Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fabiankaa

Jak wejść w stan OOBE z LD ?

Polecane posty

Gość fabiankaa

j.w. Dopiero planuję szerzej zaznajomić się z fachową literaturą na temat wiedzy duchowej, zacznę od Roberta Monroe'a i medytacji, ale to dopiero w przyszłości, na razie nie mam na to wystarczająco dużo wolnego czasu i zagwarantowanego spokojnej atmosfery i ciszy. Jeżeli chodzi o świadome sny to miewałam je często będąc dzieckiem, z wiekiem pojawiały się coraz rzadziej, aż ustąpiły, ale zupełnie niedawno po latach zaczęły się pojawiać z powrotem. Nie uczę się ich wywoływać, wszelkie wskazówki wydają mi się bezskuteczne, LD pojawiają się u mnie samoistnie, nie umiem ich zaplanować. Są mniej lub bardziej realistyczne, czasami uzyskuję jedynie częściową świadomość, wiem, że śnię, ale pozostaję biernym obserwatorem, a czasem większą i przenoszę się tam gdzie chcę, wyobrażam sobie krajobrazy, przedmioty, zwierzęta, ludzi, którzy pojawiają się we śnie(choć zdarza się, że na złość teleportuje się w inne miejsce, wykreowane postacie są inne niż chciałam). Ostatnio dwa razy po uzyskaniu świadomości od razu zaczęłam myśleć o OOBE, za pierwszym razem uzyskałam podwójną świadomość, byłam w dwóch miejscach na raz we śnie i leżąca w łóżku(nie obudzona, ale po prostu wiedziałam, że leżę, byłam tam, ale to nie OOBE, nie widziałam mojego ciała z góry), potem we śnie oderwałam się lekko od ziemi i wokół mnie pojawiły się iskry, przypominające wyładowania elektryczne i po chwili się obudziłam. Za drugim razem pomyślałam o OOBE, stanęłam w miejscu, próbowałam się skupić, wyleciałam w powietrze, wpadłam w wir, energiczny, kolorowy tunel i dalej nic po prostu kontynuowałam sen.. Są tutaj osoby zaznajomione z tematem ? Macie jakieś sprawdzone sposoby żeby wyjść z ciała ze snu ?

Gość fabiankaa
Wiem, że powinnam napisać to na jakimś ezoterycznym forum, ale na największym dot. OOBE przy rejestracji trzeba wpisać kod przez sms za ok. 4zł, a nie nie mam nic na koncie w tej chwili ;/

Gość molksiazkowy556
W internecie jest mnóstwo informacji na ten temat, poczytaj i próbuj.

Gość przeczytałam ostatnie zdanie
i NIE. nikt tu Ci nie pożyczy, ludzie przestańcie prosić o kasę i to super uzasadniać:O żal:O

Gość fabiankaa
Szukałam, znalazłam jedynie rozległe opisy LD, czym się różni od OOBE i sposób, polegający na wyobrażeniu sobie wielkich drzwi, przez które mogę przejść na drugą stronę albo teleporter, który mnie przeniesie, nic więcej. Sama nie wiem, może powinnam się położyć się na ziemi zamiast stać ? Tylko pamiętam, że kiedyś jak się kładłam to automatycznie się budziłam.

Gość fabiankaa
Ależ ja nie chcę żadnej kasy od nikogo tylko wskazówek dot. OOBE, czytaj ze zrozumieniem. :o Przynajmniej kafeteria jest za free i nie trzeba się logować.

Gość knfksefs
a czy wiesz ze to czym masz zamiar zaznajomic sie moze byc niebezpieczne??

Gość Monokryształ prawdy:
To nie jest proste przejscie i kazdy ma swoj sposob ktory mu zabral niemalo nocy. Nie ma uniwersalnej metody. Najtrudniej oderwac cialo astralne i podstawa nie przestraszyc sie.

Gość h y m
A możesz napisać tak w skrócie, co to jest te OOBE i LD?

Gość fabiankaa
OOBE: Out Of Body Experience - wyjście z ciała, LD: Lucid Dream - świadomy sen.

To nie jest tylko sen, mozna glaskac kota, psa podczas tych wedrowek i nagrac to. Ciala nie widac, za to widoczne jest uginanie siersci od poglaskania. Mozna spotkac sie z umarlymi i nie tylko. Ciezko to wytlumaczyc.

