Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asia39

euthyrox75

Polecane posty

Gość asia39

witam, kto ma nadczynnosc i bierze euthyrox75, i czuje sie fatalnie ,tyje ;( i ma doła ...czekam na kontakt joanna2402@wp.pl moje THS 0,028 i jestem rok po jodowaniu:( jak sobie radzic z ta tarczyca? i czy ktos był w ciazy przy nadczynności>? pozdrawiam

kochana ja bralam ten euthyrox ale ja mam niedoczynnosc!!! na starcie mialam 6,08, po zbiciu prezez 2 mce(uzywajac euth.75 wlasnie) mialam wynik 1,46 i w 1 cyklu udalo mi sie zajsc w ciaze(wczesniej 2 ciaze stracilam wlasnie przez niedoczynnosc!), nie pomylilas sie z ta nadczynnoscia! bo tyle sie wlasnie przy niedoczynnosci!

Gość asia39
tak niedoczynnosc, pomyłka ,dobrze ze zauwazyłas, a ponoc po euthyroxie sie chudnie ? a moja waga idzie do przodu ,wiec jak to jest ?

wiesz co ja przed rozpoznaniem tarczycy wlasnie grublam, nabralam 5 kg i za chiny nie moglam zrzucic, choc jadlam jak wczesniej a nawet mniej, zwalalam na to ze zima, ze malo ruchu itd....ale to bylo dla mnie dziwne. po euthyroxie moze z kilogram schudla(ale pamietaj ze to nie dziala jak cos na odchudzanie, po prostu przemiana materii powinna sie poprawic ale nie znaczy ze to bedzie za miesiac czy dwa, co wiecej nabrane wczesniej sadelko trzeba zrzucic cwiczeniami raczej...:) ) ale nie moglam zaobserwowac "cudownych" skutkow euth. na chudniecie bo zaraz zaszlam w ciaze, jak pisalam w 1 cyklu staran...wiec to ze grubne obecnie to oczywiste :D heheh lecz tarczyce jesli myslisz o dziecku, musisz ja stale kontrolowac, jej poziom musi byc ok 1 - 1,5 zeby zajsc, a potem stale w ciazy badania zeby bylo ok. ja juz jestem w 20tyg :) bedzie dobrze, glowa do gory. po leku poprawily mi sie paznokcie, mniej wlosow wyapda(choc sa niezbyt piekne jak przedtem), nie jest mi zimno, kiedys nie moglam spac nawet w lato bez skarpetek teraz ich nienawidze!). po 75tce mialam dawkę 88 ale to juz w ciazy, obecnie mam 2x75 jednego dnia i drugiego dnia 1,5x88 :) powodzenia

Gość asia39
super ze cie poznalam , własnie jak pisałam lecze sie euthyr. od roku, jestem po jodowaniu i zamierzam miec jeszcze dziecko :) super ze fajnie sie czujesz , a te tablety dziecku nie szkoda ? skad klikasz

tabletki tylko pomagajaa, inaczej ciaza nie do utrzymania, gdyz maluszek do 3 mca czerpie z tarczycy matki do swego rozwoju, a jesli ona ma niedoczynnosc to on nie ma z czego czerpac. dlatego stracilam tamte ciaze, bo nie wiedzialam z emam niedoczynnosc, a lekarze olewali moje objawy, a ja nie umialam ich w calosc polaczyc,no bo lekarzem nie jestem!:) jak narazie z ciaza wsyztsko ok(odpukac wniemalowane). czuje sie dobrze, tylko ze codziennie zajadanie na czczo tabletek zmusza do dyscypliny!:P heheh klikam ze ślaska, a Ty? jesli cos cie jeszce dreczy pisz, jak moge to pomoge :D

ile masz lat? to ma byc 1 dziecko? jaki masz teraz wynik tarczycy?

Gość asia39
tez slask ,ok.gliwic,włąsnie tam sie lecze w instytucie onkologi, ale niezbyt jestem zadowolona z lekarzy,malo co mowia wszystko trzeba wyciagac na siłe ,teraz 7marca jade prywatnie do knurowa do lekarza, moze mi poradzi cos wiecej, moj problem to głownie waga idzie w gore, i te wyniki tez nie ciekawe cały czas takie niskie ;(

Gość asia39
no niestety pierwsze dziecko,a mam blisko 40 lat:( wiem troche za pozno, ale warto sprobowac TSH 0,028

a to prywatnie czy panstwowo??? ja chodze prywatnie niestety kazda wizyta 100zł ale przynajmniej efekty!!!:) jestem z Tychów wiec rzut kamieniem od ciebie :) heheheh ja chodze u mnie w miescie, jestem bardzo zadowolon,a jesli chcesz dam ci namiary na moja pania doktor. powinnas miec ewidentnie zmniejszona dawke, bo zazywajac ciagle N75 bedziesz wpadac w nadczynnosc, to oczywiste, mas zjuz za duzo hormonu tarczycowego! co za lekarze tam są!??

