Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeziebiona22344

Przeziębienie - macie na nie sposób?

Polecane posty

Gość przeziebiona22344

Od jakichś 2 dni bardzo kiepsko się czuję, boli mnie gardło, głowa, mam straszny katar. Zwykle w takim wypadku po prostu zostaję kilka dni w domu i leżę pod kocem z herbatą, ale teraz zależy mi na tym, żeby jak najszybciej wyzdrowieć. Do soboty koniecznie muszę być "do życia". Jak Wy sobie radzicie z przeziębieniem?

Gość przeziebiona22344
Mam w sobotę koncert, na który czekam od pół roku, dlatego chcę do tego czasu się wykurować. Takie to dziwne? :)

Gość przeziebiona22344
Up, pomóżcie!

Gość grrgtre
na katar kup sudafed, zupelnie przestaje leciec z nosa (nie kupuj acataru bo po nim ciagle sie spi) na gardlo herbata czarna albo lipowa, z miodem i 5 gozdzikami

Gość przeziebiona22344
Dzięki :)

Gość budzących
Ja byłam chora od środy a w sobota już nie. A mój sposób to na katar otrivin,do tego 5razy dziennie inhalacje z rumianku czyli zagotować rumianek w granku,ręcznik na głowę i półki woda paruje wdychać ;)do tego ferwex,ma gardło cholinex:)

Gość cóż......
wygrzej stopy w gorącej wodzie( musi być gorąca , nie ciepła, powoli zacznij maczać pięty aż włożysz całe stopy) z dodatkiem soli i marsz do łózka- mi zawsze pomaga:) Możesz spróbować też wypić gorące piwo z sokiem z czarnego bzu, stawia na nogi.

Ja ostatnio jak walczyłam z przeziębieniem a głównie z uporczywym katarem zatykającym wszystko co możliwe kupiłam sobie ten nowy Otrivin Natural Eukaliptusa. Fajnie u mnie zadziałał. szybko odblokował mi nos. Byłam spokojniejsza bo jest naturalny, zawiera zioła i stosowałam go z chyba bardziej odważnie niż inne tego typu leki. Dodatkowo polecam też np. przy mocnym katarze okłady z zagrzanej soli, przykładane do czoła. Herbata z miodem i cytryną i obowiązkowo z sokiem malinowym, plus moczenie stóp w ciepłej wodzie z solą.

Gość po co płacic ja sa domowe
no 3 zabki czosnku dzienie i po 3 dniach przechodzi musi byc polski bo chinski podobno jest oszukany ewentualnie z inych krajów pic cherbate z bzu czarnego kwiaty terz jest dobry na przeziembienie i oczywiscie miodzik z propolisem

Gość minimorissssssssss
akupresura działa, sama stosuję czasami, na chorobę morską/lokomocyjną, więc myślę, że i na katar zadziała, na pewno nie zaszkodzi, więc warto spróbować :)