Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arecki446

zgłoszenie patentu. Kupa kasy

Polecane posty

czemu nie można samemu złożyć patentu,tylko muszę płacić kupę kasy jakiejś babie tylko za to że tylko ona ma kompetencję do składania pomysłu do urzędu patentowego. Do tego jeszcze chce się podpiąć jakiś enżenier jako współautor. Paranoja. Ileż to pomysłów leży na samym starcie?

Gość wnioskujesz o patent
na składanie patentu?

jeden złożyłem. Teraz przy drugim sytuacja się powtarza. Tylko chętnych do podpięcia jest więcej bo rzekomo trzeba dodatkowe ekspertyzy porobić

Gość Tadełusz
każdy patent i każdy wniosek należy maksymalnie utrudnić i wybić z głowy petentowi aby nie zawracał duupy - takie jest założenie w biurze patentowym

Gość Albercik X
nie od dzis wiadomo ze biura patentowe to zuo...

Gość kakałko s piankom i ptys
kuba kasy z przewagom kuby...

Gość Tadełusz
Polacy wymyślili wiele fajnych i przydatnych rzeczy i przedmiotów , między innymi niebieską diodę LED i laser zgadzij kto kupił te patenty , już wiesz ?

Gość kakałko s piankom i ptys
a w mordem jerza jestem dyslekdykiem, robiem buendy besWiedniem kupa kasy z przewagom kupy tak mi potpowiada atomatyczny suownick

Gość ula której ukradli nick
Arecki wiesz kto to był czesław bojarski ? znasz jego historie ?

nie.nie znam. Mnie interesują tylko moje pomysły. I wcale mi nie zależy kto to kupi bo Polska nie daje mi złamanego grosza na to.

w internecie nie znajdziesz jego smutnej histori , był to genialny inżynier ,tak łebski że dzięki niemu technologia którą mamy teraz mogłaby być ćwierć wieku temu , tak się nie stało ,wszyscy olali jego patenty bo był ...polakiem ,czym się pózniej zajmował to już pan google odpowie ,nie polecam :"biznesu" . Facet nad wyraz inteligenty , uczciwy (sic) postawiony pod ścianą zajął się czym się zajął ,zmarł kilka tygodni po aresztowaniu.

poza tym ty dziś idziesz zgłosić patent , dostajesz kopa a jutro ktoś inny opatentuje twój pomysł ,ech polska

no mam nadzieję że ja nie podzielę jego losu bo to niejest moje źródło dochodu. Zresztą pierwszym pomysłem jest zainteresowana firma volvo. A drugim mam nadzieję że prędzej czy pózniej ktoś się zainteresuje

to 3mam kciuki , mądrych ludzi trzeba cenić i jak skarb ich chronić ( e.geppert "władza)

Gość gość
Podbijam. Ja uważam, że zależy po prostu co i jak jeśli chodzi o kancelarię patentową - mówię o cenniku. Nie w każdej w grę wchodzi jakaś kupa kasy i nie wiadomo ile formalności. Polecam więc http://bipat.com.pl/ bardzo dobrzy specjaliści, można im zaufać