Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfsfsfqwd

Depresja, nerwica? Mam 17lat i wiem, że coś jest nie tak .. Gdzie szukać pomocy?

Polecane posty

Gość sdfsfsfqwd

Czego to mogą być objawy? To jest normalne? Mam niską samoocenę od zawsze. Wydaje mi się, że jest to spowodowane tym, że do 4 klasy podstawówki byłam molestowana seksualnie przez wujka. Często dręczą mnie natrętne myśli, przykre wspomnienia... Ale takie zwykłe, nawet te mniejsze typu, że np potknęłam się pare lat temu przy ludziach i ten wstyd nawraca. Te poczucie wstydu przed ludźmi mam bardzo często. Dlaczego męczą mnie myśli o tym co wydarzyło się bardzo dawno? Przecież każdy ma prawo się przewrócić itp i się z tym żyje a ja nie potrafie. Te myśli do mnie powracają i mnie męczą. Ciągle czuje wstyd, żal do samej siebie że nie jestem idealna. Jestem przygnębiona. Kładąc się spać mogę leżeć całą noc i rozmyślać nad tym co zrobiłam kiedyś źle i zasypiam dopiero nad ranem kiedy praktycznie muszę już wstawać do szkoły. Źle się z tym czuje. Mam napady płaczu o właśnie takie drobnostki które wydarzyły się pare lat temu... Kiedy się pokłóce z mamą potrafie usiąść i zadawać sobie specjalnie ból, bić się, wyrywać sobie włosy... Czego to są przyczyny? Ciężko mi się z tym żyje i nie wiem gdzie zwrócić się o pomoc ..

Gość Dobra Passa
Najpierw lekarz pierwszego kontaktu, on skieruje Cię do odpowiedniego specjalisty.

Gość JASMINE5
Wiem, ze sama potrzebujesz pomocy, ale spróbuj najpierw pomagac innym... chorym, dzieciom, ludziom starszym czy zwierzetom... po prostu dawaj z siebie dobro a poczujesz sie lepiej... zobaczysz...trzymam za Ciebie kciuki!