Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yelliannea

praca inżynierska - pytanie o temat

Polecane posty

Gość yelliannea

W tym semestrze rozpoczęłam etap związany z pracą inżynierską. Pomimo tego , iż moje studia kończą się tytułem inżyniera, miałam możliwość wyboru promotora oraz co za tym idzie napisania pracy obracając się w strefie marketingu. Moja decyzja m.in. wynika z faktu , iż spodobał mi się przedmiot związany z badaniem potrzeb, punktu widzenia konsumentów (badania marketingowe) Moim zadaniem jest za dosłownie kilka dni wybrać konkretną firmę (najlepiej taką , z której mogę pozyskać najwięcej informacji - po znajomości tym lepiej, ale niestety z ) oraz wybrać/zlokalizować w niej dany problem z zakresu marketingu , który mogłabym rozwiązać. Problem polega na tym , iż totalnie brak mi jakiegokolwiek pomysłu Promotor podpowiedział tylko , iż może chodzić przykładowo o poszerzenie reklamy, nowa forma promocji, wprowadzenie jakiejś usługi/produktu (tym samym zwiększenie popytu, umocnienie pozycji na rynku itp.), czy też sprawy związane z planem marketingowym, kanałami dystrybucji, strategią itp. Jednakże do tej pory nie mogę połączyć jakiegokolwiek zagadnienia (problemu) , którym mogłabym się zająć i jednocześnie powiązać z nim daną firmę. Prosiłabym bardzo mocno o jakiekolwiek podpowiedzi z Waszej strony, które ułatwią mi codzienną burzę mózgu i dzięki którym udałoby mi się podjąć ostateczną decyzję. Wszelkie nawet drobne podpowiedzi wraz z podsunięciem firmy będą bardzo , bardzo mile widziane Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem oraz wszelkie podpowiedzi

Gość yelliannea
czy nikt nie jest w stanie mi podpowiedzieć? podsunąć pewne pomysły?