Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

FasolkoweMarzenie

Luteina - Ktoś Brał Na Podtrzymanie Ciąży ?

Polecane posty

Hej Kochane ... Doczekałam się swojej fasoleczki, niestety muszę brać rano i wieczorem po 2 tabletki luteiny pod język, gdyż mam za niski progesteron jutro według miesiączki zaczynam 5 tydz. a 3 dni temu mój progesteron wynosił 2,10 ... Powiedzcie mi czy brałyście luteinę i czy Wam pomogła? W którym tygodniu miałyście pierwsze USG i kiedy usłyszałyście pierwsze bicie serduszka dzidziulka.

Gość ja bralam duphaston, od
16 tygodnia zaczęłam luteinę dopochwową

Ja brałam luteinę + duphaston. W 7 tc zaczęłam bardzo krwawić, myślałam, że już po wszystkim. Pojechaliśmy do szpitala, tam lekarz zrobił USG, serduszko biło więc przepisał mi te leki + nakaz leżenia. Mała w styczniu skończyła dwa lata.

Na początku ciąży a dokładnie od 5 tyg brałam luteinę dopochwowo, później 27-30 tc brałam luteinę pod język, po wystąpieniu niebezpiecznych skurczy. Nie było żadnych skutków ubocznych i chyba pomogła, skoro pozniej było tylko lepiej :)

Duphaston brałam poprzednią ciążą nie pomógł mi niestety... Może za późno zaczęłam? Może za małe dawki? Nie wiem, ale tym razem próbujemy luteinę. Mam nadzieję, że się uda i dzidzie tym razem donoszę i szczęśliwie urodzę zdrowego bobaska :)