Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiek1345

Dieta owocowo-warzywna od 25.02.2013r. ZAPRASZAM

Polecane posty

ja dziś 3 dzień na diecie. nie licząc tego, że wczoraj wieczorem zjadłam kilka chrupek flipsów to nawet jakoś się trzymam przy samych warzywach o owocach. dziś czuję się bardzo dziwnie. moje ciało jest bardzo słabe, nogi mam jakby z waty, cały czas odmawiają mi posłuszeństwa i ledwo je za sobą ciągnę :/ czuję się bardzo słaba. ciekawa jestem jak będzie jutro. a jak u Was?

Gość kasiek1345
przepraszam za tą przerwe al;e ostatnio nie radze sobie ze wszystkim. Ja na głodówce bardzo dobrze :) jest mnie 3 kg mniej :D:D mieszaniec jak masz czas to idz spac bedziesz troszke silniejsza:)

no własnie nie mam czasu na sen. ja dzisiaj czuję znacznie lepiej niż wczoraj. ale wiem, ze popełniam jeden błąd.cały czas co jem, a własnie się dowiedziałam że to trzeba regularnie i z większymi przerwami. a mnie jak najdzie ochota to po prostu gryze jakieś jabłko albo ogórka. tak więc od jutra zaczynam regularnie o stałych porach :)

Gość kasiek1345
kuzwa zmasciłam :( zjadłam cukierka :( ale w sumie lepiej upadac i wstawac niz całe zycie klęczec :DS jutro bedzie juz dobrze mieszaniec jedz regularnie ale jak cie najdie ochota na jedzenie miedzy posiłakami to sobie cos przegryz:) najlepiej warzywa bo nie mają duzo kalorii :)

jeden cukierek to nie tragedia hehe od czterech dni jestem tylko na owocach i warzywach i to samo jem na przekąskę :) zobaczymy jak będzie jutro :)

Gość cbadef
byłam na tej diecie 3 tyg. (ale wg dr Ewy Dąbrowskiej) w maju 2012 r schudłam 7 kg - zamierzam ją powtórzyć ale gdy będzie cieplej http://www.ewadabrowska.pl/

cbadef a czy waga Ci się utrzymała? wróciłaś później do starych nawyków czy stopniowo, po kolei? dzisiaj za mną 5 dzień. wiem, że pewnie jest za późno ale własnie wcinam jabłko :) ogólnie cały dzień czułam się bardzo dobrze, ale po południu zaczeła mnie boleć głowa i boli do tej pory. aaa i nie wiem dlaczego dostałam dziś @, co nie powinno się zdarzyć, bo miałam dopiero 2 tygodnie temu :/

