Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość timon i pumba

czy uwazacie ze to za wczesnie?

Polecane posty

Gość timon i pumba

slub biore w sierpniu. czy to za wczesnie na zamawianie zaproszen i takich drobnych dodatkow jak np kwiatki na samochod?

Na zaproszenie nie jest za wcześnie jak tylko okazyjna cena ale kiwatki na samochód też możesz albo poczekaj na nowe trendy

wiem po sobie że to stanowczo za wcześnie. We wrzesniu miałem się żenić,a w kwietniu zerwałem i adios.dobrze że wczesniej nieporozsyłalem zaproszeń. A tak tylko straciłem kasę na zapowiedzi.

Gość limonka26
Ja wychodzę za mąż w sierpniu i mam już część zaproszeń :) Z racji tego, że chrzestny narzeczonego pracuje w Niemczech i rzadko przyjeżdża do domu, sam prosił żebyśmy jego zaprosili wcześniej (chce mieć podkładkę dla pracodawcy przy wniosku o urlop) no i rodzina z zagranicy też już zaproszona. Jeżeli ktoś z gości jest z daleka to warto wcześniej bo np. mogą kupić tańsze bilety lotnicze. Może się też zdarzyć, że w sezonie firmy drukujące zaproszenia mają mnóstwo zamówień i czas realizacji może się przeciągnąć, a to tylko dodatkowy stres. Jeśli tylko jesteś pewna narzeczonego to śmiało zamawiaj ;)

Gość polecam żywe kwiaty
ja biorę ślub w lipcu, zapraszać zamierzamy w maju, więc gdzieś tak w marcu zamówimy zaproszenia, mamy już próbki. Ale nie bardzo rozumiem te kwiatki na samochód. Sztucznymi można dekorować w zimie, ale w sierpniu nie lepiej zrobić dekorację z żywych kwiatów?:-)

Gość ndkac
Dlaczego miałoby być za wcześnie za zamówienie zaproszeń? równie dobrze można je zamówić nawet i na rok wcześniej o ile ustalona jest już godzina, miejsce, sprecyzowana treść i wybór wzoru. Co za różnica czy poleżą sobie i poczekają czy będziesz zamawiać w ostatniej chwili. Robisz jak Ci wygodnie nie patrząc za wcześnie czy nie. Owszem na rozdawanie jest za wcześnie, ale mając je pod ręką będziesz mogła dać je kiedy chcesz jak przyjdzie pora. Jednym można już wcześniej gdy np. ktoś z daleka i musi sobie urlop wziąć, zaplanować podróż. My ślub bierzemy 7 września, a zaproszenie właśnie są w druku. Wiedzieliśmy już czego chcemy od zeszłego roku i żałuję, że nie zamówiliśmy wtedy, bo już teraz okazały się ciut droższe wtedy były koperty gratis, a teraz po 30 gr każda dodatkowo. Więc kilka złotych wyszło nam drożej. Dawać zaczniemy na początku czerwca wszystkich, a kilku osobom z garanicy damy już w kwietniu, bo będziemy się akurat widzieć.

Gość niektóre rzeczy tak inne nie
Ano dlatego może być za wcześnie na niektóre rzeczy, bo niestety w życiu różnie bywa i do ślubu może nie dojść w ustalonym terminie. Oczywiście nikomu tego nie życzę, ale ludzie czasem się rozstają, czasem trzeba przełożyć ślub ze względu na żałobę itp. Za zaproszeniami polecam już się rozglądać, jeśli będziecie zamawiać przez neta koniecznie zamówcie próbki, bo często zaproszenia na zdjęciach wyglądają lepiej. Ja zamówiłam ok. 10 próbek i tylko jedna spełniła moje oczekiwania. Inne albo były dużo mniejsze niż się wydawały, na niektórych rozmazywał się druk.. A wcale nie były to najtańsze zaproszenia.

jeżeli coś Ci się podoba - zamawiaj! jak się rozpocznie sezon ślubny, dostępność pewnych produktów może być ograniczona i tym samym ceny mogą być wyższe.