Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agivp

czy ktos sie zna na pitach

Polecane posty

czy wie ktos dlaczego wpisano mi w pit 11 w pkt 36 koszty uzyskania przychodów kwote 1446? podobno jest stala kwota 1335 jak sie pracuje na 1 etacie. wie ktos

Gość zapytaj się w zakładzie pracy
albo sie pomylili albo tak były liczone

nie wiem skad ta kwota? szukam na internecie i czytam ze te kwoty sa stale a skad 1446? w zaden sposob nie umiem tego obliczyc

1335 to stala kwota 1668 to spoza miejsca zamieszkania. a ja dojezdzam a skad 1446?

Gość mifdfdfdfdfdfdfdfd
a czy pracujesz wtym samym miesice? czy nie?

Gość nz ghjwaff
jakieś to dziwne, bo kosztu z apełny rok wynoszą 1.335,00 lub 1.668,72 gdy miejsce stałego lub czasowego zamieszkania pracownika jest położone poza miejscowością, w której znajduje się zakład pracy może jakieś zwolnienie w ciągu roku ...

pracuje na 3/4 etatu czy to moze byc pomniejszona jakas kwota??? moze ktos wie

mieszkam w innej miejscowosci, pracuje na 3/4 etatu - ale niewiem czy to sie jakos pomniejsza? w ciagu roku nie mialam zadnego zwolnienia, nic . caly czas w jednej firmie, dostalam tylko podwyzke, ale czy to sie jakos liczy

Gość nz ghjwaff
ale koszty mozna samemu skorygowac w rozliczeniu, tylko w sumie dobrze by było wiedzieć dlaczego są w takiej wielkości

ja niewiem jak oni to naliczaja? nie chce isc do ksiegowej w mojej firmie bo to straszna zołza jest - i zrobi ze mnie kretynke. zastanawiam sie : przez ostatnie lata dostawalam zwrot podatku za 2 dzieci a w tym roku, tez dostane ale tylko 1850 , niewiem dlaczego tylko tyle mam zaznaczone jako zaliczke w picie,

Gość nz ghjwaff
podwyzka nie ma znaczenia i parcy na niepełny etat tez nie wpływa na koszty

Gość nz ghjwaff
zwrotu za dzieci dostaje się tyle ile zapłaci się (lub powinno zapłacić) podatku w ciągu roku

przeszperałąm internet ale nie znalazlam odpowiedzi, i tez dziwi mnie to ze skoro dostalam podwyzke w tamtym roku, troszke wiecej zarabiam - to czemy zaliczka jest mniejsza, i tym samym nie dostane calej lgi na dzieci cos ponad 2 tysiace , tylko 1850zl

Gość prinessaofpersia
kwota jest stala-przy dojezdzie z innej miejscowosci koszty sa podwyzszone czyli 1668,72 w rozliczeniu pita-37 sama sobie je oblicz wg tej kwoty, zaklad pracy mogl ci je pobierac w nizszej kwocie czyli 1335, moze za kilka miesiecy policzyli ci podwyzszone, a reszte po nizszej opcji

ja wiem ze zwrotu nie dostane wiecej niz pobrana byla zaliczka , w moim przypadku jest to 1850zl. zastanawiam sie dlaczego w ubieglych latach zaliczka byla pobierana ponad 2000zl, choc mniej zarabialam, a teraz przy wiekszych zarobkach jest mniejsza - nie znam sie na ksiegowosci

Gość prinessaofpersia
rozlicz sie z mezem i bedziesz miala cala kwotez ulgi na dzieci a tak w ogole to policz sobie jeszcze raz pit przyjmujac w kosztach 1668 bo masz do tego prawo

rozliczam sie na picie 36, ale dskad taka dzina kwota 1446,24

Gość nz ghjwaff
więc tak pisze ktoś powyżej koszty w PIT-37 (czy tam jak się rozliczasz) wpisz takie jekie powinny być (czyli te wyższe)

ale wtedy zmieni sie zaliczka pobrna przez pł. pkt 1875

ale czy zaliczka sie zmieni jak kup wpisze 1668?