Gość cbadef
mieszaniec55 - niestety po miesiącu zaczęłam jeść jak pozostali domownicy i przytyłam do dzisiaj 5 kg, powinno się przynajmniej 1x w tygodniu lub 3-4 dni w miesiącu stosować tę dietę w celu oczyszczenia aby nie było efektu jojo Uwaga! nie powinno się jeść monotonnie - Poczytajcie sobie jadłospis proponowany przez doktor Dąbrowską. Dieta warzywno-owocowa spełnia kryteria kuracji "oczyszczającej" (post), a ponadto ma tę zaletę, że dostarcza wielu bezcennych biokatalizatorów i błonnika. W czasie kuracji zaleca się spożywać następujące warzywa i owoce: -korzeniowe: marchew, seler, pietruszka, chrzan, burak, rzodkiew, rzepa; -liściaste: sałata, seler naciowy, zielona pietruszka, jarmuż, rzeżucha, koper, zioła; -cebulowe: cebula, por, czosnek; -psiankowate: papryka, pomidor, bakłażan; -kapustne: kapusta biała, czerwona, włoska, pekińska, kalafior, kalarepka, brokuły; -dyniowate: dynia, kabaczek, cukinia, ogórki; -Owoce: jabłka, cytryny, grapefruity; i tu jadłospis na 2 dni: Dzień 1 Śniadanie: sok z marchwi; surówka: pomidor, ogórek kiszony, seler naciowy; surówka z białej kapusty z jabłkiem; gotowany burak; herbata miętowa; sok jabłkowy. Obiad: zupa ogórkowa; duszona papryka nadziewana jarzynami; surówka z czerwonej kapusty z grapefruitem; gotowany kalafior, kompot z jabłek (z goździkami, bez cukru). Kolacja: mus jabłkowy na ciepło; surówka z marchwi z jabłkiem; gotowana biała kapusta; sok pomidorowy, herbata z róży. Dzień 2 Śniadanie: pomidor z cebulą; surówka z białej rzodkwi, jabłka i ogórka kiszonego; surówka ze świeżej kapusty, marchwi i pora; sok z marchwi i jabłek, herbata; Obiad: zupa jarzynowa (marchew, seler, por, pietruszka, kapusta biała, cebula, czosnek, bazylia, cząber, só1); surówka z selera z jabłkiem, z dodatkiem wody, soku z cytryny i soli; surówka z kiszonej kapusty z marchwią, jabłkiem i porem. Kolacja: sałatka z gotowanych buraków z jabłkiem i cebulą; jabłko pieczone; sok pomidorowy, herbata miętowa. Policzcie ilość warzyw w jednym posiłku!!!

u mnie dziś 6 dzień. wszystko szło w jak najlepszym porządku, niestety tyllko do wieczora. zjadłam 2 kawałki pizzy. a teraz mam wielkie wyrzuty sumienia. no cóż... jakby co, to nadal kontynuuję dietkę :) a jak autorko u Ciebie?

Gość kasiek1345
u mnie bardzo dobrze :) trzymam sie swietnie nie mam zadnych zawrotów głowy ani nic z tych rzeczy i waze juz 4 kg mniej :) Czuje sie swietnie. A te 2 kawałki pizzy mozesz spalic np tancząc albo skacząc na skakance :) zalezy co lubisz :D nie załamuj suie tym kzdemu sie zdarza

ja dziś czuję się też bardzo dobrze. pizze spaliłam na rowerku stacjonarnym hehe 7 dzień za mną. nie ważyłam się jeszcze ponieważ mam @ i wiem, że przez to moja waga może wskazać więcej. po prostu nie chcę się załamać :)

8 dzień za mną.... I śniadanie: zupka (marchew, pietruszka, brokuły) II śniadanie: sok wyciskany z marchwi i jabłko z cynamonem obiad: surówka z buraka ćwikłowego i jabłka podwieczorek: 2 kiszone ogórki dzień minął w miarę ok, ale wieczorem ogarnęło mnie okropne zmęczenie. strasznie jestem słaba. zaczęłam trening na rowerku, ale po kilku minutach zeszłam z niego, bo po prosu nie dałam rady :/

Gość gość
jest ktoś chętny na dietę dr Dąbrowskiej

Gość Porzeczkowy sorbet
Ja chętna. w zasadzie, to już działam. Dziś mija mój 7-dmy dzień. A jak u was?

Gość gość
tez sprobuje

Gość gfrgagfa
Hej Stosowałam dietę WARZYWNĄ przez 5 dni. Jestem żywym dowodem na to ,że w 5 dni da się schudnąć 6,5 kg. Jadłam tak ( codziennie - nie marudzić,że monotonia): * 8:30 śniadanie - 200g pomidor,200g ogórek ,woda *13:30 obiad - 300ml zupy: ogórkowa/pomidorowa/kalafiorowa/dyniowa/jarzynowa woda *18:30 kolacja-150 g sałatki jarzynowej zrobionej z wszystkich warzyw z jogurtem naturalnym wymieszanym z pieprzem,nacią, majerankiem,woda Nie przeciążałam się ćwiczeniami. Rano, tj. po śniadaniu 30 przysiadów,po obiedzie 30 brzuszków, po kolacji 30 grzbietów. To wszystko