Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deretinka

pytanie o bad prenatalne

Polecane posty

Gość deretinka

mam inny termin porodu wg miesiączki a inny wg usg.nie wiem wg którego zrobic badanie prenatalne? pomozecie mi

Gość deretinka
chodzi mi o usg

wg om się robi jeśli chodzi o to z przeziernością. Między 11 a 13 tygodniem od om,

Gość deretinka
dzięki

Gość Między 11 a 13
tygodniem (jeśli pytasz o te pierwsze prenatalne) licząc od ostatniej miesiączki.

a mój lekarz powiedzial ze wg usg sie robi prenatalne

Gość dhlwa
u mnie wyglądało to tak.Wg om a usg jest 2 tygodnie różnicy. Usg pokazywało ciążę o 2 tyg. młodszą (dalej tak jest). Na pierwsze usg prenatalne poszłam w 12 tc od OM i lekarz mnie przegonił z tekstem że to dopiero 10 tc i nic nie widać, mam się zjawić za 2 tyg.Poszłam za 2 tyg (czyli wg usg)i miałam badanie. Napisz jak Ty masz wg usg a wg OM

Gość akla83
Ja tak miałam w pierwszej ciąży, Wg.miesiaczki powinnanm mieć termin na 18.05, a wg.usg.26.05. Gin powiedziala, ze tak sie czasami zdarza, ze do zaplodnienia może dojsć 2 tyg.poźniej. Urodzilam 29maja i dziecko nie miało żadnych oznak przenoszenia, więc od początku powinniśmy sugerować się usg a nie miesiączką, no ale...w rzeczywiśtości jest inaczej. padania genetyczne (przesiewowe) robi sie między 11 a 13 tygodniem wg.usg, wiec wtedy musisz się jakoś wcisnąć na wizytę. Moze nawet dowiesz się już o płci maluszka? W zależnosci jaki ma doktorek sprzęt do usg. Ja w 11t4d juz wiedzialam że pod sercem noszę dziewuszkę :)