Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki jeden facet 28

Też was wkurza jak ludzie...

Polecane posty

Gość taki jeden facet 28

Też was wkurza jak ludzi którym rodzice pomagają finansowo obnoszą się z tym jakby to była ich zasługa ? Ja przykładowo np mieszkam z rodzicami nie stać mnie jeszcze na własną chatę to dokładam się do czynszu i wszystkich rachunków do żarcia też ,albo sam kupuję ...Specjalnie nic nigdy nie dostałem w stylu " masz tu synku dołożę się do samochodu , mieszkania , cokolwiek" ...a tymczasem jakieś inne ryje co zarabiają tyle co ja śmią mi twierdzić ,że to moja wina ,a tymczasem co ? ...mamusia im dołożyła do autka/ kupiła ...tatuś kupił mieszkanko żeby córusia miała gdzie mieszać już na swoim ..rodzice pomagają finansowo w otworzeniu firmy ..itp Też znacie takie osoby ?

Gość znalazłam psa
mnóstwo , 3/4 25-35 latków , a są i 40 +

na to akurat nie masz rady , niepotrzebnie sie denerwujesz .Wiadomo, ze rodzice wszystkiego nie zuzytkuja i tym sie dziela z dziecmi .Ja mam juz wnuczke , a dostalam teraz darowizna piekne mieszkanie od swoich rodzicow i juz jest ono zapisane na moja wnuczke .Mi jest niepotrzebne ,nigdy bym go nie sprzedala , wiec juz idzie w dalsze rece . Takze patrz na z lekkim przymruzeniem oka na obnoszenie sie tymi "dorobkami "zycia .Wazne, ze jestes ambitny i masz dobre serce .

Gość taki jeden facet 28
To ,że jestem ambitny to się po części zgadza ,ale z tym dobrym sercem to ja nie wiem po czym wywnioskowałaś :D?

Gość taki jeden facet 28
Ja nie mam pretensji do tych ludzi ,że mają bogatszych rodziców czy ,że dostają oni więcej kasy itp ..wkurza mnie jedynie to ,że oni to dostanie w prezencie od rodziców traktują jako jakiś dochód własny. Swoją droga to się cieszę ,że nie mam długów w spadku tak jak niektórzy znajomi ,że zamiast wziąć kredyt na swoją chałupę to spłacał długi rodziców przez 3-4 lata.

to moze przykladowo np chcesz medal za te przykladnosc? np?

bo pomagasz rodzicom dokladajac sie do czynszu , zycia.Nie kazde dziecko jest takie ambitne i nie zerujace na rodzicach. Moj szacunek .