Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość avocadoWan

Jak drogi prezent na komunię?

Polecane posty

Gość avocadoWan

Powiedzcie mi jak myślicie ile powinien mniej więcej kosztować prezent na komunię? Zaznaczam, że nie jestem chrzestną tylko komunię ma moja bratanica, dlatego nie wiem ile mniej więcej powinnam przeznaczyć na prezent żeby był fajny, żeby był dobrą pamiątką, ale też żeby nie przesadzić.

Gość bvnbm
jak dla mnie ok. 50zł starczy

Gość varfanma
50???? mi się wydaje ze to bardzo mało. rozumiem że nie jesteś chrzestną , ale jednak wydaje mi się, że tak spokojnie koło 200. no sama nie wiem. poza tym zależy też co chcesz kupić. masz już jakiś pomysł ? bo chyba nie o kasę tu chodzi a co to będzie.

Gość yyuyuyuyu
ale tępa jesteś :o Znajdziesz coś fajnego, na co Cię będzie stać bez problemu i tyle, co za różnica za ile?

ładna złota biżuteria to pamiątka na całe życie

Gość nieidealna mama
500zł jest ok. ja tyle dalam bratanicy:)

Gość nieidealna mama
a Ty chcesz prezent kupić? ja dalam kasę

Gość 0 909 09009
Myśle,ze około 200 zł. Chociaz ja bylam w ubiegły roku na komunii u kolezanki syna i kupłam prezent wartości (ogółem) około 100zł ( skrzynka z prawdziwymi narzędziami oraz koszulka) jakas pamiątka do tego.

Gość fghghgjhg
Buahaha :D Nie no jasne, niech dziesięciolatek dostanie równowartość pary tysięcy w tych prezentach, nie? Bo skoro nie-chrzestni minimum 200zł to chrzestni niewiadomo ile... A potem się ludzie dziwią, że te dzieci wyrastają takie a nie inne, ja pierdzielę.

Gość prosty wniosek
a kto to jest bratanica? jaki stopien pokrewieństwa?

Gość ania7001
Bratanica to córka brata

Gość adqwdqdawdawdawd
teraz chrześni dziecia kupują laptopy,Konsole,quady i inne gadzety warte 1500zł+

Gość pamiatka
Kiedys kolezanka zamowila u mnie portret chlopca, ktory szedl na komunie. Wspaniala pamiatka jak wszyscy orzekli :-)

Gość avocadoWan
Nie no konsole laptopy itd to dla mnie przesada. Już nawet nie chodzi o kasę, że to drogie ale jak dla mnie to nie jest okazja do tego typu prezentów. Juz też rozważałam czy nie dać po prostu kasy, ale z drugiej strony chciałam żeby mała miała jakąś pamiątkę, a kasa to wiadomo że się rozleci w mig.

Gość zosiasamosia12345
To ja jestem chyba jakaś dziwna. Córka ma w tym roku komunię. Od września systematycznie odkładam pieniądze na prezent. Do wyboru bedzie tv, rower albo PSP. Od gości nie chcemy prezentów. A i uroczystość będzie miała chyba inny wymiar jak dziecko nie nastawi się na jakieś mega prezenty.Tylkko symboliczne pamiątki w postaci kartek

Gość dla dziewczynki
jak najbardziej coś skromnego (na Twoją kieszeń) ze złota. Do tradycji należą łańcuszek z medalikiem. To pamiątka na całe życie, o ile rodzice potencjalnej obdarowanej przywiązują dużą wagę do pamiątek rodzinnych. piszę o rodzicach, bo to w pierwszym rzędzie oni zaszczepiają w dzieciach szacunek do wartości niematerialnych i materialnych

Gość dla dziewczynki
nie musi być kupowane u jubilera

Gość zosiasamosia12345
Ale medalik dostaje się na chrzcinach..... chyba :)

Gość kindersztuba:D
ja daję pamiątkę w formie statuetki na komunię http://www.crystalcity.pl/produkt/pamiatka_pierwszej_komunii_swietej_prezent_komunijny a do tego włożę pare groszy do koperty. myślę że przesadzanie z prezentami w takim dniu jest nie na miejscu. a rodzice to inna sprawa - od nich jak dziecko dostanie coś "lepszego" "większego" to ich brocha ;)

Gość lililulali
teżv uważam, że takie prezenty jak quad, skuter, laptop itp powinni kupować rodzice. Każdy daje na tyle ile go stać. Gdzie jest napisane ,że chrzestni , dziadkowie to powinni kupować mega drogie prezenty- od tego ma się rodziców

Gość Wiktoriawiki
statuetka spoko. tym bardziej że widzę że można swoją dedykację tam zamieścić więc fajna pamiątka.

Gość troika112
ja uważam, że świetnym pomysłem są fotoksiażki, coś w tym stylu: http://fotobistro.pl/fotoksiazki :). pamiątka na całe życie, można tam ułożyć zdjęcia od chrztu do komunii z fajnymi komentarzami i podpisami :)

Gość patuska899
Ja zamówiłam tą sttauetkę którą ktoś wyżej tu polecał i muszę przyznać, że na żywo wyglądają jeszcze lepiej niż na fotach na stronce. Ten grawer wygląda bardzo profesjonalnie.