Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusie pomóżcie

Pomóżcie mi w wyborze

Polecane posty

Gość mamusie pomóżcie
up

Gość mamusie pomóżcie
nikt nie pomoże?

Ja na początku też chciałam się porwać na takie łóżeczko przy czym zastanowiłam się, że jednak wolimy standardowe bo takie utrudniało by podglądanie Małej, poza tym te szparki na rogach wydały mi się szersze i bardziej niebezpieczne. Co do pościeli zależało mi na solidnym grubym ochraniaczu, jeszcze jakiś czas temu też chcieliśmy baldachim ale poczytałam trochę o tym, że jest to tylko siedlisko kurzu tak więc zrezygnowaliśmy z tego a za to wybraliśmy zestaw z tylko potrzebnymi elementami. Mi zależało, żeby w zestawie był rożek i przybornik na łóżko. Za 9 el zestaw ( kołdra i poduszka wypełnienie, poszewki na poduszkę i kołdrę, 2 x prześcieradło - bawełna i jersey, rożek, przybornik, ochraniacz) daliśmy 189 zł, do tego u tego samego sprzedawcy dokupiłam jedno prześcieradło i materac gryka-pianka-kokos i z przesyłką wyszło nas 284 zł. Łóżeczko teraz będziemy kupować z szufladą, z przesyłką wyjdzie 206 zł.

nie wypowiem się co do łóżeczka, ale jesli chodzi o moskitierę to wybrałam taką kryjącą a nie firankę, bo wtedy światło nie przeszkadza małej i można normalnie w pokoju funkcjonować.

Gość zuzannaZ
Łóżeczko jak każde, wizualnie mnie się podoba, ale czy widziałaś je na żywo? Ja tydzień temu wybierałam łóżeczko i całą resztę do niego. Na pierwszy rzut oka wszystko takie samo, a w rzeczywistości różnią się od siebie jakością wykonania. Nie wiem jak to opisać, ale używając prostych słów są lepsze i gorsze deski, z których są wykonane. Przez to część łóżeczek była jakby rozchwiana a inne bardziej stabilne (nie zależało to od skręcenia go w sklepie na wystawę). I wcale nie ma tu znaczenia firma. Po drugie materac: jak nie dotkniesz to nie wiesz na czym przyjdzie dziecku leżeć. Jest ich całe mnóstwo o różnym stopniu miękkości. Po trzecie poduszka z kołderką. Dla mnie wszystkie były jednakowe. Piszą, że antyalergiczne to ok. Ale tu już mnie sklepowa uświadomiła, że zdecydowana większość wykonana jest z poliestru albo silikonu, a to przecież nie jest przewiewny, oddychający materiał. Lepiej trochę dopłacić i kupić coś naturalnego. Jest taki materiał ingeo. Nie robię reklamy, tylko napiszę, że najtaniej znalazłam w sklepie internetowym justbaby.pl produkcji polskiej. Widziałam też włoską firmę produkującą taką pościel, ale jest drożej. Pościel ładna, bawełniana, a to najważniejsze. Wyszła mega długa odpowiedź;) ja sama do zeszłego tygodnia nie wiedziałam na co zwracać uwagę. Oczywiście wybór jest Twój. Tak jak pisałam wizualne mnie odpowiada, ale jakość też ma znaczenie.