Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapatrzonawgwiazdy

Miłość przyjaciół

Polecane posty

Gość zapatrzonawgwiazdy

Nie będzie to chyaba nic nowego, jak powiem, że zakochałam się w przyjacielu - z wzajemnością. problem w tym, że oboje kogos mamy i niestety ja umiem zdecydowac, a on nie. Tkwi w związku bez przyszłości, ale boi się zaryzykować. Ja uznałam, że jeżeli zakochałam się w kims innym , to mój partner nie byłtym, którym powinien być. Nie wiem co zrobić, żeby pomóc przyjacielowi podjąć decyzję, bo jestem w tej chwili nieobiektywna i pojęcia nie mam, czy wspierać go w utrzymywaniu relacji bez przyszłości, czy o niego walczyć, a właściwie nie tyle walczyć, co być przy nim aż zrozumie, co jest dla niego lepsze - i nie mowie tu o sobie, bo wolałabym, żeby był z ims innym (niekoniecznie z emną) niż, żeby zostal w tej toksycznej relacji. Plis help.

no ja bym nie wplywala na decyzje przyjaciela.To dorosly facet i sam niech podejmuje swoje wybory zyciowe .Ty -skoro twoj partner jest be , odejdz i pozamiataj u siebie.Pobadz sama i zobaczysz co sie bedzie dzialo .Co Ty jestes malpka , ze musisz chwycic inna galaz , by puscic swoja .

Gość zapatrzonawgwiazdy
Własnie o to chodzi, że ja juz swoja puściłam. Tylko nie wiem, co zrobić, bo wlasnie nie chce wpływać na niego, ale z drugiej strony oboje wiemy, że nam na sobie zalezy, przy czym z niezrozumiałych dl amnie powodów, on nie potrafił i dalej nie potrafi odejść od dziewczyny, z którą nie jest może nieszcześliwy, ale tez nadmiernej euforii tam nie ma...

Zapatrzonawgwiazdy:rozumiem. Puściłas swoją gałąź i nagle zaczęłaś się obawiać,że jeśli on jednak nie zdecyduje się puścić swojej,to doopniesz o ziemię (czyt. zostaniesz sama)?Uczciwe postępowanie,choć nie powiem,ryzykowne (i cięzko mi to tak naprawdę oceniać,bo jestem chyba sam tak naiwny jak Ty).

kochana ale to on powinien zdecydowac , czy zostawi ja czy nie.Ty nie ogladaj sie na niego , skoro nie podejmuje decyzji.Skup sie na sobie , poznawaj ludzi i nie czekaj na niego.Albo zalapie sie do twojego pociagu, albo sie spozni i przegapi okazje .

Tylko nie wiem, co zrobić, bo wlasnie nie chce wpływać na niego" --- zupelnie :)