Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matuuulka

Jaki przedział wagowy fotelika dla dziecka 11 m-cy 10 kg wagi?

Polecane posty

Gość matuuulka

Musze kupić fotelik, jednak zastanawiam się czy lepszy jest 9-18, czy 9-25? Jakie kupowałyście foteliki następne?

Gość my kupiliśmy 9-18
synek, gdy miał 13 miesięcy ważył 9,5 kg fotelik posłużył do wieku 4,5 roku choć pewnie i dłużej by posłużył (mały waży teraz 17 kg), ale córka (ma rok) już potrzebowała większego fotelika więc synkowi kupiliśmy nakładkę, a córka jeździ w tym 9-18kg;)

Kupiłam cybex pallas 9-36 i póki co nie narzekam. 450 km a młody nawet nie jęknął, chociaż obawiałam się jak to będzie z tą nakładką zamiast pasów, ale jest ok.

Gość jak ZAMIAST PASÓW Arszenika?
j.w.

My mamy taki: http://allegro.pl/foteliki-coneco-zenith-2013-organizer-8-gratisow-i3030304697.html I moge Ci go polecic, jest rozkladany wiec male dziecko moze w nim spokojnie spac. Moj syn jezdzil w nim od ok 10 miesiecy do teraz a w czerwcu skonczy 5 lat. Tak wiec na dlugo wystarczy. Jedyny minus to tapicerka, mozna ja sciagnac do prania ale dosc szybko wyblakla, na szczescie teraz na allegro mozna dokupic pokrowec: http://allegro.pl/nowy-pokrowiec-coneco-zenith-6kolorow-i3046712287.html I fotelik wyglada jak nowy. Mysle ze nasz w przyszlym roku posluzy tez drugiemu dziecku ;)

kupiłam 9/18 uważam że są wygodniejsze dla dziecka bo można je rozkładać do spania.

Gość aguteczek
My mieliśmy 9-18 bo można ten fotelik jeszcze położyć a my jeździmy w długie trasy i dziecku wygodniej. Nie wiem jak te 9-25 kg, potem kupiliśmy 9-36 kg (młodsza potrzebowała większy fotelik) i już nie ma takiego komfortu jazdy.

Gość matuuulka
Dziękuję za opinie:)

Gość matuuulka
tak też myślałam, ze te 9-36 sa jednak dla starszych dzieciaczków, które lepiej znoszą jazdę, bez konieczności pozycji póleżącej.

Gość cradlee
moja corka bardzo dobrze znosi trasy w foteliku 9-36, kupilismy concord, bo bardzo dobrze mozna go dopasowac do wielkosci dziecka wiem jednak, ze wiekszosc decyduje sie na fotelik z pozycja do spania, radze tylko poczytac testy przed zakupem i kupic cos naprawde porzadnego, przetestowanego, a nie taki sobie tani fotelik jak np wymieniony wyzej coneco zenith pozdrawiam