Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mifdfdfdfdfdfdfdfd

Kamienie na nerkach.Mam pytanie?

Polecane posty

Gość mifdfdfdfdfdfdfdfd

Na badaniu usg wykryto mi kamienie na nerkach. Jak to boli.Moze ktos poisac jaki to bol?

Mnie jak schodził mi kamień nerkowy, to bolało tak, że miałam ochotę wyrwać sobie nerkę gołą ręką. Jak stałam było okropnie, jak siedziałam też, jak leżałam to samo, jak się kuliłam także. Wylądowałam w przychodni na dwóch zastrzykach przeciwbólowych, bo z bólu wymiotowałam. Pielęgniarki jak mnie zobaczyły to postawiły na nogi całą przychodnię, a lekarzowi nie potrafiłam wyjaśnić co mi jest, bo z bólu ledwo mówiłam. Według mojej mamy, która przechodziła i kamienie i poród, kamienie są o wiele gorsze.

Gość mifdfdfdfdfdfdfdfd
boli mnie brzuch tak jak jajeczkowanie.Tepy,uciazliwy. Tak cmi.

Gość hubbabubbaaaa
powiem tak......urodziłam dwoje dzieci i jednego kamienia:D i wolałbym urodzić jeszcze troje dzieci niż drugi raz tego kamola :O

Gość mifdfdfdfdfdfdfdfd
czy to jest taki bol jak opisalam. Moj ma wielkosc 6mm.

Gość hubbabubbaaaa
W moim przypadku to nie był tępy ból. Był ostry i OKROPNY.Nie mogłam chodzić,leżeć ani stać.Rzygałam z tego bólu.....I był on odczuwany przeze mnie w plecach,w okolicy nerek,więc nie mógł mi przypominać bólu jaki jest przy jajeczkowaniu,Trzeba też dodac,że najgorszy ból występuje właśnie wtedy jak kamień wydostaje się z nerki do moczowodu,jak juz jest w moczowodzie to najgorsze masz za sobą

Mój też był ostry, jakby mi ktoś milion noży wbijał. Miałam ochotę wyrwać sobię nerkę gołymi rękami. Bolała mnie cała prawa strona pleców, pachwina, udo. Zaczął się nagle i w ciągu 20 min stał się tak nie do wytrzymania, że wysiadłam w połowie drogi z autobusu i dzwoniłam po tatę, żeby mnie zabrał z drogi (jakieś 30km od domu), do lekarza bo myślałam, że się przekręce. Wymiotowałam do śmietnika przy przystanku :/ A kamień miał jakieś 3mm ;]. To na pewno nie jest ćmiący ból.

Gość mifdfdfdfdfdfdfdfd
I znajduje sie w klielichu srodkowym na lewej nerce.

Gość mifdfdfdfdfdfdfdfd
a jak wyglada jak schodzi kamien. boli mnie a niewiem czy to nie kamienie. i bol z tylu w plecach. a i ciagle chce mi sie siku? to tez przez kamieni?

Gość hubbabubbaaaa
Kamienie są różne...są gładkie i są takie najeżone.Mój miał jakieś 5mm średnicy i był najeżony,wychodziły z niego takie kolce .Tak sobie myślę,że taki najeżony kamien sprawia większy ból niz gładki.Może twój jest gładki i jest juz w cewce moczowej i dlatego chce ci sie siku cały czas.Bo mój jak już był w cewce to ją po prostu zatkał i ja nie mogłam zrobic siku pomimo,że bardzo mi się chciało:D Ale to tylko takie moje przypuszczenia,najlepiej idz do lekarza,bo na forum się jeszcze nikt nie wyleczył:D

Gość mifdfdfdfdfdfdfdfd
bylam u lekarza. Problem- ciagle parcie na pecherz, Dostalam skierowanie na usg. i wykryto kamien na nerce. kazala mi pic duzo wody i jak bedzie bolec to nospe. tylko tyle.

Gość hubbabubbaaaa
mi kazali pić piwo:)....a nospe przy ataku kolki nerkowej to można sobie co najwyżej w tyłek wsadzić

Pic dużo wody to normalne, ale jak będziesz miała tak jak ja, to tą nospę możesz równie dobrze wsadzić sobie w nos. Mi pomogły dopiero dwa zastrzyki, w tym jeden przeciwbólowy a drugi rozkurczający. Mój kamień nie był najeżony, ale był nie równy, miał ze 3mm i bolał okropnie. Do dziś pamiętam miny pacjentów przychodni, którzy wpuścili mnie bez kolejki.

Gość mifdfdfdfdfdfdfdfd
kupilam sobie nospe wezme i zobaczymy czy przejdzie. od kilku dni caly czas mnie boli tak z boku.

Gość ciepła kompiel pomaga
kiedyś całą noc leźałem

Gość mifdfdfdfdfdfdfdfd
odpada bo mam prysznic.

Gość tabaluga85
raz miałam kamienie i od tego czasu staram się wyeliminować wszelkie czynniki, które mogą ponownie doprowadzić do zbierania się kamieni. wiadomo, nie przewidzę wszystkiego, ale dużo porad czytałam na zdrowe nerki expert i staram się z nich korzystać :)

Gość kalador
Masz na myśli artykuł http://zdrowenerki.expert/czynniki-ryzyka-kamieni-nerkowych-sprawdz-ktore-mozesz-wyeliminowac/ jak sądzę? Faktycznie tego typu rzeczy warto czytać by wiedzieć jak się przed różnymi dolegliwościami chronić, a kamienie na nerkach to nic przyjemnego... dwie osoby w mojej rodzinie miały i coś na ten temat wiem także nie przesadzajcie z używaniem soli!