Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mila_K

do wszystkich dziewczyn majacych badanie HSG przed soba

Polecane posty

Gość Mila_K

Chcialabym opisac moje doswiadczenia po dzisiejszym HSG. otoz jak zapewne wiekszosc z nas naczytalam sie roznych historii i tych dobrych i zlych, ( w wiekszosci zlych). Dzis o 14 tej mialam badanie HSG,o 16 bylam juz w domu. Bolu nie czulam, lekkie szczypniecie kiedy zakladano mi ten caly sprzet, wstrzykiwania kontrastu nie mozna nazwac bolem, dla mnie nie bylo to nawet nieprzyjemne. Lekarz informowal mnie na bierzaco co sie dzialo, dodam ze nie mialam zadnego znieczulenia, nawet glupiego jasia nie dostalam. I uwazam ze nie ma potrzeby! Bylam strasznie zestresowana a tak naprawde nie bylo sie czego bac, dlatego nie martwcie sie dziewczyny! wiem ze kazda z nas przechodzi wszystko inaczej, ale dzis akurat bylo nas 4 w kolejce na to samo badanie, ja bylam ostatnia i kazda z nas wyszla z usmiechem na ustach. Widzac zmartwiona twarz mojego meza mysle ze on wycierpial sie bardziej siedzac w poczekani i nie wiedzac co sie dzieje za sciana:) A wiec jesli badanie jest konieczne to idzcie i nie zwlekajcie bo nie ma sie czego bac! pozdrawiam wszystkie staraczki :)

Gość karina_987
Mila_K możesz mi napisać co zabrałaś na badanie? Chodzi mi o jakąś koszulke papcie itp. Ja mam badanie w czwartek i po tym co się naczytałam bardzo się go obawiam.. Na szczęście Ty mnie trochę pocieszyłaś

Gość fdbgdfgsdfgvsdgvsdfgv
gdzie wykonuje się takie badanie, w szpitalu ?

Gość karina_987
badanie można wykonać w szpitalu gdzie zazwyczaj podają głupiego jasia lub jakieś środki przeciwbólowe lub nic nie podają. W niektórych szpitalach wykonują to badanie w znieczuleniu ogólnym. Można też wykonać w prywatnej klinice sono-HSG, które jest mniej bolesne, mniej dokładne i kosztowne (500zł)

DLA WSZYSTKICH TYCH, KTÓRE SZUKAJĄ INFO NA TEMAT HSG: Badanie straszne! Bardzo bolesne! dostałam ketonal w kroplówce (miał mi pomóc, znaczy się chyba zmniejszyć ból) równie dobrze mogłam w domu wziąć apap lub ibuprom, na to samo by wyszło. To straszne ,że w XXI wieku przeprowadzają takie badanie "na żywca" Czułam się jak kawał mięsa ,który zostaje rozerwany, ciężko to opisać.... Na szczęście takie badanie wykonuje się raz w życiu, gdybym wiedziała jak to boli, zapłaciłabym każdą sumę pieniędzy aby wykonać te badanie prywatnie i w znieczuleniu. Diagnoza jajowód niedrożny (prawego brak) 24luty wizyta w klinice i zaczynamy starania z in vitro.

Gość karinaaa123
Dla mnie tez to było okropnie bolesne, czułam jak mdleje na tym stole. Nigdy nie zgodziłabym się na to badanie ponownie. Dosłownie mnie rozrywało, a okazało się że wszystko drożne. Tego bólu nie zapomnę nigdy.

Gość gość
Ja też miałam to badanie. I po nim skierowanie na laparoskopię bo miałam podejrzenie niedrożności prawego jajowodu. Miałam operację. Mnie badanie bolało potwornie. Nigdy nic innego nie bolało mnie bardziej. Wiem, że jeżeli wszystko jest ok to nie boli, może być nieprzyjemne. A że u mnie było podejrzenie niedrożności bo kontrast nie przechodził przez jajowód to bolało. Myślałam że mi jajowód rozerwie. Nagle zrobiło mi się ciemno przed oczami i zaczęłam mdleć z bólu. Dlatego badanie przerwano i miałam potem tą laparoskopię. Jeżeli możecie bierzcie znieczulenie. Albo narkozę jeśli jest taka możliwość. Jak pisałam- jak jest wszystko ok to nie boli.

Gość karinaaa123
To nie prawda ze jak jest wszystko ok to nie boli,u mnie było wporzadku i bolało strasznie.