Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Ka.

NuvaRing- BARDZO prosze o pomoc... :)

Polecane posty

Gość Ka.

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość :) A więc tak.. Używam pierścieni antykoncepcyjnych NuvaRing od dnia 21.12.2012.(piątek) Przed NuvaRIng używałam plastrów Evra. O ile dobrze pamiętam okres dostałam 19.12(środa) ale neistety nie miałam możliwości zakupienia pieścienia przed piątkiem. Ale nie w tym rzecz. Jak wiadomo pierścień powinien być noszony przez 3 tygodnie bez wyjmowania na dłużej niż 3 godziny, wtedy ma nastąpić tydzień przerwy. Kilka razy zdarzyło mi się wyjąć pierścień podczas stosunku, lub pod prysznicem i mineło więcej niż 3 godziny zanim założyłam go spowrotem. Nie używałam dodatkowej antykoncepcji po tym, nie myślałam o tym za wiele. Ale to nie o to się martię. Największym problemem jest to, że wyjełam pierścień o tydzień za wcześnie czyli po 2 tyogdniach.Tj. 1. lutego zamiast 8 lutego. Okres dostałam normalnie dlatego nie myślałam, że może byc coś nie tak. Po kilku dniach spojrzałam w kalendarz i zaczełam obliczać i zrozumiałam, że popełniłam błąd, poczekałam do dnia w którym powinnam była włożyć nowy pierścień, ale włożyłam spowrotem ten ktorego używałam wczesniej przez dwa tygodnie, po czym zapomniałam i nosiłam go przez kolejne 3 tygodnie.. Wiem, wiem zwariowałam, ale nie chodzi mi o to, aby słuchać jak nie poważna jestem, a uzyskać odpowiedzi na moje pytania. Jak wielka jest możliwość, że jestem w ciąży? Często dochodziło do stosunku podczas ostatniego miesiąca. Dodam, że dostałam okres, trwa dosyć długo, nie jest aż tak bardzo obfity jak zawsze, ale jest to więcej niż tylko plamienia. I jeszcze jedno pytanie. Kiedy ewentualnie moge wykonać test ciążowy? Mam nadzieje, że zrozumieliście wszystko co napisałam i czekam na szybkie odpowiedzi. Z góry dziękuje i serdecznie pozdrawiam :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować