Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opertynka

Jak to przetrwac?

Polecane posty

Gość opertynka

Mam dwu latka.Od pewnego czasu stal sie bardzo nieposluszny.Wszystko co wie ze jest zakazane robi odwrotnie.Wylewa herbatke na siebie,pluje ja,rzuca jedzeniem.Nie wiem co mu sie stalo,od kilku miesiecy zauwazylam nagla jego zmiane.Prbuje tlumaczyc,nawet do kata stawiam,ale on I tak dalej swoje.Nie wiem jak na niego wplynac,by nie robil tak.Dla niego to swietna zabawa,ale ilez ja moge to znosic.Moze ktos podsunie jakas rade?

Gość Bądź sobą
kiedyś słyszałam o czymś podobnym, i udało się po prostu ignorując jego zachowanie-oczywiście jeśli to tylko letnia herbatka, plucie jedzeniem itp, nie mówie tu o czymś co zagraża jego życiu i zdrowiu np odkręcanie kurków, czy wylanie wrzątku na siebie...

Gość opertynka
Za kazdym razem co dostanie kubek z herbatka probuje wylewac na siebie,wtedy tlumacze mu I zazwyczaj pije tak ze ja musze trzymac kubek.Albo gdy na talerzyku dostanie obiadek czy kanapki to rzuca sobie I sie smieje,wiec musze sama mu po kawalku wkladac do buzi.

Gość opertynka
gdybym ignorowala to bylby najszczesliwszy na swiecie bo gdy wyleje to potem bawi sie ta herbatka,a jak sobie rzuca kanapkami czy ziemniakami to sie cieszy I probuje coraz dalej rzucac.Wiec gdybym nie zwracala na to uwagi to nie wiem jakby moj dom wygladal I czy wogole dziecko by cos zjadlo.