Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemjakiwybracpseudonim1234

Bardzo ważne! Dla mądrych ludzi.

Polecane posty

Gość niewiemjakiwybracpseudonim1234

Mam 16 lat. Jestem w ciąży. Jak urodze skoncze 17. Czy po urodzeniu dziecka moi rodzice mogą zabrać mi dziecko? I do mojej 18 zabronic widywania mojemu chlopakowi dziecka? dodaje , ze on ma 23 lata. podobno moga wystapic z takim pismem do sadu tak przynajmniej slyszalam, ale czy ja nie mam nic do powiedzenia i moga tak poprostu zabrac mi dziecko??

Gość Kasumii
Zapytaj na forum prawnym. Tu raczej nikt ci na to pytanie nie odpowie.

Gość niccieeekawego
Jeśli masz fundusze na utrzymanie dziecka i siebie to sąd będzie tobie przychylny, jesli jesteś na utrzymaniu rodziców to za wiele do powiedzenia nie będziesz miała, ponieważ nie będziesz w stanie utrzymac dzieciaka.

Gość HuszuAszur
jeżeli twoi rodzice nie zgodzą się opiekować twoim dzieckiem to nie będziesz mogła się nim opiekować ojcu dziecka nie mogą zabronić chyba że pozbawią go praw rodzicielskich

Gość jezuuuuuu ale siara co ja dzis
Już Ci napisałam przecież. Zgodę sądową na ślub nieletniej można uzyskać bez zgody rodziców. Wniosek o jej przyznanie składa się w Wydziale Rodzinnym Sądu Rejonowego w miejscu zamieszkania bądź pobytu osoby składającej pismo. Koszty 100z zł, jeżeli macie trudną sytuację materialną to istnieje szansa umorzenia tej opłaty.