Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojtam ojtam

czy komuś jest tak ciężko jak mi z 2 latkiem?

Polecane posty

Gość ojtam ojtam

synek ma 2 lata i 4 miesiące i jest mi tak ciężko - nigdy nie był łatwym dzieckiem - mam dość ciągłego myślenia i analizowania i tego jak wszyscy wokoło patrzą na mnie co ze mnie za matka że on taki jest :( przez to sypie się nasze małżeństwo, dziś już naprawde niemam sił a jutro od nowa..

Gość noi juz sama nie wiem
a z jakim probleme z synem sie zmagasz?? bo ja tez mam problemy wychowawcze,ale moja jest starsza

Gość ojtam ojtam
obecnie ma problem bo synek krzyczy - przeraźliwie i na całe gardło krzyknie jak mi się coś nie podoba, coś ktoś zrobi nie po jego myśli, drzwi się otworzą w markecie, dziadek zapali światło, kuzyn nie chce z nim gonić.. Normalnie wypada mi się izolować z nim i zamknąć w domu, nie mam już siły": karanie w kącie nie pomogło a było gorzej, nie zwracanie uwagi nie pomaga, obecnie stosuje metodę że im on glośniej krzyczy tym ja ciszej i spokojnej mowie ale już wymiękam, po całym dniu mam ochote tylko płakać a tu jeszcze mąż się obraża na mnie że niemam ochoty na igraszki z nim.. mam mamę przedszkolankę, która jak 25 lat pracuje w zawodzie tak nie widziała takiego dziecka żeby tak krzyczało.. synek nie mówi jeszcze wyraźnie pełnymi zdaniami ale coraz lepiej, za to zna z 10 kolorów, liczy do 10 po polsku i angielsku, zna z 10 literek, sika już dawno, ale emocjonalnie nie jest tak rozwinięty jak intelektualnie i chyba z tym sobie nie radzi.. a wszystko musi sam i nie przyjmuje że nie umie albo jest za mały.. ciągle mu tłumacze, mówie, spokojnie, tule a on i tak krzyk..

Gość princessaofpersia
konsultowalas sie z psychologiem dzieciecym, neurologiem? jestes pod opieka poradni pedagogiczno-psychologicznej?

Gość mój ma 2lata i 8mcy
I jest cudowny. dziś budował wieżę z klocków i mu się rozpadła, usiadł i mówi "jesu,jesu" ja mówię do niego ale jesteś fajny a on na to "nie mamo boski" no same powiedzcie-czyż nie jest boski?

Gość ojtam ojtam
no właśnie - a mój jak mu klocki spadną to mega krzyczy i rzuca nimi .. a w poradni nie byłam ale jak tak dalej pójdzie to pójde tam - najgorzej ze jestem z tym sama..

ja mam gorzej.... Moj wogole nie sypia po nocach jest wypoczety o 1 w nocy.... Tylko czasem kolysanie pomaga ...mowi pelnymi zdaniami jest bardzo inteligentny jak na swoj wiek skonczyl dzisiaj 2.5 roku... Uparty jak osiol musi byc po jego mysli wszystko

Gość a mi tu brakuje
Każde dziecko czasem się złości,ale twoje wygląda na sfrustrowane. może faktycznie różnice w rozwoju powodują takie zachowanie. idź do dobrego psychologa dziecięcego?

jedyne co możesz chwilowo zrobić to się odgrodzić od myślenia o tym, co inni o Tobie i krzyczącym dziecku myślą - robisz co możesz, przynajmniej próbujesz, na pewno nie jest lekko i na pewno każdy sobie kiedyś coś takiego myślał (jesu, czy tylko moje dziecko wyje u lekarza i ucieka od dentysty, albo podnosi sukienkę myszce miki;)) poza tym ten krzyk też mi wygląda na objaw frustracji