Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jess*&^

skóra atopowa czego używać?

Polecane posty

Gość Jess*&^

Stwierdzono u mnie atopową skórę. Lekarka zapisała mi kosmetyki emolium ale są straszzliwie drogie (np. balsam 80 zł). Macie jakeis sprawdzone odpoweidniki kosmtyków dla atopowców?

Gość kinia887777
moja lista ulubionych: Cetaphil balsam (kolo 40 zł ale jest baaardzo wydajny malutka ilosc wystarcza mi na cale cialo) - http://www.wirtualnaapteka.pl/index.php/piel/stany-zapalne-skory/cetaphil-emulsja-250ml.html Oilatum żel pod prysznic (okolo 20-30 zł stosuje sie go tylko na miejsca objęte stanem zapalnym, czyli jeśli masz jakies podraznienia / ja np. mam na rękach i plecach to tylko tam go stosuje) -http://www.wirtualnaapteka.pl/index.php/piel/stany-zapalne-skory/oilatum-zel-65g.html i do tego jest oeparol w kapsułkach żazywam zeby nawilzać skórę i chronić ją od wewnątrz

Gość szare mydlooooo
powinno się myć wgl w szarym mydle skóre atopową, nie jakimiś dostępnymi w drogeriach chemicznymi środkami.

Gość andzelaAaawEr
ja uzywam wlasnie EMOLIUM i jak poszukasz w internecie to znajdziesz dużo taniej niż w aptekach. Ja za balsamik płaciłam coś kolo 50-60 zł a to są bardzo wydajne kosmetyki. OILATUM tego żelu też używałam jak miałam podejrzenie łupieżu pstrego i byłam strasznie zadowolona ale przestałam jak jednak wycofali się z diagnozy może do niego wrócę bo skóra po nim faktycznie była fantastyczna

Gość Jess*&^
wypróbuję moze ten oilatum jak tak polecacie a macie jeszcze jakieś inne kosmetyki warte polecenia?

Gość musiclikewater
Jeśli chodzi o Emolium - ja mogę polecić podobny kosmetyk - Emoleum od FLOS-LEKu. Nieco tańszy, a działanie to samo - mnie samej poleciła to znajoma dermatolog.

Gość wszystkie te specyfiki
maja w skladzie tyle chemii, ze :O ktos napisal szare mydlo :) tak i sole do kapieli, zadnych zeli w kazdym razie ja wyprobowalam te oilaty i emo ­ odstawic mocne proszki do prania typu vizir do plukania cocolinko :) a i wiesiolek od srodka pomaga i ostatnio testuje ziolowe tabletki z herbapolu ale nie pamietam nazwy

Gość jola z podola
zapomnijcie otych emoliumczy innych apteznych goovnach nabazie parafiny bo to ABOJSTWO dla atopowej skory. polecam NATURALNE oleje i oliwki i balsamy na bazienturalnych masel i olejow. np sylveco, alterra, hipp, babydream

Gość rogattka
Każdy ma własne spostrzeżenia, ja zwolenniczką domowych sposobów nie jestem. Dobre, przetestowane dermokosmetyki z apteki okazały się dla mnie o wiele lepszym i skuteczniejszym sposobem i wcale nie są "naładowane chemią". Te których używam, Decubal, są całkowicie pozbawione barwników, subst. zapachowych czy innych podrażniających składników. Ale wiadomo, że każdemu może pomóc co innego :)

Gość decubal jest na
bazie olejow mineralnych wiec jest nieodpowiednie da skory atopowej. ludzie, wezcie otworzcie oczy! wciskaja wam za jakies wysokie kwoty zwykla parafine!

Gość k.bystrow
Używaliśćie czegoś takiego co nazywa się "Diabategen"? DIABETEGEN to dermokosmetyk nowej generacji wspomagający regenerację tkankową. Nie uczula. Ze względu na wysoką zawartość laktoferyny, laktoperoksydazy i srebra koloidalnego doskonale oczyszcza podłoże oraz reguluje środowisko bakteriostatyczne. Duża zawartość czynników wzrostu stymuluje powstawanie nowej tkanki. Obecność Srebra koloidalnego działa silnie bakteriobójczo. Dodatkowe składniki jak Alantoina, Panthenol oraz witamina E wspomagają proces gojenia oraz łagodzą zmiany zapalne i alergiczne .Doskonały i bezpieczny także dla dzieci.

