Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .....,..........,...........

Dlaczego mój pies gubi sierść?

Polecane posty

Czy po prostu psy tak mają w okresie zimy (ktoś mi tak powiedział), czy to oznaka jakiejś choroby? Dziwne jest,że tylko na grzbiecie jest już niemal łysy.

Gość tupacz
idź do weterynarza. Może ma problemy z testosteronem.

Gość z ciekawości tak zapytam
dziwne, bo zimą psy nie gubią sierści, mam psa i teraz mu nie wypada, po lecie owszem

Gość ula której ukradli nick
hmmm to ciekawe ,mój też gubi na wiosne ,ale to co narosło jesienią ,taką grzywe . A co to za pies i czy jest stary ? czy gubi aż do przeswitu skóry ?

moze ma pchly albo inne paskudztwo skoro na grzbiecie nie ma juz siersci - do weta i to juz!

psy róxnie lnieja, zalezy od gatunku wlosa. ale jesli twoj pies rzeczywiscie lysieje to trzeba udac sie do weta.mozesz dawac mu olej do jedzenia, to poprawia kondycje wlosow, jakies witaminy tez nie zaszkodza

To owczarek długowłosy. Ma 3-4 lata. Duży, czarny, zawsze uchodził za piękność.A teraz wygląda nieciekawie. Prześwity do skóry, ale tylko na grzbiecie. Pchły raczej nie, ja już nawet mu kleszczy szukałam. Ale na skórze raczej nic nie widać niepokojącego.

,,zbombardowana_laleczka poszlabym ale mam daleko>>>>>>wez mnie nie wk**wiaj, jesli psu dzieje sie cos zlego to zapierdzielaj chocby przez lasy i pola" Łatwo ci mówić, ja mam 56 km do miasta i co dzieci mam wziąć pod pachę i iść 2 dni? Zadzwonię zaraz , bo w książeczce mam telefon. Może wizytę domową uda się zamówić.

Twoj pies moze byc uczulony np na sline pchly (wystarczy ze dziabnela go tylko jedna pchla) - dlatego sobie wygryza sierc, czy wydrapuje - zdrowy pies nawet gdy jest w czasie gdy ta sierc traci, nigdy nie bedzie miec przeswitow! pies moze nabawil sie swierzba Pamietaj ze niektore choroby skory u psow przechodza rowniez na czlowieka - wiec skoro masz dzieci, lepiej drepcz do tego weta - moze to byc jakas blahostka ale rownie dobrze moze byc to cos powaznego

,,zbombardowana_laleczka a autobusow nie ma? taksowek tez nie? jakas nieporadna jestes" Nieporadna to chyba ty jesteś. Zadałam pytanie, czy jest to normalne, że psy gubią sierść, bo wiele osób z mojego otoczenia twierdziło ,że panikuję. Skoro tu uzyskałam odpowiedź,że coś złego się dzieje to wiem, co mam robić, bez twoich głupich uwag,że mam ,,iść przez pola i lasy". Zamówiłam wizytę domową. Dziś wieczorem będzie.

jak wygryza czy wydrapuje ? na grzbiecie ??!!! autorko czy on ociera się o wszystko ? czy kładzie się na plecach i wierci ?

napisz autorko po wizycieco i jak bo sama jestem ciekawa , to sunia czy pies ?

,,Maravilha Twoj pies moze byc uczulony np na sline pchly (wystarczy ze dziabnela go tylko jedna pchla) - dlatego sobie wygryza sierc, czy wydrapuje" On kładzie się na plecach i tak się wierzga po śniegu. Nie wygryza,ani nie wydrapuje.W domu zachowuje się normalnie. ,,pies moze nabawil sie swierzba Pamietaj ze niektore choroby skory u psow przechodza rowniez na czlowieka - wiec skoro masz dzieci, lepiej drepcz do tego weta - moze to byc jakas blahostka ale rownie dobrze moze byc to cos powaznego" Ale to już byśmy wszyscy tego świerzba odczuli, zresztą pchły też. Weterynarz twierdzi, że to najprawdopodobniej brak witamin, bo 40 kg pies w okresie zimowym potrzebuje więcej, ale przyjedzie i sprawdzi.

,,ula której ukradli nick jak wygryza czy wydrapuje ? na grzbiecie ??!!! autorko czy on ociera się o wszystko ? czy kładzie się na plecach i wierci ?" Dokładnie kładzie się na plecach i wierci. Ale tylko, gdy jest na dworze, tarza się w śniegu.

Pies. Mam też sukę ( mieszańca) , ale z nią jest ok.

sluchaj, jezeli to uczulenie na sline pchly, to tych pchel moze nawet nie miec - przypadkowa mogla go dziabnac i tyle nie wiem, zreszta sama sie dzisiaj dowiesz - z doswiadczenia powiem ze utrata siersci na grzbiecie to nie jest blahostka, tymbardziej jezeli pies sie tarza.. czyli na chlopski rozum swedzi go skora

j.w ,dobrze że wet przyjedzie wieczorem :) daj znać

o udało się

Gość gość
Mój piesek też tracił sierść, ale to masakrycznie. Wybrałam się do weta - http://lecznica.pila.pl/, pomogło małe leczenie. Koniecznie zróbcie pieskom badania, nie warto czekać i odkładać sprawy na później, bo zwierzak będzie cierpiał.