Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agaaamama

mleko

Polecane posty

Gość Agaaamama

Witam serdecznie, mam pewnie problem. Moja córka 19 ms odkąd była przeziębiona ok miesiąc temu w ogóle nie akceptuje mleka modyfikowanego. Od ok 3 tyg przestałam jej wciskać na siłę. Chodzi do żłobka gdzie jada zupę mleczną i kakao na bazie mleka UHT, w domu podaje jej również takową zupę oraz jogurty , serki homogenizowane. Czy w diecie takiego maluszka możemy zaprzestać podawanie mleka modyfikowanego ? mam podawac jakieś witaminy ( np D ) ? Dodam że córka nie narzeka na brak apetytu owoców, zupek jarzynowych. Bardzo dziękuję za odpowiedź, pozdarwia, Agnieszka

Gość Agaaamama
nie .... od urodzenia piła mleko modyf , do ok 18 ms nie było problemu, zachrowoała, wciskałam co popadnie, oby tylko zjadła .. terqaz gardzi mlekiem modyf

Gość mamciaa
a mi dentysta zakazał podawać mleko bo mały zaczyna mieć próchnicę. Widocznie nie musi być w diecie dziecka mleko. Wystarczą serki, jakieś jogurty.. zresztą 1.5 roku to już nie jest niemowlę. Ale co kraj to obyczaj, i w ogóle np. tam skąd pochodzę każą podawać wit D do 3 roku życia a tutaj nie. I w różnych rejonach polski co innego zalecają. KTo by pomyślał że od mleka się żeby psują? Przecież mleko jest zdrowe.. no a tu proszę.

Gość Agaaamama1
No własnie, tyle opinii ile ludzi ... wszystkie dzieciaki otaczające mnie piją mleko modyf bez większych sprzeciwów ... dlatego się zmartwiłam ... może dorosła do normalnego mleka ..hehe dziennie zupka mleczna, serek wystarczy z nabiału, jak myslicie ?

Gość Agaaamama1
dziękuję ;-)

Gość mamciaa
pewnie, że wystarczy. Zresztą poczytaj opinię pediatrów a najlepiej udaj się do lekarza i on ci powie...

Gość Agaaamama1
ok, dzięki za normalne odpowiedzi, bo różnie tu z nimi bywa ;-))

Gość 2ef709zbc
a dlaczego mleko UHT?a nie naturalne, swieze mleko? do kolezanki odnosnie karmienia cycem, matko kochana!!!!19 miesiecy i karmienie cycem? ok, karmilam malego poltora roku, i wydaje mi sie ze to maximum!! moja ma 14 miesiecy i pije jeszcze modyfikowane, ale lekarz kaze mi juz normalne swieze mleko dawac.

Gość Agaaamama1
kupuje dla siebie do domu do kawy z kartonu, więc takie samo też daje dziecku. Pije je tylko w weekendy , na śniadanie , w tygodniu w żłobku , a na noc je serek. Ale może faktycznie mleko normalne na weekend kupować i tyle ...

Gość 2ef709zbc
swieze mleko tez ma wszystkie potrzebne witaminy i skladniki, jest zdrowe, UHT jest pozbyte wszystkich skladnikow, to wiesz?jest bezwartosciowe, tylko smakuje

Gość Agaaamama1
riozumiem, że najpierw gotuje takie świeże mleko ... moze to głupie, ale nie wiem ;-)