Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jess*&^

skóra atopowa czego używać?

Polecane posty

Gość gość Danuta
Tak, niektóre kremy zawiera probiotyki które wspomagają rozwój flory bakteryjnej skóry. Ja stwierdziłam, że po co sięgać po jakby nie było cięższa wersje dla skóry czyli takie kremy gdy mam probiotyk w formie płynnej JOY DAY! Pije go regularnie ale czasem gdy pojawiaja sie jakies problemy skórne czy to rumień ( po pływalni - chlor) czy inne. Robię sobie taki tonik czyli 20 ml wody i 4 ml probiotyku i smaruje te miejsca. A ostatnio nawet zamiast zwykłego toniku przecieram nim twarz na noc. Polecam!!!! Pomaga cera jest po tym zabiegu bardzo gładka.

Gość cokaasa

odkąd stosuję regularnie do kąpieli i do smarowania atoperal to nie mam problemu z suchą, swędzącą skórą, nie wstydzę się rozebrać na basenie do stroju bo nie mam suchych plam, zaczerwień, dużo mi dały kosmetyki i wyeliminowanie niektórych produktów z diety. Na pewno tż psychicznie odetchęłam bo straznie mnie to swędzenie meczyło, nie mogłam spać.

Gość rosya

Od paru miesięcy moje dziecko używa kosmetykó atoperal, mamy piankę do mycia, emulsję do kąpieli i krem do smarowania. Super nawilżają, nie podrazniają delikatnej skóry i też składy mają fajne. Skóra w końcu jest gładka, nie zaogniona i nie swędzi, córcia lepiej się czuje i fizycznie i psychicznie, bo bardzo ją to swędzeni ewymęczylo

Gość onaa

Ja walczę  z tym tabletkami aleric, alertec lub zyrtec. Dodatkowo Balsam Szostakowskiego... dobry jest tez talk żeby wysuszyć te Chrostki. Niestety ciężki żywot z tym ustrojstwem.

Gość Martyna

Moim numerem jeden są produkty atoperal, przystępne cenowo i wydajne. Jako jedyne tak nawilżają skore, mam ich kilka i wszystkie się sprawdziły ale krem i emulsję polecam najbardziej. DOdatkowo świetnie radzą sobie z objawami atopii.              

Hej,

ja używałam wszystkie chyba produkty Emolium, miałam już takie straszne problemy, ze chciałam zapłacić każdą cenę, żeby tylko pomoglo. Niestety, praktycznie zero poprawy, a sam żel pod prysznic nie był bezzapachowy, miał dziwny zapach, który osobiście mi przeszkadzał. Ja po prostu polecam tylko i wyłącznie naturalne kosmetyki - UWAGA - muszą dobrze nawilżać, więc nie polecam mydla szarego. ;) To u mnie tylko pogorszyło sprawę.

Pozdrawiam, Agata z naturalniewloskie.pl ;)

Gość Klaudia

U mnie niezawodne są kosmetyki atoperal, kupuje przez apteki internetowe i często są na nie promocje wtedy duży balasam mam za jakieś 20 zł krem do rak za niecałe 10 a są naprawdę wydaje i starczają na długo 

Gość Masha

A ta emulsja nawilżająca atoperal szybko się wchłania i dobrze nawilża?

Gość Karolina

Tak, szybko się wchłania i nawilża bardzo dobrze. W sumie jak tak porównuję to chyba nawilża najlepiej ze wszystkich emulsji, które miałam.