Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy usg moze sie mylic?

czy usg moze sie mylic jezeli chodzi o wiek plodu?

Polecane posty

bylam na usg i wskazalo ono, ze dziecko ma 7 tyg i 3 dni. W sumie dokladnie tyle ile wskazywalyby obliczenia wg daty ostatniej miesiaczki. Dziwne. wiem, że zostalam zaplodniona tydzien później od razu po okresie a nie 7 tyg i 3 dni temu gdy zaczynała sie miesiączka.

Gość ggygygygygy
bezmózgiem jesteś czy co ? chyba nie od dzisiaj wiadomo,że usg pokazuje wiek płodu od ostatniej miesiączki ! a nie od zapłodnienia

Gość Mniej lub więcej
matko ile może byc tych samych tematów - wszyscy naookoło trąbia że ciaża lizcy się od 1ego dnia miesiączki..... lekarza spytaj na drugi raz o to...

sama jestes bezmózgiem

Cisza, ja i czas - dzieki za normalna odp. To moja pierwsza ciąza, nieplanowana wieć nie wiem co i jak. Nie trzeba mnie rpzez to wyzywac od bezmózgowców. Chyba po to jest to forum abym mogła się zapytac jeżeli czegos nie wiem

Gość mamaaniamama
to ja mam podobne pytanie dokładnie wiem kiedy zaszłam w ciąże to jak mam liczyć wiek ciąży ?to ważne bo będę robiła badania prenatalne

Gość od terminu ostatniej miesiaczk
Termin badan prenatalnych takze wykonuje sie w 11-13w6d od OM. Jezeli plod okazuje sie np. Za maly jak na ten wiek to lekarz po prostu kaze przyjsc jeszcze raz. Ale to sa praktycznie 3 tyg na zrobienie badania wiec nawet jak ciaza jest rzeczywiscie mlodsza/starsza niz wynika to z OM to zazwyczaj lapie sie w tym przedziale.

Gość Mniej lub więcej
OD 1EGO DNIA MIESIĄCZKI....przecież napisane jest powyżej..... wiesz kiedy odbył się stosunek, ale niekoniecznie kiedy doszlo do zapłodnienia....mogło byc tego samego dnia, moglo być po 3 dniach

USG pokazuje dwa pomiary 1. z wprowadzonej daty OM 2. z pomiarów Jeśli 1 pokrywa się z 2 to po prostu miałaś książkowy cykl.