Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona233333

Bardzo prosze o pomoc !!

Polecane posty

Gość Zaniepokojona233333

Witam, strasznie się niepokoje. 22.12.2012 dostałam ostatnią miesiączke( pragne zaznaczyc ze zawsze okres mam niereguralny od miesiaca do dwoch) . 12.02.2013, zrobilam test wyszedł pozytywny, zglosilam sie od razu do lekarza, zrobil usg, ale widzial wode i pecherzyk zolciowy, bez pecherzyka ciazowego. Wyslal mnie na badanie HCG, ale podejrzewał ciąze pozamaciczna, odebralam wynik, zglosilam sie do szpitala z bolami podbrzusza, 4 lekarzy nie moglo znalezc tego pecherzyka ciazowego, i mialam wiecej plynow w macicy, polozyli mnie do szpitala z podejrzeniem ciazypozamacicznej, po 2 dniach pobrali mi krew na HCG i zrobili kolejne usg. 15.02 W koncu zobaczylam pecherzyk ciazowy. Dostalam wypis z wykryciem wczesniej ciazy i mam sie zglosic 1.03.2013. Bardzo sie boje ze bedzie cos nie w porzadku, w styczniu bralam antybiotyki, palilam papierosy, pilam alkohol... Chce dodac jeszcze, ze czasami boli mnie podbrzusze, powiekszyly mi sie piersi, wczoraj po nacisnieciu ich poleciala mi tzw. "siara", jak nigdy mam ochote na rozne potrawy, potrafie w jednej chwili plakac i sie cieszyc... Bardzo zalezy mi na tej ciazy, i nie potrafie sobie wyobrazic ze moze byc cos nie tak,

Gość Zaniepokojona233333
??

Gość wroc juro
nikdo nen doma.

Gość czekam tu
nie martw sie, bo podobno przez pierwsz miesiac palenie i picie , nie ma duzego znaczenia

Gość Bądź sobą
Jak by w pierwszym miesiącu znaczenie miały antybiotyki picie i palenie to wpadek by nie było-tzn każda kończyłaby się poronieniem.... Niektóre rzeczy mogą mieć wpływ później ale to raczej leki które przyjmowane są stale... a nie antybiotyk. Można w prosty sposób sprawdzić czy jest ok. Powtórz bete jeśli prawidłowo przyrasta jest ok. Ja przyjmowałam depakine i w ten sposób lekarka sprawdzała czy to nie zaszkodziło.

Gość Zaniepokojona233333
No dwa razy mialam bete robiona i bylo wszystko dobrze, boje sie tylko tymi tym bolem podbrzusza ktory mam co jakis czas :(

Więc się nie martw bo to dobrze nie wpływa na nic. Jest ok i tak trzeba myśleć, po co się niepotrzebnie zamartwiać.

Gość zczxcz
Na początku ciaży ból podbrzusza zdarza sie bardzo często. O ile nie przybiera charakteru skurczowego i nie pojawia sie krew to nie ma co panikować. Stres ciaży też nie służy więc postaraj się uspokoić.

Gość ciasteczkaoreo
to normalne ze boli cie podbrzusze jak na okres.Ja tak mialam do 3 miesiaca.

Gość Zaniepokojona233333
Dziękuje Wam bardzo !! Szkoda tylko ze nie wiem w ktorym tyg jestem, jak lezalam w szpitalu na wypisie napisali ze to wczesna ciaza bo tylko widac bylo maly pecherzyk ciazowy, jak uwazacie jak po 2tyg pojde to bedzie mozna zobaczyc czy bije serduszko ??

Gość Zaniepokojona233333
Wie ktos moze cos na ten temat ??

bijace serduszko mozna juz zauwazyc w 6-7 tc. ja swoje ujrzałam dokladnie w 8t5d ;) a kiedy mialas ostatnia miesiaczke ? z tego co przeczytalam to 22.12.2012 to jetses jakos w 9 tc. juz spokojnie zobaczysz bijace serduszko ;)

Gość Zaniepokojona233333
no tak 22.12.2012 ale miesiaczki mam nieregularne :(

Gość buhahahahahah./
zaniepokojona nieznajoma jak zwykle chce zabłysnąć wiedzę w którym tc może być autorka - co za matoł ! Przy nieregularnych miesiączkach się tego nie obliczy ...

Gość Zaniepokojona233333
No dlatego chcialabym sie dowiedziec czy jak teraz pojde to cos moze bedzie widac, czy ktos tez mial taka sytuacje jak ja

no wlasnie skoro cykle ma nieregularne to w najlepszym przypadku gdyby owulacja byla po 14 dniach to bylaby w 9 tc !!!! a jesli cykle sa nieregularne to istnieje taka mozliwosc tepusie...choc nie musi tak byc...