Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osfjf

Termin zapłodnienia

Polecane posty

Gość osfjf

Witam, mam pytanie, byłam u lekarza 12 lutego, tego dnia lekarz potwierdził ciążę, powiedział, że to 9 tydzień. Ostatnią miesiączkę (pierwszy dzień) miałam 06.12.2012. Wpisując datę do kalkulatora obliczeń daty zapłodnienia w internecie wychodzi mi dzień, w którym nie dochodziło do stosunku ani tydzień później ani tydzień wcześniej. Mianowicie do stosunku doszło 03.12.2012 oraz 09.12.2012, później dopiero 30, 31 grudnia 1 stycznia, a na kalkulatorze wychodzi data 18.12 lub 20.12. (W zależności od cyklu, ponieważ jest on różny i waha się między 26-28). Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Różnice mogą wynikać z tego, że kalkulator został opracowany dla cykli 28 dniowych, w których do owulacji dochodzi około 14 dnia. Jednak, tak na prawdę, to nigdy nie wiadomo kiedy dokładnie dojdzie do jajeczkowania. Mogą być przesunięcia nawet 2 lub 3 tygodniowe. Stąd często budzące zdziwienie i niedowierzanie ciąże w wyniku stosunku odbytego 26 dnia cyklu lub na przykład 6 dnia cyklu. Drugi powód to to, że data odbycia stosunku nie jest jednoznaczna z datą zapłodnienia ponieważ plemniki mogą przeżyć w drogach rodnych kobiety i zachować zdolność do zapłodnienia nawet i kilka dni. Wiek ciąży najdokładniej można określić w badaniu USG wykonanym w pierwszych tygodniach ciąży. Dziewczyny jednak to nie jest odpowiedz na moje pytanie zbytnio. Poradźcie coś. Interesuje mnie czy była taka możliwość zajścia w ciąże 3.12.2012 miałam nie płodne dni oraz stosunek nie odbył się do końca ! Pomocy !

Gość o co ten ambaras?
ale po co ci to wiedzieć?nie masz pewności kto jest ojcem czy o co chodzi?

Gość o co ten ambaras?
skąd wiesz,że miałąś niepłodne dni 3 grudnia???miałas monitoring cyklu?peenie nie,wiec NIE WIESZ kiedy była owulacja! kobieta to nie szwajcarski zegarek ,że wszystko działa bez zarzutu,widac ze nie masz wiedzy ani doświadczenia w tym temacie

Gość o co ten ambaras?
poza tym 9 tygodni wg ost miesiaczki to ok 7 tyg od zapłodnienia,proste?

Gość osfjf
wiem kto jest ojcem dziecka. chodzi o sprawę z rodzicami a mianowicie moja matka ktorej mowiłam (mimo że mam juz 21 lat) że nie wspolzylam i że mój pierwszy raz byl dopiero własnie po okresie który miałam 6 grudnia. i że w ciążę zaszłam prawdopodobnie wtedy. nie chce żeby głupio wyszło dlatego poruszyłam ten wątek. wiem że mogłam się przyznać ale rozmowa z rodzicami na takie tematy jest zawsze krępująca. więc chcę wykluczyć że do zapłodnienia doszło wczesniej niż po okresie który trwał normalnie .

Gość aha123456
bosheeee to ty moze chcesz sie mamie jeszcze tłumaczyc w jakiej pozycji to robiliscie?:D

Gość aha123456
piszesz ze na kalkulatorze wychodzi data 18.12 lub 20.12. to przeciez i tak juz po tym co mamie powiedzialas, nic nie kumam o co ci chodzi:D, jak dla mnie to prowo

tlumaczysz sie mamie ze stosunkow ? a w jakiej pozycji moglas zajsc przypominasz sobie ? bo o to tez moze spytac...

Gość rfertrtr
przeciez plemniki zyją w organizmie kobiety nawet 5 dni. Do tego masz nieregularne cykle (kalkulatory internetowe są dobre dla kobiet, które mają okres jak w zegarku) Biorąc te wszystkie opcje na pewno tydzień ciąży ustalony przez lekarza jest prawidłowy...