Do autorki. Przechodzisz juz przez sciany, czy chocby sama reka ?

Gość fabiankaa
Można podróżować chyba w dosłownie każde miejsce, jest ponoć 11 wymiarów w czasoprzestrzeni, strażnicy astralni, dusze, skupiska energii oraz inne niezidentyfikowane istoty i obiekty. Nie mogę uwierzyć w przenoszenie w czasie i nadprzyrodzone moce to już science fiction, a nie podróż astralna. :D

Gość cieflorek
miałem raz doświadczenie oobe ale ono jest denne w porównaniu ze świadomym snem następnym krokiem może bedzie widzenie na jawie do obejrzenia polecam film Stygmaty(1999r)

Gość fabiankaa
Monokryształ No co Ty, ja dopiero jestem na etapie nieudolnych prób wyjścia ze świadomego snu, ani razu nie udało mi się wyjść z ciała i raczej szybko to nie ustąpi, ludzie potrafią latami ćwiczyć i nic.

Gość fabiankaa
nastąpi*

Gość fabiankaa
hmm chyba nic z tego nie wyjdzie na chwilę obecną, choć kto wie, może wyjdę bez żadnych ćwiczeń i specjalnych przygotowań w najmniej oczekiwanym momencie, wiem, że w przyszłości zamierzam ćwiczyć kontrolę umysłu, joga to świetne rozwiązanie.

Nie kazdy ma predyspozycje i to jest wiedza dla waskiego grona. Jak juz uda ci sie oderwac od ciala fizycznego, to pojawi sie cos w rodzaju stroza(taki twoj przewodnik) i na poczatek lepiej nie wychodzic(a wlasciwie latac) poza swoj pokoj-dom.

Probowalas z lustrem ? Polega to na tym, ze wyczarowujesz sobie owe lustro, dostajesz paralizu i nastepuje oderwanie. Gdy juz zobaczysz z gory wlasne cialo mozesz byc pewna, ze to OOBE.

Gość fabiankaa
Ale to jest niesprawiedliwe, że jednym się udaje ot tak bez wysiłku, a innym mimo chęci i przerabianych ćwiczeń już nie ;/ A ten stróż, to jest coś w rodzaju osobistego anioła stróża i każdy wizualizuje go sobie na swój sposób ?

Gość fabiankaa
A z tym lustrem podczas snu dostaje się paraliżu sennego ? Temu mogą towarzyszyć halucynacje, ale spróbuję dzięki. ;)

Gość fabiankaa
Ten przewodnik astralny to nie jakiś monster tylko zwizualizowany człowiek ? A co ze złymi duchami, demonami, można je spotkać, są niebezpieczne ? Najgorsze co może się przytrafić to chyba owładnięcie własnego ciała przez kogoś/coś innego, ale to jest mało prawdopodobne, o ile w ogóle może się wydarzyć.

Nie wiem jak u innych, ale u mnie zawsze towarzyszy paraliz podczas oderwania. Moga tez pojawic sie postacie z dziecinstwa ktorych bardzo sie balas. Ale wystarczy je wysmiac i nie przxbieraja na sile. Przewodnik zawsze pojawia sie i jest przyjazny. Sprobuj jeszcze przejsc w stanie wielkiego zmeczenia, bedzie ci latwiej. No i trzeba nauczyc sie latac.

Cmetarz i szpital jest takim miejscem troche. przerazajacym dla nowego. A z cialem fizycznym polaczona bedziesz nicia jakby elastyczna i watpie aby ktos inny powrocil do twojego ciala. p.s. Pisz na bierzaco jak ci idzie trening. Moze cos podpowiem.

Gość fabiankaa
"Sprobuj jeszcze przejsc w stanie wielkiego zmeczenia, bedzie ci latwiej." No właśnie za pierwszym razem kiedy próbowałam wyjść to poszłam spać zmęczona, a gdzieś czytałam, że właśnie najlepiej być wypoczętym i wyspanym. Aha no właśnie i mam jeszcze jeden dość istotny problem ja mieszkam koło przedwojennego cmentarza. :o

Gość fabiankaa
dzięki bazienka

Gość Prepre
podbijam

Gość sololo
Czy mógłby ktoś opisać dokładnie jak przejść w ten stan? Jak ćwiczyć? Słyszałam już kiedyś o OOBE i teraz jak przeglądałam kafeterie to mi się to przypomniało :o