Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem mama i nie wiemCoRobic.

Synek 10 miesiecy nie chce antybiotyku Zinnat.

Polecane posty

Od poniedzialku ma mokry kaszel, bylam u lekarza, w poczekalni pelno dzieci z tym samym rodzajem kaszlu, jakis wirus albo bakteria. Synek ma podraznione gardlo i oskrzela, i antybiotyk musi brac bo moze przerodzic sie to w zapalenie oskrzeli. Dostal antybiotyk w zawiesinie Zinnat i kropelki wykrztusne Deflegmin. Ten Deflegmin bierze normalnie z mlekiem, nie ma problemu,natomiast dzis rano nie chcial wziasc Zinnatu ( podaje w strzykawce do buzi), a gdy jakims cudem udalo mi sie zeby to polknal, natychmiast wszystko zwymiotowal. Odczekalam 2 godziny i sprobowalam dac znowu, ale gdy skosztowal zaciskal buzie i plakal. Tak wiec wzial tylko Deflegmin. Co mam robic...antybiotyk przeciez musi wziasc :(

a czy ty probowalas ten zinnat jaki on jest GORZKI ?????\ moj syn po nie trawieniu zinnatu dostal zastrzyki , lepiej wroc do pediatry i powiedz , ze dziecko wymiotuje po tym leku , zmieni na cos innego , bo potem jak zejdzie na oskrzela to raczej gorzej nie ?

Gość er t-r
nie chce brac, o ma mocno gorzki smak? moze spróbuj tez dodac do jakiegos gęstego soku o mocnym smaku, wczas połknie.Na siłe pewne nic nie da, skoro juz raz ci zwymiotował.chyba ze odrazu po antybiotyku podasz mu cos co lubi, machaj mu przed bużka kawałkiem czekolady czy cos takiego...

to nic nie da , ten lek to ohyda !!! nic nie zabije jego goryczy !!! ja podawalam na snie , zaraz jak zasnal nalalam lek bo butelki i odrobine 5-6 lyzek soku - wypil , ale za 15-20 min zwymiotowal

Nie powinno być że nie chce :o w końcu to lekarstwo. Tyle że dziecko troche za małe żeby przekupić np czekoladą zaraz po Zinnacie :o W takiej sytuacji kiedy dziecko uparcie wypluwa albo wymiotuje lekarz powinien zapisać zastrzyki

Aaaa i ten lek o ile pamietam, ma takie pękające gorzkie malutkie granulki :o trzeba dziecku dokładnie wymyć zeby po podaniu bo jeśli cokolwiek zostanie potem te gorzkie granulki nawet po kilku godzinach pękają...:o

Gość Z raccc
z racji ze ialam ten sam problem z tym lekiem i 8miesiecznym dzieckiem to sie wypowiem. za piewszym razem)mala tez zwymiotowala, nastepne dawki podawalam tak, ze ze strzykawki doslownie po 1ml lalam na lyzeczke deserku jakiegos (wstrzykiwalam w sam srodek deserku na lyzce) i tak z kazda lyzeczka i dawalam popic, zajmowalo towiecej czasu ale przynajmniej mala nie wymiotowala:)

Gość cukier osłabia antybiotyk
lepiej rub mu cherbatke z majeranku na kaszel znajdzie to na forum o dzieciach matkach wystarczy wpisac majeranek na kaszel a

Gośka, lekarz ma zapisać lek skuteczny, a nie smaczny A autorko, leć do lekarza, może zmieni lek, może forme podania

To znowu ja. Bylam dzis u lekarza - maly zaczal wymiotowac nawet mleko bedac na czczo, ma calkiem zawalony nos i gardlo przez flegme, kaszel zrobil sie wrecz duszacy, suchy bo nie odkrztusza nic, schudl troszke i koniec koncow dostal zastrzyki Zinacef na 5 dni. Nie wiem czy to dobry sposob ale wydaje sie ze jedyny.

A lekarka uznala ze antybiotyk musi byc juz za 1 razem gdy go zobaczyla, i rzeczywiscie bo po nie przyjmowaniu zinnatu doustnie zrobilo sie jeszcze gorzej. Lekarka ta nie przepisuje ona antybiotykow nagminnie, tylko gdy wedlug jej uznania jest naprawde konieczny.

Gość kotbonifacy
Wymieszaj z czymś,slodkim. Moze cukier oslabia antybiotyk ale lepszy rydz niż nic