Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natiamoo

Szkoły Cosinus

Polecane posty

Gość Natiamoo

Witam ; ) Czy ktoś z was uczęszcza do szkoły Cosinus ? liceum Ogólnokształcącego zaocznego ? bo mam pytanie dotyczące przebiegu lekcji,czy oni tam biorą do tablicy,odpytują ? bo zawsze miałam z tym problem, mdlałam przy tablicy itp a za 2 tygodnie zaczynam tam naukę. Pozdrawiam ; )

Tak, ja 3 klasę liceum kończyłam w cosinusie. Ogólnie nastaw się na to, że raczej będziesz musiała się w domu do książek przyłożyć, bo z lekcji to tylko podstawowe notatki wyniesiesz. Co do tablicy.... oj matma. Straszną babę miałam, unikałam lekcji z nią, bo nie dość, że sama też się przy tablicy stresowałam to ona jeszcze ładnie potrafiła obrażać. No ale tego chyba nigdzie nie da się uniknąć. :( A w jakim mieście do Cosinusa idziesz?

Gość Natiamoo
Do Łodzi ; ). O matko,no teraz to jestem przerażona,tzn to że lekko nie będzie i że notatek za pewne będzie dużo to na to jestem przygotowana, ale z tą tablicą...; / i na dodatek matma,przedmiot którego nigdy chyba nie pojmę...ja myślałam że jak zaoczne to tylko powie co ma do powiedzenia, wytłumaczy i do widzenia,żadnego łażenia do tablicy..eh

Ooooooo.... ale mam nadzieje że na na gdańską 16(...chyba 16 :D bardzo blisko manu) Ja właśnie tam w tamtym roku kończyłam. :P Powiem tak... nazwisk nauczycieli nie pamiętam, ale jeśli trafisz na babeczkę od polskiego, taką trochę starszą...jest straszenie nudna i wydaje się być nie fajna, ale uwierz mi że można na nią liczyć! Ogromnie mi pomogła z maturą, właściwie dała mi gotowy plan wypowiedzi i bibliografie, bo jej syn miał bardzo zbliżony temat do mojego. :) Również taki siwawy pan od angielskiego może ci się trafić, w okularkach i zawsze z plecakiem... zabawny i również bardzo pomocny, towarzyski, nawet jak będziesz noga z anglika to u niego będzie ci dobrze. :) A ta babka od matmy ogólnie jest cięta na dziewczyny, bo na co dzień uczy w technikum mechanicznym...coś w tym stylu. Rada do niej? Nie daj się złamać! Prawie cała moja klasa wycofała deklaracje maturalne bo się bali że nie zda u niej semestru, a oczywiście ci co się wycofali mieli egzamin na poziomie podstawówki... Ucz się dużo z arkuszy maturalnych bo głównie z nich ona bierze zadania.

Gość Natiamoo
Tak,tak,tam blisko manu ;). Dzięki wielkie za rady,może się przydadzą,w każdym razie mam cichą nadzieję że nie trafię na babke od matmy która katuję przy tablicy ;) bo tego chyba nie wytrzymam ...;);D

W sumie nie wiem ilu tam jest nauczycieli od matmy ale myślę, że jest bardzo duża szansa że właśnie na nią trafisz. :) Także arkusze maturalne, jak to będziesz umiała, to powinnaś poradzić sobie z tablicą. :) Powodzenia!

Gość Natiamoo
Dzięki, przyda się ;)