Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzywa1234

krzywe nogi / fotki

Polecane posty

Gość krzywa1234

Witam, chciałabym żeby ktoś mi pomógł odnośnie ćwiczeń na moje krzywe nogi. Poniżej fotki: http://zapodaj.net/c7c101a17663e.jpg.html http://zapodaj.net/5465798d65ff2.jpg.html Czy te nogi są koślawe, czy szpotawe? Dodam, że mam 26 lat, czy istnieją jakieś ćwiczenia korekcyjne, które pomogą mi zredukować tą krzywiznę? PS. WIEM, ŻE MOJE NOGI SĄ MASYWNE, DLATEGO P ROSZĘ UNIKAĆ ODPOWIEDZI TYPU "ALE GRUBE GIRY" :)

Gość mili890089
mi osobiscie wydaje sie, ze Twoje nogi nie sa krzywe, za to powinnas popracowac nad udami - jesli wyrzezbisz ich ksztalt to wtedy calosc bedzie zupelnie inaczej wygladac. poszukaj takiego przyrzadu- motylek- na allegro koszt 20zl a latwo i skutecznie sie z tym cwiczu :) powodzenia!

Gość krzywa1234
dzięki... pocieszyłaś mnie :)

Gość a ja uwazam, ze uda sa ok.
nogi nie sa krzywe.Masz za grube kolana i za chude lydki i dlatego nogi wygladaja tak jak wygladaja. Po prostu brak proporcji.

Gość ferwie
To są normalne nogi, przyda im się tylko trochę sportu.

Gość krzywa1234
możesz jeszcze podrzucić jakiś przykładowy link, bo właśnie weszłam na allegro i tych motylków jest parę rodzai. Począwszy od jakiś meduz jak ja to nazywam, które się przykleja do ciała i robią wszystko za Ciebie po inne przyrządy

Gość Ciekawa świata.
Naprawdę nie są? ja mam identyczne, mam na myśli też łydki się nie łącza, i lekarz w pdst powiedział że to jakaś koślawość kolan. do dziś pamiętam, głupio się czułam bo nie tylko ja stałam wtedy u pielęgniarki na tym badaniu... normalnie trauma. do tej pory noszę spódnice tylko gdy muszę, tak samo krótkie spodenki i kiecki... mój facet mówi mi że głupoty gadam i moje nogi nie są krzywe. to w końcu tak wyglądają nogi proste czy krzywe?

Gość mili890089
nogom mozna nadac ladniejszy ksztalt stosujac cwiczenia np uzywajac tego motylka wtedy uda nie beda sie laczyc ze soba, bo beda wyprofilowane :) to nie jest kwestia grubych czy chudych nog tylko niecwiczonych ...

"mili890089 http://allegro.pl/agrafka-motylek-do-cwiczen- fitnes-brzuch-depandor-i3025513207.html - o to mi chodzi to jest motylek, lub tez agrafka. a co do wpisu gdzies wyzej- lydki nie sa za chude tylko przy udach tak wygladaja. stad tez moja rada na cwiczenia ud i bedzie wszystko cacy " no i co z tego jak z ud schudnie skoro kolana sa grube? Pomyslals o tym? Przede wszystkim ma odchudzic kolana i wyrzezbic lydki.

Gość mili890089
a co do lydek- to jesli lydki sie nie lacza- to faktycznie moze byc spowodowane budowa kolan lub ksztaltem lydki;-) wystarczy ze masz je bardzo chude lub bardziej umiesnione i juz inaczej wszystko wyglada...z tym, ze lydki jest o wiele ciezej wytrenowac i wyrzezbic niz uda...

Gość mili890089
odchudzic kolana ;DD poczytaj sobie najpierw jak dziala motylek :) rzezbi on nogi i pomaga spalic tkanke tluszczowa z tych miejsc... wiec wszystko jej sie ladnie wyrzezbi :) co mialam napisac? ze ma sobie kawalek rzepki wyciac?:)

Gość mili890089
jesli ktos uwaza, ze ma tkanke tluszczowa wokol kolan to wystarcza zwykle przysiady- z tym, ze wolniejsze- najlepiej oprzec sie plecami o sciane i zjezdzac w dol i tak 20 razy codziennie;]

Gość ferwie
Ciekawa świata, koślawość kolan to jest jak na poziomie kostek masz "dziurę" na co najmniej 4 cm. Do tej wartości jest norma.

Gość Ciekawa świata.
Nie wiem czy dobrze robię, ale stanęłam prosto, stopy blisko siebie i nad kostka mam dziurę na 2 cm... 4 mam tam poniżej linii kolan w najszerszym miejscu dziury :/ ależ mam zajęcia po nocy. czy to znaczy że mieszcze się w normie? zauważyłam że od biegania moje nogi wyglądają trochę lepiej (kolana schudły :D) Dziękuje że w ogóle odpisałaś, ja się tak bezczelnie podpiełam pod watek. :)..

Gość ferwie
Mieścisz się w normie :) Te 4 cm to się właśnie liczy na poziomie kostek, jeśli staniesz prosto ze złączonymi kolanami; przestrzeń między łydkami nie ma znaczenia :)

Gość mili890089
no tak jak mowilam- trzeba cwiczyc nogi, a tluszcz wokol kolan sam zacznie znikac- najlepsze te przysiady i ten motylek- niedrogi, a naprawde sa efekty- i mozna go uzywac nie tylko do cwiczen nog:)

Gość Ciekawa świata.
Dzięki :) no ja od siebie bieganie bardzo polecam autorce watku, bo właśnie mi bardzo to pomoglo jak chodzi o odchudzenie nóg :) efekty szybko przyszły. motylka i przysiady wypróbuje w najbliższym czasie, skoro tak chwalicie, bo jeszcze trochę tłuszczyku zostało niestety nad kolanem... ale walczę z tym. :D oby coś to dało.

Gość frgfeqrgrtwf
masz szpotawe podudzia, pałąkowate nogi. W tym wieku cwiczenia korekcyjne juz nie pomogą, ale zawsze możesz wyrzeźbić łydki na siłowni. Polecam też http://www.youtube.com/watch?v=jYnIJmOdG28 Pamiętaj, że rzeźbienie mięśni nóg wymaga dużo więcej wysiłku niż pozostałych mięśni dlatego nie wolno się szybko zniechęcać.

Gość krzywa1234
to krzywe czy nie końcu, bo już nie wiem

nie masz krzywych nog! Tak jak pisalam wyzej.odchodz kolana i wzmocnij miesnie lydek i bedzie ok.

Gość aaasssssdddddaaaaa
Masz koslawe kolona. To moze byc genetyczne lub zwiazane ze zmianami pokrzywicznymi (nie masz przypadkiem wystajacych zeber?). Nie wiem czy w Twoim wieku da sie cos z tym zrobic, ale mlodsze dzieci sie rehabilituje. Idz do lekarza rodzinnego, pediatry albo dobrego ortopedy podkreslam dobrego (a nie pierwszego lepszego)