Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grejt- gerl

do tych co wrocili-wracaja do Polski

Polecane posty

Gość grejt- gerl

jak organizowaliscie swoje zycie po powrocie? praca, firma, zarobki, mieszkanie, zwiazek? uklada sie wam? na pewno ciezko jest sie od nowa zorganizowac w trudnych polskich realiach, ale z pewnoscia warto. pytam zeby sie tez zorganizowac do wyjazdu

Gość Ja wróciłam we wrześniu. Nie
mam pracy, bieda aż piszczy. Wracam z powrotem w marcu.

Gość wredniucha10
mam kilkoro znajomych, którzy wrócili do Polski, za pieniądze zarobione w Anglii pootwierali firmy, które popadały im po kilku miesiącach i z podkulonym ogonem, bez kasy, z długami zaczynali w Anglii od początku

Gość wroooooooocilaaaam
ja wrocilam 2 lata temu, kupilismy mieszkanie, wyremontowalismy je, urzadzilismy po swojemu. Prace znalazlam dosc szybko niestety niedawno przeszlam na pol etatu, moj partner nie moze znalezc pracy (ps: jutro idzie na rozmowe- trzymajcie kciuki;) Ja studiuje zaocznie, on doksztalca sie jeszcze, 3 wieczory w tygodniu. Nie musimy placic mega czynszu-mieszkanie wlasnosciowe, wiec gdybysmy obydwoje pracowali na pelen etat nie byloby zle, zylibysmy na raczej normalnym poziomie, w obecnej sytuacji przyznaje, ze troche zaciskamy pasa.Ogolnie nie zaluje ze wrocilam, wiadomo ze zaorbki sa inne, ale pieniadze to nie wszystko i doceniam rzeczy ktorych tam nie mialam. Mieszkalam za granica ponad 6 lat.

Gość wroooooooocilaaaam
Acha, moj narzeczony wrocil pozniej niz ja, wiec jest bez pracy jakies 3 miesiace.

Gość wroooooooocilaaaam
mysle, ze nie mozna podejmowac szybko decyzji o powrocie i trzeba miec do czego wracac-wynajmowanie mieszkania w polsce, albo kredyt to dla mnie nie do pomyslenia.

Gość grejt- gerl
a gdybyscie mieli wrocic i mieszkac z rodzicami, gdyby bylo wam zle na emigracji, samotnosc, niskie zarobki?

Gość do grejt gerl
No właśnie, Anglia to nie raj, ja się nie ma kwalifikacji czy dobrego zawodu to się pracuje za minimalną [sprzątanie, zmywak, fabryka, magazyn, sklep] a za te 220-250 funtów tygodniowo to jest tu nędza w UK i nic więcej

Gość nie jest najlepiej na emigracj
ale nie wyobrazam sobie wrocic na garnuszek do mamusi i z nia mieszkac... tzn. nie chodzi o to, ze z NIA, ale usamodzielnilam sie na tyle, ze nie umialabym na nowo. chyba nie wytrzymalabym nierwowo :o nie zrozumcie mnie zle.. ale wiecie, o co mi chodzi? :o

Gość jejhald2
Wracając myślałam o tym, że mój kraj, moja rodzina i moi przyjaciele ale wcale nie jest tak łatwo. Ciężko o pracę, zarobki marne i sielankowy obraz wszystkiego też znika. Zaczynam zbierać odwagę na kolejny wyjazd.

Gość gogo 33 back
wrocilam po 7 l milam dosc, otworzylam firme, upadla, dlugi.spowrotem zagranice i tam zostane , ja w pl nie mam nic i nie moge pracowacza 1500, bo mam za pokoj 800zl,koniec kropka, za najnizsza zgranica przezyje a w [ppl nie

Gość tak jedzcie....
a to ze na emigracji jestes nikim, bez tozsamosci uslugujesz tubylcom to ci nie przeszkadza?

Gość gienka ty to masz
nie, bo mam co jesc i na leb nie pada