Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

hej miałam @ 17 lutego 2013 i trwał 7 dni. Jak obliczyć owulacje? mam regularne co 27 dni co 28 przychodzi @

Gość jak masz badanie
nie, wiarygodny jest jedynie monitoring

Gość zxzxczxc
Tak jak to wyliczenia -tak i kalendarzyki opierają sie na tej samej zasadzie. Wiarygodna to jest obserwacja cyklu a nie wszelakie wyliczanie.

Gość jeśli masz troszkę więcej czas
to mogę polecić samoobserwację:) Sprawdzanie śluzu,szyjki macicy i mierzenie temperatury. U mnie sprawdziło się super.Najpierw jako metoda anty. a później w planowaniu dziecka:)

ja nie mogę pozwolić sobie na obserwację pracuje 12 godzin 4 dni w tygodniu a w pracy nie za zbyt mi to pasuje a w ciągu dnia szyjka się zmienia ;/

No ale temp mierzysz rano o tej samej godzinie, nie wychodząc z łóżka, przesypiając min. 4 h. Kalkulatory nie są wiarygodne. Owu może występować na 12-16 dni przed spodziewaną miesiączką. Patologicznie nawet na 10 dni przed.

Gość jeśli masz troszkę więcej czas
Ale szyjkę,śluz i mierzenie temperatury sprawdzasz rano:) Temperaturę mierzysz codziennie przed wstaniem z łóżka po min. 4 godzinach snu.Wszystko sobie zapisujesz.Śluz sprawdzasz rano i szyjkę również - tylko raz dziennie.To nie jest takie trudne i pracochłonne.Wystarczy 5 minut dziennie:)