Nic, co zawiera w składzie parafinę i SLS (Sodium Laureth Sulfiate). Myję się olejkiem pod prysznic Decubal, ogólnie firma decubal jest tania jak na atopowców i często ma promocję. :)

Gość spaaaaaaaaaaaaaaam
W d**ę sobie wsadźcie ten degównal, ile k** można spamować?

Po co te wulgaryzmy? Gratuluję poziomu i słownictwa. Doradzam dziewczynie, bo dotychczas płaciłam za żel pod prysznic 80 zł, a teraz płacę 22 zł i jest to dla mnie kolosalna różnica.

Gość gość
tak jak ktoś wcześniej napisał, najlepiej kosmetyki bez parafiny i sls. polecam kremy dermedic (ja mam serię emolient). krem do twarzy 50g to cos ok 26zł.

Gość spaaaaaaaaaaaaaaam
I znowu degównal. WON!!!!! A słownictwo dostosowane do waszego dziadowskiego spamerskiego poziomu, choć widać, że dalej nie dociera.

Gość gość
Cześć. Ja też miałam z tym mega problem. Myję skórę mydłem z zielonej glinki i jest lepiej ale z kremami do twarzy jest problem ;-(Trochę ziołowo trochę lekowo a i tak póżniej ten sam skutek. Spróbujcie coś co się nazywa "Serum 2 h z czynnikami wzrostu " na noc . Dostałam od Mamy, która mi ciagle cos podrzucała i przez to, że jest na bazie naturalnych substancji i bez konserwantów nie jest gorzej a się trochę nawet poprawia tydzień po tygodniu. Ja jestem zadowolona bardzo. A jakich maści używacie ?

Gość gość
nie powinno się takiej skóry podrażniać ja stosuje piankę Decubal ona jest bardzo łagodna i delikatna.

Gość gość
DESRUBAL spamerko! Jeszcze wam się nie znudził ten spam? :/

Gość gość
Dla skóry atopowej bardzo dobre są kosmetyki zawierające kwas laktobionowy. Mozna je uzywac nawet orzy bardzo wrażliwej i porażnionej skórze. Nie podam producenta bo zostanę posądzona o spamowanie :) mogę tylko powiedzieć, ze używam tych kosmetyków od dwóch tygodni jestem bardzo zadowolona, na razie mam krem i żel micelarny, ale zastanwiam się jeszcze czy nie dokupić toniku.

Gość herkaa12
Kupuję od sąsiadki naturalne kosmetyki z morza martwego, mąz ma AZS i to bardzo zaawansowane Jako pielęgniarka napisać moge że te z morza są niezastąpione , nic tak Grzesiowi nie pomogło jak one Przestudiowałam skład, są zdrowe i mocno pomocne Jakbyście chciały szczerze polecam - podam mail do sąsiadki, chyba się nie obrazi betterware.monika@gmail.com ona wam napewno napisze jak to kupić

Gość gość
Srututu gacie z drutu, spameka sie znalazła, w dodatku z katalogu gdzie szukają frajerów. na pewno o jest mejl do sąsiadki to jest jedyny mejl do tej "super" firmy, w dodatku mozna go znalezc na tej stronie www.betterware-poland.com.pl/katalogi/katalog-online

Gość gość
maz azs i do smarowania olej kokosowy dziala genialnie, łagodzi. do mycia szare mydlo moze wysuszac za bardzo, ale lepsze to niż parafinowe goovvno albo żele drogeryjne.

Gość gość
Ja póki co trzymam się Decubali- fajne, tanie i sprawdzone kosmetyki :)

Gość gość
Srubal nie decubal

Gość gośćinna
Ja to używam kosmetyków z atopis.pl i bardzo sobie chwalę. Łagodzą podrażnienia i są bardzo delikatne, a przede wszystkim dostosowane do takiej skóry!

Gość Leneczka112
U mnie sprawdziły się produkty allergoff- piszesz o balsamie, więc możesz wejść sobie na tą stronkę: https://allergoff.pl/allergoff-atopy-krem/, jest to naprawdę świetny krem, bardzo dobrze nawilża, nie zostawiając przy tym lepkiej warstwy. Produkty z tej firmy mają naprawdę dobry skład, krem zawiera probiotyki które wspomagają rozwój flory bakteryjnej skóry czy też mocznik który intensywnie nawilża skórę.