Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LysaNastolatka

Lysienie u 22 latki, koszmar co robic??

Polecane posty

Gość 32 latek łysiejący
Ja zastosowałem preparat ze strany: www.follixin-tabletki-na-porost-wypadanie-wlosow.098.pl i włosy przestały mi wypadać i stały się mocniejsze i grubsze.

Gość ewrfqerqerqe
Mam pytanie odnośnie tego skrzypu, po co go gotować? Nie wystarczy zalać wrzątkiem? :classic_cool:

Gość LysaNastolatka
hej, dzieki za rady.. wiec powinnam isc do ginekologa lub endokrynologa po skierowanie na badania tak?? tylko, ze te badania sa platne. dermatolog przepisala mi loxon 5% i alpicort e z jakis hi=ormonem ale nie kupilam, bo sie naczytalam, ze od tego na poczatku sie lnieje, potem wloski na twarzy itp. moja kolezanka stosowala loxon i miala na szyi wloski od tego :((( na brodzie tez i sie kupilam.

Gość LysaNastolatka
ja tez mialam dwa razy badanie u trychologa 160 zl i powiedziala, ze meszki wloskowe nie sa martwe i co s moze z nich urosnac... ale wlasnie coraz bardziej wlosy sie cofaja i zakola :(( a dermatolog powiedziala, ze jak nie pomoze loxon to tylko mezoterapia ( min. 6 zabiegow po 280 zl :((( )

Gość LysaNastolatka
jakie witaminy mam kupic?

Gość LysaNastolatka
swedzi mne skora glowy!!! - wskazuje na lojotokowe zapalenie mam rzadko miesiaczki i zla dieta - wskazuje na policystyczne jajniki mam podwyzszone tsh 3,8 ale w granicy normy - wskazuje na niedoczynnos tarczycy mam silne zakole i meszek kolo ucha, wasik i przerzedzone wlosy u gory glowy i pojawiaja sie wloski na udach - wskazuje na lysienie androgenowe, problem hormonow i co tu robic???? endokrynolog kaze jesc tabletki na niedoczynnosc i mowi ze i tak mi wypadna wlosy bo pewnie genetyczne.

Gość ASystentka899
a może masz jakieś pasożyty/grzyby/pierwotniaki? Zbadaj jeszcze to. Ja mam lamblie i grzyby i dlatego lecą włosy i popsuła się cera

Gość dfgjug
Pewnie grzybica Jak cię sqendzi i pieką włosy nawet jak nic z nimi nie robisz to grzybica lepiej zaleca bo od huja ci wyjdzie wywal wszystkie szczotki gumki grzebyki spinki myj skore głowy mydłem bambino a włosy szamponem bambino idź do dermatologa zadbaj w dietę bogata w żelazo lykaj witaminy witaral

może warto wybrać się do ginekologa. podobno przy zespole policystycznych jajników wypadają włosy.

Gość Maja90U
Hej, ja mam bardzo podobny problem. Mam 24 lata i bardzo malutko włosów na głowie. Mało tego - one cały czas wypadają. Stosowałam różne terapie, piłam drożdże... wszystko na nic. Martwię się, że włosy będą mi stale wypadać. Znajoma podpowiedziała mi, bym poszła do dermatologa. Podobno są teraz bardzo skuteczne zabiegi na wypadające włosy. Trochę mnie to zaintrygowało, więc zaczęłam przeszukiwać internet. Znalazłam taki zabieg w Lecznicy Melitus. Teraz mają na niego zniżki, więc trochę zaczęłam się nad nimi zastanawiać. Metoda to mezoterapia skóry głowy. Czytałam całkiem dużo ciekawych opinii na temat ich skuteczności. Osoby, które wypowiadały się na forach były zadowolone z efektów. Ehh... sama nie wiem. Boję się, że stracę wszystkie włosy. Doradźcie coś...

Gość rlhjdfhgfjhg
Dużo snu, duzo naturalnych witamin (cytrusy, w sezonie jagodowe, pomidory, zielonolistne, inne surowe warzywa), duzo białka, wtryniać w ilościach maksymalnych. Odstawić kawę, papierosy, alkohol.

