Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie na sniadanieeeeeeee

BILETY MIEJSKIE - powiedzcie mi jak mam to rozumieć?????????????????????????????

Polecane posty

Jakie opcje mam przy korzystaniu z takiego biletu: Bilet ważny w granicach jednego miasta (gminy) lub przez 15 minut od momentu skasowania (z możliwością przesiadek) 1. Mogę jechać ile wlezie czasowo byleby na terenie jednego miasta. 2. 15 minut od momentu skasowania, wiec mimo, że wsiadam w Mysłowicach i jade do Katowic to mogę byleby to się zawarło w 15 minutach. 3. Mogę się również przesiadać i jechać w obu miastach np.wsiadam w Mysłowicach i jadę 5 minut po czym bus staje w Katowicach i tam wsaidam i jadę kolejne 5 minut. Jakie wg was opcje są prawidłowe??????????

Gość biletele
Oczywiście jak na terenie jednego miasta jedziesz 15 minut to wiadomo też możesz.

Gość nie wiem czego nie rozumiesz
skoro bilet ważny 15 min w obrębie jednego miasta. Możesz sobie jeździć 15 min w jednym mieście. Czyli albo w Katowicach albo w Mysłowicach. Nie możesz z jednego miasta do drugiego

Gość biletele
ale tam jest opcja "lub" czyli jeśli wybierasz 15 minut to jedziesz te 15 minut niezależnie od miast. A jeśli wybierasz opcje miasto to nie zwracasz uwagi na czas. Ps. też jestem ze śląska. A jak masz dalej wątpliwości to wiesz gdzie możesz pytać (ich siedzibą lub punkt obsługi pasażera na dworcach większych miast)

biletele - czyli wg Iebie wszystkie trzy opcje są dopuszczalne? nie wiem czego nie rozumiesz - no włąśnie jakoś się tak wymądrzasz, a sama nie rozumiesz, tam jest LUB więc mogę jechać godzinę a nie tylko 15 minut, a skoro jest napisane LUB 15 minut i w nawiasie że jest możłiwość pzresiadek to wg mnie można te 15 minut w obrębie 2 miast.

Gość biletele
Tak jak wyżej napisałam. Przecież możesz np. wsiadać na strefie albo przystanek przed, a jedziesz też powiedzmy 2 przystanki no i przekraczasz 2 miasta a jedziesz 15 minut lub nawet mniej. Więc wtedy ten bilet liczony jest czasowo. W zasadzie wszystkie opcje są dozwolone.

no mnie się też tak wydaje, ale chcę uniknąć sytuacji, ze mnie kanap sprawdzi i będzie mandacik:D tzn,co do 1 i 2 opcji to jestem epwna, mam obawy co to trzeciej, że przesiadę się i będę jechała 15 minut raz w jednym mieście raz w drugim:)

Gość biletele
Z ta 3 opcją musisz co do minuty pilnować czasu. Bo jest od momentu skasowania. Jak podczas przesiadki będziesz długo czekać na następny bus to możesz nie zmieścić się w czasie.