Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość casjlhjkahfluai

w czwartek robie test i już nie mogę sie doczekać

Polecane posty

Gość sliwkawkompocie
bo nie ma żadnej sprawiedliwości na tym świecie, te które nie chcą zachodzą prawie wiatropylnie a te, które chcą muszą czekać miesiącami. Ja myślę, że z tym nastawieniem to jednak prawda. Ja leczę się z powodu PCOS i tak jak wspominałam to już 10 cykl starań. A mam znajomą któa też miała PCOS i wpadła przez przypadek....

Gość casjlhjkahfluai
sliwka moglysmy zaczać próbować w wieku 16, wtedy by sie pewnie udalo :)

Gość boże,jak ja bym chciała,żeby
mój wieloletni partner we mnie skończył;( to tak zbliża niesamowicie,a on mi tego odmawia,bo się boi ciązy--mimo,że mam spiralę.

Gość casjlhjkahfluai
jak sie tak boi to niech wogóle seksu nie uprawia bo pomimo że konczy na zewnątrz to i tak w tobie troche nasienia zawsze zostaje :)

Gość malinowa_malina
Trzymam za was kciuki dziewczyny.. ja na szczęscie zaszłam w 1 miesiacu starań..a dwie kreski pokazały się w pierwszy dzień spodziewanej miesiączki... teraz jestem już w 8miesącu ciazy i nie mogę się doczekać rozwiązania :)

Gość sliwkawkompocie
w wieku szesnastu lat moim najwiekszym przezyciem erotycznym był pocalunek z chlopakiem, wiec gdzie mi bylo do starania - tym bardziej, ze mojego meza poznalam duuuuzo pozniej

Gość casjlhjkahfluai
dzis zrobiłam rano test - wynik negatywny, potem poszłam do ginekologa i okazało się ze mam powiekszony jeden jajnik... juz sama nie wiem co o tym myslec.

Gość Co ma jajnik do
ciąży?

Gość casjlhjkahfluai
http://www.ciazowy.pl/artykul,zmiany-zachodzace-w-jajnikach,39,1.html ...............Opisując zmiany pojawiające się w jajnikach w okresie ciąży, należy uwzględnić dwa ich rodzaje. Po pierwsze są one związane z powiększaniem się jajnika w okresie pierwszych trzech miesięcy ciąży................... ..............W miejscu, z którego została uwolniona w danym cyklu miesięcznym komórka jajowa, dochodzi po zapłodnieniu do wytworzenia ciałka żółtego. Od ciałka żółtego zależy utrzymanie ciąży do około 8-9 tygodnia jej trwania. Ciałko żółte w tym okresie powiększa się, dlatego jeden z jajników (odpowiedzialny za jajeczkowanie w cyklu, w którym doszło do zapłodnienia) może być większy od drugiego, który także jest powiększony.

Gość Skoro test wyszedł Ci
negatywnie(a chyba byłaś przed terminem miesiączki) to powtórz go za 2 dni albo zrób bete z krwi i tyle a tym jajnikiem aż tak się nie sugeruj...bo zaraz każda będzie to brała za objaw ciąży i sama się badała:o