Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyrzuty sumienia

bardzo żałuję ..

Polecane posty

Gość wyrzuty sumienia

nie wiem po co poruszam ten wątek :-( może poprostu chce to z siebie wyrzucić .. podczas ciąży paliłam ogromne ilości papierosów -po 2 paczki dziennie . tłumaczyłam sobie,ze nie jestem w stanie rzucić, codziennie miałam ograniczać , od jutra mniej palić itp urodziłam Dziecko- tylko dzieki Bogu jest zdrowe , ale mam tak ogromne wyrzuty sumienia, ze nie jestem w stanie sobie z tym poradzić , nie wiem co moge teraz zrobić, zeby mu wynagrodziec jak okropna byłam matka podczas ciązy . tak strasznie się boje,ze może na coś zachorowac i to bedzie moja wina gdybym mogła cofnąc czas miłość do Dziecka pojawiła się po porodzie -jak sobie pomyśle jak bardzo trułam ta mała bezbronną istote -modlę się ,żeby było zdrowe dziewczyny rzućcie palenia bo ja bede się martwić do końca życia ,ze tym zaszkodziłam

Gość już się zlazły
no zawsze podejrzewałam, że w ciąży palą te, które nie kochają swoich dzieci przed urodzeniem, że nie zależy im na nich. Masakra, jesteś zerem i dnem. Sory, ale taka prawda.

Gość tdslkflitporf;sdkcfl
a teraz palisz autorko?

Gość wyrzuty sumienia
NIE!! od dnia porodu nie zapaliłam

Gość mozesz przeciez teraz
bardzo dbac o dziecko - w rozny sposob - spacery, wspolny czas, zdrowe odzywianie, na tym sie skoncentruj, nie na wyrzutach sumienia. Co było - przepadlo, niech nastepne dni beda rozsądne i dobre- powodzenia!

Gość pocieszę Cię :)
Oczywiście nie pochwalam palenia w ciąży i palenia w ogóle, ale nie zadręczaj się, bo to i tak niczego nie zmieni. Pocieszę Cię tym, że kiedyś nie wiedziano o tym, jak palenie szkodzi i kobiety paliły i dzieci rodziły i nikt się nie zastanawiał nad tym. także głowa do góry! Na zachorowanie na określone schorzenia wpływa nie tylko samo palenie czy narażenie na dym tytoniowy, ale także predyspozycje genetyczne, sposób odżywiania, styl życia, aktywność fizyczna. Także Twoje dziecko skoro urodziło się zdrowe ma naprawę duuuże szanse by zdrowo się rozwijać i być zdrowym w przyszłości. Teraz kszatałtując jego nawyki też duzo mozesz zdziałać :)