Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam, bo

Mam problem...

Polecane posty

Gość pytam, bo

Jestem w ciąży z drugim dzieckiem. Ledwo starcza nam do ostatniego, dlatego muszę sobie odmówić wielu posiłków np. owoców itp. A mam anemię. Kiedy powiedziałam o tym facetowi - rozwściekł się. Powiedział, że co on ma sobie odmówić jedzenia i tak je byle co. Że jestem księżniczką. Że muszę mieć wybór, kiedy otworzę lodówkę. Że potrafię wymagać i stawiać poprzeczkę. I wiele innych przykrych słów.

Gość Zocha.
To smutne:( mam nadzieje ,ze chociaż masz na witaminy z apteki

Gość pytam, bo
To jest problem dla mnie, więc żadnych jaj sobie nie robię. Witaminy mam z apteki. Z poprzedniego razu.

Gość krakersy serowe
masz więcej niż jeden problem... Twój facet pracuje? zarabia? a Ty? masz jakiś dochód? w sumie można zjeść zdrowo i nie bardzo drogo, ale odmawianie sobie posiłków to już przesada, jeszcze w ciąży. W ciąży trzeba się suplementować, ja na prawdę dobrze się odżywiałam a anemię miałam, dobre witaminy nawet przy zdrowej diecie powinny być. Szczególnie, że teraz o witaminy z pożywienia trudno w tą porę roku...

Gość krakersy serowe
z poprzedniego razu masz witaminy? ile Twoje starsze dziecko ma lat?

Gość Zocha.
Z poprzedniego razu? nie sa czasami przeterminowane. A facet ,no cóż ,smutne ,ale to cham ,inaczej go nazwać nie można:(

Gość dziewczyno i po co Ty
z nim jestes? a ciąza? planowana? Czy wpadka?

Gość pytam, bo
Nie są przeterminowane. Nie mam pracy, jak mogę mieć, skoro jestem w ciązy, a syn ma 1,5 roku. To była wpadka. A właściwie - on planował, że mi zrobi drugie dziecko. Wtedy od niego nie odejdę. A odejść i tak planuję.

Gość krakersy serowe
z tego, co czytam to związałaś się z niewłaściwym człowiekiem ;-( To, że masz dziecko i jesteś w ciąży nie znaczy, że masz nie pracować. Wręcz większość kobiet czeka z ciążą na pracę, żeby później mieć świadczenia... szkoda, że o to nie zadbałaś, miałabyś świadczenia, bieżący dochód i później chociaż macierzyński. Kolejny problemem jest to, że nie macie ślubu /jak się domyślam/, mogłabyś wtedy wystąpić o alimenty również dla siebie... Nie wiem, jaką wizję waszej przyszłości ma Twój facet, ale "robienie" kolejnych dzieci, kiedy już pieniędzy brakuje to szczyt głupoty. A Ty niestety też pomyślałaś za późno, mogłaś się zabezpieczać. Planujesz od niego odejść... a z czego będziecie żyć? gdzie mieszkać? Przemyśl to wszystko dobrze...