Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mstawska89

slub2014

Polecane posty

Gość dzordz00
my z moja mamy juz odłozone na wódke

Witam:) my dzisiaj wybraliśmy date na 13-14 wrzesień a wy kiedy???

Gość Szczesciara:)
My na sierpien, poki co zalatwione mamy sale kamerzyste i fotografa z orkiestra jest jakas masakra po prostu

ja 21czerwiec2014 i coraz wiecej o tym mysle:):P kiedy bedziecie myslec o sukience?

pewnie w przyszlym roku dopiero ale rozgladnac sie nie zaszkodzi :)

Jestem z podkarpacia a Ty??

Gość heha ha he
ja sie nauczylam z doswiadczenia siostry i znajomych ze nie ma co planowac za wczesnie bo roznie to w zyciu i ze zwiazkami bywa takze pol roku przed wystarczy no chyba ze to prowokacja i sobie jaja robicie to 3/10

Gość przecież
dopiero rozpoczął się rok 2013. jak można planować ślub za rok ?? a jeżeli miałby się on odbyć w grudniu 2014 to aż dwa lata ?? kto , przy zdrowych zmysłach, planuje ślub dwa lata wprzód. To kawał czas i wszystko może się zdarzyć.

Gość aagata91
Mój jest 2 sierpnia :) Mamy już salę, orkiestrę, kamerzystę i fotografa :) A sukienka dopiero w przyszłym roku :)

Gość t555554
tylko, że nie wszędzie można znaleźć salę na konkretną datę, nie zapominajcie o tym. Zazwyczaj sale są już zarezerwowane na rok a nawet i więcej.

Gość aagata91
Powiem Ci, że 2 lata to nie jest wcześnie... Jestem z niedużej miejscowości a byliśmy miesiąc temu załatwiac salę i wzięliśmy ostatni termin w sierpniu, a na czerwiec i wrzesień już nie było. Z fotografem było podobnie

Gość przecież
bzdura, zawsze można znaleźć salę. mój ślub został zorganizowany w ciągu 3 miesięcy. i co , można ? można. i tak uwazam, że dwa miesiące byłyby wystarczajace. oczywiście, tam gdzie poszliśmy pytać o salę to pierwsze co bylo "ohhhh, ten termin chyba jest zajęty". Więc pytaliśmy "a zaliczka była wpłacona ? bo my możemy dzisiaj wpłacić zaliczkę". I co było ? zawsze "ależ, właśnie się zwolnił termin". więc to brednie z tym, że sale są rezerwowane na rok wprzód.

Wczesnie? Wiesz ilu fotografow obdzwonilam i wszyscy sa juz pozajmowani, tak samo z orkiestra wiec nie mow ze wczesnie skoro nie wiesz. Nie mowie o sukni, zaproszeniach i innych rzeczach ktore bedzie zalatwialo sie w przyszlym roku.

ja już poszukuję orkiestry i sali bo to najważniejsze:)

Gość aagata91
Zależy od sali. U mnie w miejscowości też są sale, ktore można zamówić miesiąc wcześniej. To samo tyczy się fotografa czy kamerzysty. Można zamawiać na krótko przed - to zależy kto jakiej jakości usług wymaga

Gość przecież
mówię na podstawie swoich doświadczeń. nie wytrzymałbym rok czasu gadania o śłubie. brrrrrrrr

No wlasnie. A wiekszasc kobiet chce miec wymarzony slub i nie stresowac sie ze sie czegos nie zalatwilo za wczasu i brac kogo popadnie...

jakie macie ceny wynajęcia sali i dwudniowe czy jednio dniowe ja mam jedno i sala ok 7 dni ok 1300 zł + media

To tylko wynajmujesz sale?? Ja place 180 zl od osoby. Wesele jednodniowe

tak sale osobno bez kuchni bo kuchnie mam swoją tzn swoje kucharki znajome i sprawdzone:)

u mnie w rodzinie i duzo znajomych planuje slub i jesli chce sie miec wszystko na spokojnie zaplanowane a nie na ostatnia chwile to planuje sie z wyprzedzeniem! ja mam sale orkiestre i termin w kosciele. termin byl zalatwiany w styczniu2013 a slub w czerwcu2014 i byly juz same godziny z d... wszystkie fajne zajete...

A skad jestes? Juz zalatwialas w kosciele, ja myslalam ze pojde na poczatku przyszlego roku

ja jestem z lodzi ale slub biore60km od mojego miasta. nie wiem jak jest w innych kosciolach ale my chcielismy ok17/18miec slub bo jednak bedzie troche km do zrobienia ale takie godz juz byly zajete

Ja bym chciala o 16. Takze musze sie udac do swojej parafi i dowiedziec wszystkiego ale to mysle jeszcze za wczesnie :)

Gość Aciu gerei
do "przeciez" albo cos tu sciemniasz, albo masz duzo kasy i nic nie robisz i masz kupe czasu , zeby od rana do wieczora sie wszystkim zajmowac. chyba, ze ktos zorganizowal wszystko za Ciebie. sama niuedawno planowalam swoj slub i wiem ile czasu poswieca sie na wybor sukni, garnituru, znalezieniu naprawde ladnych butow nie mowiac o masie naprawde innych rzeczy.

Gość mikuuusia
tez uwazam ze ciezko zorganizowac slub w 2 miesiace.