Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nietyklana,.....

Studia!!

Polecane posty

Gość nietyklana,.....

Witam, czy możecie mi powiedzieć na jakie studia mogę iść mając rozszerzone matury z : -biologi -geografii -angielskiego -matematyki - podstawa polski Oraz druga opcja w której dopiero robie rozeznanie : -biologia -chemia -matma -angielski -polski

Gość nietyklana,.....
Naucz się czytać. Pytam jakie na jakie można isć studia po tych przedmiotach. Wiem co zrobić z życiem, wiem gdzie pójdę ale warto mieć plan B.

Gość nietyklana,.....
Mówisz o sobie? W życiu bym nie pracowała na kasie, za nudne zajęcie. Umiem szukac informacji, tylko nie wszystkie kierunki są zawsze podawane. Po tych pierwszych mogę iśc na AWF po którym nie mam przyszłości, po drugich na medycynę. Wybieram się na weterynarie. Ale interesuje mnie co jeszcze, bo pewności, że się tam dostane to nie mam.

Gość kiskakiikk
i pierwsza i druga opcja- prawie wszystko tak naprawde, z tych ambitniejszych to psychologia, stomatologia, do prawa potrzebny wos albo historia, a tak naprawde na wszystkie inne kierunki to dostają sie ludzie z byle czym.

Gość nietyklana,.....
kiskakiikk - tylko nie psychologia, nie uznaje tego za potrzebny zawód, wgl dla mnie psychologie mogliby nie istnieć, ale to tylko moje zdanie. Zastanawiam się też na patomorfologią lub medycyną sądową.

Gość kiskakiikk
no ale patomorfologia i medycyna sądowa to są specjalizacje po medycynie, takich studiów nie ma

Gość nietyklana,.....
Wiem, szkoda, że nie można jakoś obejść tej medycyny. A są studia zwiazane z bronia? Wiem, ze jest Balistyka a coś poza?

Gość kiskakiikk
mi o takich nic nie wiadomo, nigdy sie nie interesowalam :) ale są różne zwiazane z aparatura medyczna itp

A i jeszcze inżynieria biomedyczna np. Generalnie to duży wybór, ale wszystko zależy od wyników, a nie od samego zdania matury.

Gość nietyklana,.....
Farmacja odpada, ale analitykę również biorę pod uwagę :)

Gość Filomiron
za dużo CSI dziecko... i tak skończysz na słuchawce za 5 lat z takim apanażem intelektu :)