Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olorinek

jak skutecznie szukac stazu

Polecane posty

mam zapewniony staz jedyny warunek to znalezc pracodawce ktory sie na to zgodzi... niby banalne ALE DUPA! mieszkam na totalnym zadupiu gdzie bezrobocie powala i jak sie okazalo chodzac od firmy do firmy nikt niechce nawet stazystow!!! wprost mowia ze oni na staz wezma wykwalifikowanego i wyszkolonego pracownika zeby im za darmo robil a prawdziwy stazysta ich nie interesuje! ewentualnie zdarzali sie tacy ktorzy mowili ze zwyczajnie im sie niechce brac stazysty lub dlatego iz cytat "stazysci to same problemy bo kiedys mielismy trzech takich i gdy staz sie konczyl zaczeli sie dopytywac nas o zatrudnienie wiec teraz nie bierzemy wcale zeby nikt nas o to nie pytal" no masakra poprostu co robic w tej norze bez pracy naawet darmowy pracownik to by chcieli zeby byl nieiwdomo jaki...

Gość Elllou
a probowales w korpo?

Gość grahamka28
więc może czas wyjechac?

nie ma tu korporacji... ekstra ale nie mam kasy nie mam za co wyjechac ani mozliwosci zarobic bo tu nikt nic zlecic niechce ci ktorzy mogli wyjechali za kase rodzicow lub ci zalatwili im po swoich znajomosciach prace

Gość ghhgf
a w policji, sądzie, zakładzie karnym? masz w pobliżu?

policje mam z tym ze hmmm to dosc "specyficzna" instytucja niewiem czy tam biora stazystow "tak o" chyba raczej jak juz to oglaszaja nabor i maja wymagania co akurat tutaj jest zrozumiale

Gość ghhgf
ja miałam staż hmm 3 lata temu w zakładzie karnym a potem w sądzie. nie mieli żadnych wymagań, także możesz spróbować. albo nawet w komendzie straży pożarnej. tam gdzie jest papierkowa robota

zakladow karnych tu brak ale straz pozarna w istocie jest tez chyba tam pojde

Gość 6u53t
u mnie podobnie. Na staż przyjmą ale osobę wykwalifikowaną i z doświadczeniem. I ja sie pytam: gdzie czlowiek po szkole ma zdobyc doswiadczenie?

Gość ghhgf
pewnie idź, szukaj i pytaj wszędzie. powodzenia :)

Gość ghhgf
ale jak mogą chcieć stażystę z doświadczeniem skoro staż to takie przygotowanie zawodowe, pierwsze kroki na rynku pracy itp. naprawde nie wiemn co sie dzieje w tej Polsce :o

Gość 6u53t
no niestety. Ja nawet probowalam z urzedu pracy ale gdzie tam. Za kazdym razem pytanie: czy pracowala pani w tej branzy? Jakie ma pani doswiadczenie? Masakra. Kazdy chce miec pracownika za darmo, nie ma sie co dziwic.

Gość ghhgf
porażka, chyba jeszcze te 3 lata temu było łatwiej o staż

to chyba nie tyle kwestia czasow co tego ze mieszkam w norze gdzie bezrobocie jest tragiczne stat wszechwladczosc kazdego pracodawcy :/

Gość Elllou
ja tam wszystkich nie rozumiem u nas sa otwarte oferty stazu zawsze nie trzeba szukac

tutaj jest inf na str urzedu iz nie maja aktualnie zadnych wnioskow :/ i czuje ze sie to szybko nie zmieni prawdopodobnie wcale

"AKTUALNIE NIE MA WNIOSKÓW O STAŻ, NA KTÓRE PROWADZIMY NABÓR"

Gość kayka_18
tak samo jest z praktykami trafiaja sie nawet firmy ktore domagaja sie aby to praktykant placil za ptaktyki pracodawcy...