Gość asia39
o namiary przydaja sie ,bede wdzieczna ,chodze te prywatnie cały czas 120zł wizyta , zobacza wynik ktory jak ci wspomniałam w granicach 0,018 -0,028 jest i twierdza ze wyniki sa super , i dalej eythyr, łykac i zapraszam za 3 mies. tak słysze na kazdej wizycie ;( dlatego mam tego dosyc POWOLI :(

probowac zawsze warto! trzymam kciuki :) dlatego dziwie sie ze sie ociagaja w Twoim przypadku! masz namiary na moja, naprawde polceam !!! ja jestem mlodsza ma 27 , ona od razu zadzialala i dala mi taka dawke "uderzeniowa" zeby zbic wynik bo wiedziala ze bardzo pragne dziecka!:) Danuta Rekowska Pieczyrak 43-100Tychy ul. Dmowskiego 2 przychodnia Este derm tel. (32) 227-65-20 zadzown jak chcesz, umow sie!:P mam nadzieje ze ci pomoze, a do tychow chyba blizej niz doo knurowa :)?(nie wiem hehe )

wizyta 100zł, z usg 120zł, ale kobieta na serio swietna, slucha co sie do niej mowi, kazda wizyta to prawie pol godziny. ja jestem bardzo zadowolona. ja z wyniku 6,04 w dwa miesiace zbilam do 1,46 i od razu jak zaczelismy dzialac to zaszlam. :) teraz to juz 20tydzien :P zycze powodzenia. jak cos to pisz na toppolino1@wp.pl :)

Gość asia39
dziekuje ci zadzwonie tam ,mam blizej bo ja z Łazisk , a dawka uderzeniowa to jaka ? i tez eutyr.i sorki ze ci tak marudze ;)

Gość kapcie wełniane
TOPKA ja tez jestem z Tychów-oś.D do jakiego chodzisz lekarza i gdzie? ja ostatnio robiłam badania i wyniki mam takie: TSH 3 generacja-1.78 T3-146.0 wyżebrałam skierowanie od rodzinnego ( z "4" ;P) i poszłam z wynikami do niego-on stwierdził,ze wszystko ok ale ja czuje,ze jednak nie,mam wszystkie objawy niedoczynnosci :P

co za patałachy, przeciez jak bedziesz ciagle jesc n75 to dalej nadczynnosc bedzie sie powiekszac...a ft4 i ft3 robilas? a co z hashimoto? bo ja mam-robilas przeciwciala aTPO?:) jesli umowisz sie do mojej lekarki zrob sobie najpierw te badania (atpo ok 70zł niestety) i idz od razu z wynikami bo szkoda 1 wizyty, bedziesz juz o krok do przodu,od razu bedzie mogla ocenic wyniki, dobrac dawke, a tak dopiero ona ci przepisze badania, to potrwa, potem kolejna wizyta a to strata czasu i jednej stówki :) :) ciesze sie jesli ci pomoglam!!!

Gość kapcie wełniane
już doczytałam:) rozumiem,ze to endokrynolog-tak?

nie marudzisz, ciesze sie ze ci pomoge choc w ten maly sposob, no wlasnie n75 bylo tą dawką gdyz powiedziala ze moglaby zaczac od n25, potem 50 ale po co czekac skoro ja chce dziecko, bylam wlasnie po stracie drugiej ciazy, pierwsza stracilam w styczniu zeszlego roku druga w czerwcu bylam pelna nerwow, emocji, żalu, chciala mi pomoc i to zrobila jak widac z dobrym skutkiem, organizm dobrze zareagowal :) i nasz szkrab rośnie :) kapcie welniane ja mieszkalam 25lat na D :) hehehe teraz na L sie przeprowadzilam. panstwowO nie chodze bo szkoda czasu czekac na te wizyty...wiem ze sa drogie, wydaje ostatnia kase na prywtane leczenie ale trudno, chce byc mamą. !!!:)NAMIARY MASZ WYZEJ :)

tak to endokrynolog:) zadzwon jesli chcesz. wyniki dziwne bo TSJH 1,78 niby super(tylko nie wiem szczerze mowiac co oznacza ta 3 generacja??), a ft3 146, chyba za wysokie, ale az tak sie nie znam, kurcze :( idz do niej chocby na 1-2 wizyty bo szkoda Twoich nerwow czasu i zdrowia, lekarze maja nas gdzies, gdyby tak nie bylo nie stracilabym 2 ciaz w ciagu pol roku, a jak mowilam ze pewne objawy mnie niepokoja to mowili ze jestem zemczona, zestresowana itp itd.... idz mowie ci, odmów sobie spodni czy bluzki ale idz! :)

poniewaz mam tez hashimoto(czeste przy niedoczynnosci) mialam tez jodid100, 1 tabl dziennie do bodajze 10tyg ciazy go jadlam. oprocz tego kwas foliwoy, teraz PREGNA dla ciezarnych. :) powodzenia dziewczyny, wyzej macie maila jak cos to piszcie :)

a Ty kapcie welnaine jakie masz leki? i co z hashimoto?

ps. ja uciekam za chwile do domku, wieczorem nie wiem czy uda mi sie usiasc do neta wiec jak cos to jutro odpisze gdybyscie mialy jakies watpliwosci :) papapa

Gość asia39
pa TOPKA do zas na meila , trzymaj sie cieplutko, i twoje malenstwo ,pozdrowki

Hej, ja biorę Euthyrox 50 na zmianę z 75, ale ja mam niedoczynność. Leczenie tarczycy trwało 3 miesiące, aż z wyniku 4.78 zeszłam na 1.44. W tej chwili jestem w 10tc, ale mam z nią problemy niestety :( Nie tyję po tych tabletkach :)

grejfrutowa o jakich problemach mowisz??:( zycze powodzenia! :) jeszcze 2-3tyg i minie ten najgorszy czas. asia jestem do usług!:)

Gość asia39
ok to piszemy na meila ;) a co to za badanie krwi te atop

Gość asia39
dziekuje za meil ;)

Jestem na podtrzymaniu, bo grozi mi poronienie. Leżenie w łóżku 24h/dobę. Asiu, badanie antyTPO to badanie, które ustala czy masz zapalenie tarczycy(Hashimoto)