Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość legniczanka.

duze rachunki?

Polecane posty

Gość legniczanka.

Mieszkam z mezem i 2 dzieci w m4. Wydaje mi sie,ze placimy duze rachunki jak za takie mieszkanie, woda 250 zl( 2 msce) a prad zawsze powyzej 240 ( msc). Nie byloby to takie dziwne gdybysmy duzo w domu przebywali, mnie i meza nie ma zawsze od 8;00-17;00 a dzieci w szkole po 8-9h. Czy wy tez placicie takie duze rachunki?

płacimy czynsz 670 elektrycznosc około 250 co miesiac ale przychodzi łącznie raz na pół roku, ogrzewanie około 1800 za rok, internet 100, telefon, woda juz w czynszu

a wymień jakie sprzęty elektroniczne posiadasz? Jeśli masz czajnik bezprzewodowy, kuchenkę elektryczną, pralka pewnie też często chodzi przy czwórce osób, ładowarki do telefonów, kuchenka mikrofalowa też dużo prądu pobiera, troche lodówka to niestety ale w miesiącu się nazbiera trochę. Zuzycie może prądu nie jest tak duże, ale jak doliczą jeszcze abonament to niestety wychodzi sporo.

Płacę za prąd sporo bo ok. 300 zł. miesięcznie, ale do grzania wody mam bojler elektryczny. W piecu kaflowym nie palę węglem, czy drewnem tylko mam w nim grzałkę elektryczną, poza tym telewizor, pralka włączana średnio 2 razy w tygodniu, zmywarka  - co drugi dzień, poza tym lodówka (cały czas), zamrażarka (też cały czas ), laptop, ładowarki, tak więc - nazbiera sie tego...