Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Złabukaniejestzła

Koniec studiów i kryzys

Polecane posty

Gość Złabukaniejestzła

Zawaliłam po raz pierwszy w życiu sesję. Jestem w beznadziejnym stanie psychicznym, mam problemy z koncentracją i kiepsko mi się uczy.Mam poczucie pustki w głowie, jakby zakuty łeb. Strasznie się stresuję tym wszystkim, tym bardziej, że mam do zdania dwa egzaminy i dwa kolokwia (czas do 15.03). I to wszystko, gdy zostało mi zaledwie cztery miesiące do końca studiów...

Gość Złabukaniejestzła
Jak się mam uczyć? Jak wygrzebać z tego dołka? Siedzę całymi dniami nad książkami, a i tak to nic nie daje :(

Gość rtrttyyuy
wiesz co nie martw sie, po studiach bedzie jeszcze gorzej....

Gość panderossa_
proponuje na poczatek troche uporzadkowac mysli przejsc sie na spacer i dotlenic to moze byc tylko pol godziny ale wazne zebyc sie pozbierala i na nowo ulozyla plan dzialania jak wrocisz zrob sobie herbate i uporzadkuj notatki popytaj jak ludzie zdawali z czego sie uczyli moze nie masz wszystkich materialow kazdy ma jakies techniki nauki napewno masz swoja wiec ucz sie na zmiane po 2,3h jednego przedmiotu pozniej drugiego w miedzyczacie krotkie przerwy zeby rozliznic miesnie nie mysl o tym ze osiagnelas dno i nie umiesz sie wygrzebac nie raz bylam w takim stanie ale sie nie poddalam szczegolnie teraz kiedy jestes tak daleko powinnas sie sama motywowac tym co juz masz i jak niewiele brakuje by osoagnac wszystko

Gość Złabukaniejestzła
Dzięki, spodziewałam się jednak pozytywniejszych odpowiedzi...

Gość Złabukaniejestzła
Panderossa - wróciłam właśnie ze spacerku i rzeczywiście lepiej się czuję. Trochę się jedynie denerwuję, bo w środę mam I egzamin i chociaż uczę się od piątku po 7-10 h dziennie czuję się jakby wszystko mi już wywietrzało.

Gość panderossa_
to normalne stresujesz sie i nie wierzysz w swoje mozliwosci ja przed wazniejszymi egzaminami tez caly czas siedzialam w notatkach wstawalam i na lozku byly rozwalone papiery to od razu czytalam wszedzie one byly na podlodze lozku stole i lozku masz ostatni termin zeby zdac to zaliczenie? to sa cw czy egz?