Gość Paweł96K
Cześć, podpowiem coś...też łysieję. Niestety nie jest to przyjemne zjawisko. Mam 27 lat i bardzo rzadki czubek głowy. Czuję się źle. Tak nie powinno być. Byłem u dermatologa. Z jego pomocą w mym słowniku pojawił się termin osocza bogatopłytkowego... Teraz jest to najlepsza, najskuteczniejsza metoda w walce z "łysieniem". Zapisałem się na zabieg i czekam niecierpliwie na datę jego przeprowadzenia. W ramach doprecyzowania. Ja będę miał wykonany zabieg osoczem Angel System. Jest obecnie najsilniejsze i znacznie przewyższa skutecznością dotychczasowe koncentraty. Jeśli już mam coś zrobić i ponieść jakieś koszty - niech to będzie skuteczne i na dłużej. Poczytajcie sobie o tym preparacie. Ma mnóstwo dobrych opinii. Możecie też udać się do dermatologa. Na pewno doradzi Wam to samo, co mi. Pozdrawiam

Gość szinezek
Ja polecam zagęszczanie włosów. Myślałam, że już nic nie poprawi mojego wyglądu a jednak! wreszcie nie wstydzę się swojego wyglądu, naprawdę za niewielką cenę można poddać się przyjemnemu zabiegowi i od razu widać efekty, a wcześniej też ładowałam w suplementy, zresztą poczytaj sobie o tym to się dowiesz Są to tzw systemy integracyjne, metody specjalnie przystosowane dla osób z problemami łysienia, hormonalnymi i osłabionymi włosami. Mam teraz burzę włosów na głowie! :) Bardzo dyskretne, idealne ;) zajrzyj na internet Beauty for You, tam mają wszystko opisane jakby coś to podpowiem, napisz prywatną wiadomość Pozdrawiam

Gość utrata_wlosow
Dziewczyny, prosze o pomoc czy ktoras z Was uzywala grzebienia laserowego hairmax lasercomb? przymierzam sie do zakupu, chcialabym cos wiecej sie dowiedziec od kogos kto moze uzywal..

Gość LysaNastolatka
Szinezek??? jakie zageszczanie? jak to sie niby robi i ile kosztuje i gdzie?

Gość lysienie anrogenowe25latka
witam. mam lysienie androgenowe czy cos takiego,mam 24 lata i jestem prwie lysa,n czubku glowy nic nie mam ,stosuje alpicort e i w pon wizyta w poradni ginek endykro. co moze mi pomoc?

Gość łysy_chłopak
naprawdę wam współczuje dziewczyny, zapytam tylko czy nosicie perukę ?

Gość łysiejacy brunethjju
ja jestem zalamany bo jestem juz prawie łysy ale dla Was dziewczyny mysle ze to jeszcze wieksza tragedia współczuje

Gość Saszeńka
Mnie włosy też wypadały garściami, ale na szczęście w porę poszłam do lekarza. Dr Brumer u której byłam powiedziała mi, że muszę natychmiast poprawić ich kondycję, więc zdecydowałam się na mezoterapię osoczem bogatopłytkowym. Myślę, że miałam bardzo dobrze dobraną metodę do problemu, bo po niedługim czasie włosy faktycznie jakby odżyły

Gość Jowwita
Komórki macierzyste to jedna z nowszych i skuteczniejszych metod leczenia łysienia. Eksperci twierdzą, że po trzech miesiącach od ich zastosowania zaczynają wyrastać nowe włosy. Może to jest sposób, którego szukasz? : https://www.youtube.com/watch?v=VCKoRSZljFE

Gość skurczybyk w spreju
Dobra, to jest tak, bo podrażniacie już moją cierpliwość i zszargane końcówki nerowowe. Za łysienie dziedziczne odpowiada DHT, czyli metabolit testosteronu. Jesteś facetem, czy laską to robisz tak. Zaczynasz pić kawę, coraz więcej, więcej i więcej, od jednej dziennie do 10 dziennie. Substratem DHT jest kortyzol, czyli hormon produkowany w nadnerczach. Kawa podnosi go o 34% dobowo. Chlejesz kilka tygodni i włosy z cerą kaput, potem lecisz do sklepu i kupujesz liściastą zieloną herbatę, a jeśli w torebkach to z Herbapolu. Odstawiasz kawę i poziom kortyzolu w ciałku gwałtownie spada. Zaczynasz chlać zieloną herbatę w tym samym trybie, a po tygodniu dodajesz sok pomidorowy, który chlejesz w coraz większych dawkach przez 4 dni, czwartego dnia cały karton. Zielona herbata jest silnym blokerem DHT, a likopen zawarty w soku pomidorowym jest likwidatorem receptorów androgenowych w skórze łba, więc włosy i cera natychmiast odzyskują wygląd. Jakieś pytania?

Gość Beata4560
moje Drogie zerknijcie na tą stronę http://www.wypadanie-wlosow.info.pl myślę że nie będziecie miały już więcej problemów z wypadaniem włosów albo łysieniem, ranking jest naprawdę rzetelny, a osobiście stosowałam follixin który bardzo mi pomógł.

Gość gość
Polecam PILOXIDIL (http://www.piloxidil.pl). Trzeba koniecznie się ratować wszystkimi możliwymi środkami! Na rynku dostępna jest cała masa preparatów na wypadanie włosów. Niektóre z nich mają naprawdę świetne opinie. Myślę, że warto spróbować.