Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba nie dam rady dluzej

depresja w ciazy, zalamanie nerwowe. nie daje juz rady.

Polecane posty

jestem w 6 miesiacu ciazy, wczesniej tez mialam ciagle placze, zly humor, snulam sie jak cien, nawet dobre usg mnie nie cieszylo. teraz juz mnie wszystko przerasta- sytuacja w domu, brak zainteresowania, brak kasy. czuje sie tak naprawde osamotniona chociaz nie jest tak ze kompletnie mnie olewaja moi bliscy. siedze i placze, nie mam ochoty na nic. ciagle tylko problemy. duzo stresu, mam egzaminy. nie mam juz nawet sily skaldac poprawnych zdan. boje sie ze zrobie cos glupiego.

no tak, liczylam ze komus obcemu nei bedzie wszystko jedno, o ja glupia

Gość Izabelka......... ...:)
czy Ty w ogole wiesz co to jest depresja? chyba nie wiesz. Poza tym wiekszośc kobiet w ciaży ma złe humory, źle sie czuje, ma obowiązki domowe itp a Ty myślisz, że wszyscy będą Ci wspólczuć. No sorki, ale nie ejstes wyjątkowa i pora wziąć sie w garść. Nikt nie będzie wokól Ciebie skakał tylko dlatego, że ejstesw ciąży.

Gość ech.................
dlatego ja w ciąży wrzuciłam na luz i niczym się nie przejmowałam, ciąża przebiegła książkowo a poród jeszcze lepiej, córkę mam zdrową, radosną a jak mam stres to robię sobie maseczkę albo biorę męża pod pachę i wychodzimy gdzieś jak muszę odreagować siedzenie w domu, niedługo córka do przedszkola a ja do pracy :D jupi :D

Gość Ciężarówa2121
Hej dziewczyno :) Nie ma co się załamywać. Łatwo mi powiedzieć (??) bo to już moje ostatni miesiąc z brzuszkiem ale około 6-7 miesiąca przechodziłam podobne załamanie. Potrafiłam się obrazić i beczeć bez konkretnego powodu albo w ogóle do nikogo się nie odzywać. Teraz na myśl o tych chwilach śmiech mnie zbiera. Brak kasy czy konflikty z domownikami to wszystko są stany przejściowe, tak samo jak i ciąża. KAŻDA mama ma taki okres, że czuje się zmęczona, nieatrakcyjna, mnie ruchy dziecka rozpraszały w nauce i przez to dodatkowo czułam się jak tępak. Ale to mija! Już niedługo będziesz miała w ramionach swojego pięknego bobaska :). Nie wmawiaj sobie, że dobre usg Cię nie cieszyło. Na pewno gdyby było złe martwiłabyś się o swoją kruszynę. Nie smuć się, bo ono to czuje, jesteś dla niej/niego całym światem. Wielu ludzi Cię kocha :) Uszy do góry!

Gość dgsdgsdgs
zacisnij zęby, kalendarz w garsc i zakreslaj dni do wiosny, do porodu! za miesiac swieta, a potem do majówki garsc dni, od majówki do lata to juz pryszcz. dzien za dniem planuj. dzis poujkladaj ciuszki, jutro poszukaj proszku niemowlecego, pojutrze czapek na wakacje rozmiar 62...

Gość gość
uwierzcie, wiele kobiet to czyta, i próbuje wziąć sie w garść, są w takiej samej sytuacji. Trzeba wiary, że będzie lepiej, bo będzie lepiej to jasne, tylko trochę musi zlecieć, trzeba urodzić, zająć się dwulatkiem, ugotować, znosic bóle w ciąży, najgorsze jest to siedzenie w domu. Ale będzie jeszcze lepiej....myślałam by iść do fryzjera i pomalować się na fajną marchewkę ale nie chciałabym nakładać farby w ciąży.....mnóstwo poświęceń dla dziecka

