Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość straszek

POMINIECIE TABLETKi YAZ!!! POMOCY!!

Polecane posty

Gość straszek

Witam, mam pewien problem, stosuje tabletki yaz już od 2lat. wczoraj zapomniałam zażyć tabletke o numerze 18, więc zazyłam dzisiaj dwie(18 i 19). Nigdy wcześniej nie miałam żadnych problemów, o wszystkim pamiętałam, nie wiem co się stało, że wczoraj wyleciało mi to z głowy, jednak do rzeczy. w ulotce jest napisane, że jeżeli pominie się tabletkę 15-24 trzeba: zażyć pominiętą tabletkę, dokończyć przyjmowanie tabletek z blistra, wyrzucić 4 białe(placebo) i rozpocząć kolejne opakowanie, druga opcja nie wchodzi w grę, bo tabletkę już przyjęłam. Moje pytanie jest następujące: jak wyglądałaby sytuacja gdybym nie zastosowała się do tego tylko normalnie brała różowe tabletki, potem placebo i dalej kolejny blister? jaka jest szansa, że zajdę w ciąże? prosze o pomoc i wyrozumiałość, przeczytałam wiele wpisów dziewczyn, ale nie wiem jak mam się do tego zastosować, a może był ktoś kto miał podobny problem. Z góry dziękuję

Gość a kuku panie krukuuu
Jezeli przyjmiesz placebo istnieje ryzyko, ze właczy się owulacja i/lub śluz zmieni się na sprzyjający zapłodnieniu. pomijając placebo sztucznie przedłuzasz cykl o kolejny blister. Jednorazowo nie jest to w niczym szkodliwe - stosuje się nawet takie tricki celowo jezeli np okres wypada w czasie podrózy itp. łykając placebo skazujesz się na miesiac prezerwatyw ;)

Gość straszek
nie wiem już co robić, czy przez miesiąc nic, czy zaczac brac, szkoda tylko, bo miała,m bardzo ładnie je ułożone, że okres dostawałam w naprawde uper dniach.. eh..

Rob tak, jak jest podane w ulotce, to najpewniejszy sposób

Gość straszek
no, że zero seksu hehe :) nie chciałabym robic tak jak jest w ulotce, ale chyba musze...

ale dlaczego nie? chyba to producent wie jaki sposób jest najlepszy.

Gość straszek
wiem, że producent wie jaki sposób jest najlepszy, ale kiedy ma się coś ułożone w sam raz do życia i nagle sie to zmienia to juz nie jest tak miło i sympatycznie