Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła matka Polka

Zasiłek macierzyński, urlop rodzicielski- pytanie...

Polecane posty

Cześć dziewczyny, pracuje na pełny etat na czas nieokreślony od 5 m-cy w firmie X, mam również od 2 m-cy druga umowę o pracę na czas określony w firmie Y. Czy jeśli pójdę na L4 dostanę osobny zasiłek chorobowy od firmy X i osobny od firmy Y? Czy jeśli pójdę na macierzyńskie, zasiłek będę dostawała jeden od firmy X i jeden od firmy Y? Czy będą sumować moje dochody razem z firmy X i Y i dzielić przez 12 m-cy? Czy jeśli zdecyduje się na urlop rodzicielski (poród do 1 wrzesnia 2013), to dostanę 80 % z firmy X i 80% z firmy Y? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Nie wierzę że nikt nie ma odpowiedzi na moje wątpliwości.

Gość ojtam ojtam
zadzwoń do zusu

Już sprawdzałam w google, ale co strona to inne pitolenie. Chce wiedzieć jak to jest w praktyce. A skoro ktoś nie ma ochoty mi pomóc to po prostu niech nie wchodzi. Chyba forum jest po to aby można było pogadać, hę?

Gość do autorki idiotki
zadzwon do zusu idiotko, dobrze ci pisza dziewczyny

Gość moje zdanie......
jezeli chodzi o l4 to dostaniesz kase z dwoch umow, ale lekarz musi wystawic 2 l4 za kazdym razem, a jezeli chodzi o macierzynski to zadzwon do zusu bo moja kumela co tez ma dwie umowy mowila raz ze chce isc na macierzynski z tego pelnego etatu

Gość magdalllena@@
zapytam koleżanki bo miesiąc temu urodziła na l4 też była a pracuje w dwóch firmach jak mi odpisze to ci napisze:)

Gość magdalllena@@
już wiem:) zarówno l4 jak i macierzyński ma z obu miejsc płącone tylko tak jak ktoś pisał wyżej na l4 musisz brać oczywiście dwa egzeplarze zwolnienia

Dziękuje za konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam:)