Gość leyla anchela
uwaga !!! laski właśnie się dowiedziałam że nawet zwykłe tabletki antykoncepcyjne mają także działanie poronne o czym się z przyczyn marketingowych nie mówi, nie wierzycie to wpiszcie to w wyszukiwarke

Gość WIEM CO MÓWIE WIEC ZAUFAJ
HEJ LUDZIE, MAM WAM COŚ DO POWIEDZENIA: BÓG KOCHA WAS TAK, JAK NIKT NIGDY NIE BĘDZIE WAS KOCHAŁ, JEGO MIŁOŚĆ TO NAJLEPSZE CO WAM SIĘ MOGŁO PRZYTRAFIĆ CHOĆ MOŻE NIENAWIDZICIE SWOJEGO ŻYCIA, ALE UWIERZCIE, TO NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z NIM, ON JEST DOSKONAŁY I JEGO MIŁOŚĆ TEŻ, JEŚLI JESTEŚ DALEKO OD JEZUSA, WRÓĆ, JESZCZE WSZYSTKO SIĘ DA POUKŁADAĆ, UWIERZ W CUD, ODDAJ WSZYSTKO BOGU !! JA GO DOŚWIADCZYŁAM OSOBIŚCIE, JEZUS CZEKA, ZAWSZE CIĘ KOCHAŁ, NIGDY NIE PRZESTAŁ, ROZUMIESZ? NIGDY !! JEGO MIŁOŚĆ DA RADĘ ZNISZCZYĆ CAŁY TWÓJ BÓL chciałam wam opowiedzieć coś co zmieniło moje życie; mimo że byłam dość wierząca i taka sobie średnio praktykująca odkryłam niedawno Jezusa zupełnie na nowo, to był przewrót który zmienił moje życie!!!!! jeśli wasza wiara jest żywa, autentyczna i nie chwilowa (WAŻNE) modlitwy zostaną wysłuchane i cuda wejdą do waszego życia z taką pewnością siebie jakby siedziały tam sobie wygodnie od zawsze. Może to nie będzie dokładnie to o co prosiłeś lecz będzie to najlepsza możliwa aktualnie dostępna dla Ciebie opcja a może i coś lepszego niż „zamawiałeś”. Bóg da Ci to czego nie da Ci nikt, nikt nigdy nie będzie kochał Cię tak bardzo jak on, nikt nie doda Ci tyle odwagi i siły, tyle radości i ciepła oraz zrozumienia. To nie jest ktoś odległy, on jest bardziej ludzki od ludzi a jego dobroć większa niż dobroć wszystkich ludzi którzy kiedykolwiek żyli na tej planecie razem wziętych. To się wydaje Ci teraz może pusta gadka, ale jest coś takiego jak wylanie Ducha Świętego (sprawdź też pod nazwą: chrzest w Duchu Świętym) i jest to mega przeżycie mistyczne i realne jednocześnie, używałam w życiu różnych rzeczy i uwierz mi- nic Ci nie da takiego powera, jest to odlot nie do opisania ludzkim językiem, wiem co mówię. Jeśli jesteś teraz daleko od Jezusa i masz wymówkę w stylu „ …no ale ja już zrobiłam tyle złych rzeczy i teraz to już w sumie tak głupio, nie ma sensu wracać…” to muszę cię rozczarować gdyż to gó**no a nie wymówka ja miałam podpisany własną krwią pakt z diabłem (we wczesnej młodości) a Bóg wybaczył mi to, przyjął z powrotem jak gdyby nigdy nic, tyle Ci powiem; spowiedź to potęga, weźcie to na serio, dzięki spowiedzi możecie dosłownie wykasować te wszystkie złe rzeczy w majestacie duchowego prawa które jest po drugiej stronie (po śmierci) brane ze 100% szacunkiem i uznaniem Wróć do Jezusa, on czeka

Gość gość
a jak rodzą po 10-12 dzieci to dopiero mają deprechę przez pół zycia, bo ciągle w ciąży