X Ale sie rozpisalam!!!! Jakby co pytaj!

Gość Pytankooooo
Aaa potem do 4 tyg cos tam lecialo ze mnie ale znikomo.i dopiero po kolejnyh 3 tyg dostalam normalny okres taki obfity.

dziekuje slicznie za pomoc buziaczki milego wieczorku

Gość blockhead
a gdzie mozna kupic takie jednorazowe majtki? I nie mialas problemu z laktacja?

Gość Pytankoooo
Kupilam w tesco na dziale dla dzidziusiów :) Laktacje przy obu cc mialam od razu na szczescie, nieduzo tego bylo ale i dzidzia je malutko, im wiecej jadl tym wiadomo wiecej bylo.

Gość ciezarowka31
pytankooo powiedz a czy stosowlas majtki takie obkurczajace brzuszek?

Gość ciezarowka31
albo pas sciagajacy???na niektorych forach pisza ze nie wolno a gdzies czytalam wypowidz kobiety ktora napisala ze lekarz sam jej zalozyl po dwoch dniach

Gość Pytankoooo
Nie stosowalam i polozne tez nic o tym nie wspominaly. Bardzo czesto sprawdzaja brzuch , w szpitalu czesto dotykaja, polozne jak przychodza do domu tez. Byc moze jak cos jest nie tak to polecaja.

Gość 2cc
Mnie zalozyli pas sciagajacy natychmiast po zszyciu i nie pozwolili zdjac,az do wieczora.Wieczorem bralam prysznic i zdjelam oczywiscie,po wytarciu sie z powrotem zalozylam i nosilam jeszcze na drugi dzien.Potem juz nie.Pas "trzyma miesnie" i nie boli brzuch jak sie czlowiek rusza.

musze zapytac moja polozna pewnie co szpital to inny obyczaj:)

Gość Pytankoooo
Mnie w ogole za drugim razem nic nie bolalo (tylko plecy) ale za pierwszym razem jak sie macica obkurczala to byl koszmarny bol!!! Blagalam o zastrzyki przeciwbolowe ale one masakrycznie bolaly. Wiec wtedy moze dobrym rozwiazanoem bylby ten pas! Ale ja nie wiedzialam 8 lat temu ze cos takiego jest, w ogole zielona bylam w temacie ;) a nikt w szpitalu nie doradzil pasa. X Chcialam tez napisac ze co szpital to inny obyczaj ;))

Gość blockhead
a kiedy dostalas dziecko? Jesli napisalas wczesniej przepraszam, ze sie powtarzam.

Gość Pytankoooo
Jak wyjeli i "ogarneli" troszke dzidzie to dali mi go do przytulania jeszcze na stole jak lezalam. Maz ptzytrzymywal bo mialam kroplowki. A potem maz na sali gdzie mnie szyli nosil malego bo plakal bardzo z glodu i go bujal. Jak juz konczyli mnie zszywac to dopiero moi chlopcy poszli tam gdzie mialam rZeczy swoje a mnie na 20 min na sale wzieli pooperacyjna i tam sprawdzali co chwile cisnienie, temp, itp jak zobaczyli ze wszystko ok to zawiezli mnie do mojego lozka i od razu maz podal dzidzie na karmienie i juz byla ze mna :) a wczesniej caly czas maz go trzymal.