Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domi2

!!!!!!!pomocy!!!!!

Polecane posty

Gość domi2

byłąm dzisiaj u ginekologa na USG dopochwowym. Oto wyniki Trzon macicy jednorodny echogenicznie :50x38x48mm eudometrium normoechogenczne -16,2 prawy jajnik-44x21 mm.b.z a lewy -41x25mm.bz Uwagi- jajniki o budowie drobnopęcherzykowatej. co to zanczy. Czy ktoś zna się na tym . robiłam też hormony i niby dobrze mam brać luteine ale dalej to mnie męczy ponieważ od kąd pamiętam mam nieregularne miesiączki mogę nie mieć nawet 2 miesiące! a kiedy nadchodzi wiąże się to z wymiotami biegunką i 2 dniowym bólem nie do opisania. nie wiem czy ja już tak będe przechodziła miesiączki? często mam też krwawienia w środku cyklu ,bóle brzucha i nudności. może ktoś kto miał podobnie lub ktoś doświadczony mi pomoże. mam 18 lat

Gość lalale
Witaj miałam takie same objawy jest to zespół policystycznych jajników , poczytaj o tym na necie. Leczy sie to tak najpierw lekami ,potem laparoskopia a potem tab. anty. na regulacje okresu! ja mam 28 lat i od 16 roku życia biore ant. miałam przerw na ciąże i teraz terz nie biore bo żyły mi wysiadają!

Gość domi2
ale dla czego lekarz mi nic o tym nie powiedział może mam zmienić ginekologa skoro ten nic nie rozpoznał

Gość lalale
może te pęcherzyki są za małe do leczenia wpisz w google jajniki o budowie ........ a zpj i zobacz co ci wyjdzie!! myśle że lekarz można zmienić nawet dla pweności może ja sie myle i z tobą jest wszysto ok. ale ja opisuje ja jest ze mną!